"уред" в училище

09.05.10
05:59

Здравейте, от скоро ходя на лостовете в едно даскало и съм озадачен от присъствието на един специфичен “уред”.
Става въпрос за две цилиндрични тръби с голям цолаж, успоредни са, но едната е на високчина 80-90-см от земята, а другата на около 30см. Интересувам се за какви упражнения трябва да се използват?

09.05.10
09:46

дай снимка, че нищо не разбрах ;)

09.05.10
09:55

Тази, която е на 30см. може би е за лицеви опори.
По-високата става за начинаещи в набиранията и силовите набирания.

Не знам дали това са предназначенията им, но аз поне такава употреба им намирам.

АН

09.05.10
11:33

Дори не мога да си го представя. ;) Постни снимки

Ясно ми е за какво питаш. Прилича на вкопана в земята смесена успоредка, но е с много дебели метални “пръти”.
Има ги в почти всяко училище от соц-тип. Никога не съм знаел за какво служи, освен за подпиране... :lol:

09.05.10
12:52

хаха,Кольо е съвършено прав.Навсякъде ги има.Като малък се пробвах да вървя по тях докато не падна,представях си че съм акробат в цирка :) Сега просто са мн удобно столче докато почиваш между сериите и поставка за якета

09.05.10
19:06

По едно време правех коремни преси на това и ме натоварваше. Но не знам дали специално за това са направени. Само че там където го правех едната е на 30 см, а другата е на 50см. и ми беше лесно за коремни преси. На високата тръба, можеш да си сложиш краката и да правих лицеви опори. Така май повече натоварва.

Мнението беше редактирано от fqls на 09.05.10 19:08.

10.05.10
06:42

За коремни преси и за хиперекстензии става :)

10.05.10
08:16

Мисля, че е за коремни преси - сядаш на по-високата и подпъхваш краката под ниската.

Мнението беше редактирано от Vic на 10.05.10 08:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1