03.04.04
11:47
pyrvo iskam da kaja 4e e mnogo jalko za razdel hranene da ima samo 42 temi a za uprajneniq celi 135!spored men to e dosta po vajno ot trenirovkata no kakto i da e ne postvam tema zatova vse pak:)
ta iskam da vi pitam kato celq da se poiz4istq malko sled trenirovka da vzemam li glukoza i ako da kolko gr.ili 6te e po dobre da qm plodove da re4em 4-5kivita?mersi za otgovorite
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:31.
Смени кивитата с банани :wink:
съдържат бързоусвоими захари и са идялни за след тернировка
+ това съдържат много други полезни неща :)
03.04.04
20:05
Имам амбиция да удвоя статийте в раздела в близките месеци. В момента подлагам всичко на подробна селекция и обновяване. Има доста некачени статии.
Ако целиш премахване на мазнини, то по добре е след тренировка да хапнеш една голяма салата от соеви кълнове заедно със порция от пилешки гърди. Плодовете не са за това време, ако смяташ да чистиш. Ако избереш добавките, то няколко таблетки ВРАК (верижно разклонени аминокиселини) в края на тренировката и доза суроватъчен протеин след нея ще заместят хапването.
04.04.04
22:50
za surovata4niq protein ok qsno mi e tova no samo nego li?bez nikakvi vaglehidrati?soevi kylnove ne iskam:) a surovata4en protein imam na nutrim.samo ne te razbrah sled tren za relef da vkaram edinstveno proteina ili i glukoza?
04.04.04
22:59
Само протеин.
05.04.04
14:57
ok qsno.sled trenirovka surovata4en protein 30gr.tova se pada v okolo 8 4asa ve4erta.posle sled kolko vreme da qm i kakvo da qm?meso i zelen4uci dobre li e ili trqbva togava da vkaram compleksni vyglehidrati?mersi mnogo Image
05.04.04
19:05
Забрави за въглехидратите след 6 часа в периода на орелефяване!!!
Към 10 часа вечерта хапваш пилешки гърди, извара, обезмаслено сирене, филета, нискомаслени омлети 2:10 жълтък : белтък. Незабравяй да си изядеш салатата (без мазнина)!
Не мисля, че малко зехтин със салатата, ще му навреди.
Той съдържа полезни мазнини.
Освен това тази фобия от мазнините е пълна измислица.
Вземете прочетете някоя книга за диетата на Зоната. Там е добре обяснено, че подкожните мазнини се образуват предимно от прекомерна употреба на въглехидратите а не на мазнини.
05.04.04
20:11
Ах,... да “Зоната” :D :lol: :roll: ! Колкото за зехтина, момчето иска да сваля. Идея намам как е построил своя режим на хранене. Все пак
200 - 250 гр пилешки гърди имат една добра доза калории. Това е режим за релеф все пак...
Image, мда Зоната :D
Две тлъсти книжки на д-р Бари Сиърс ми отвориха доста очите за
играта на хормоните инсулин и глюкагон в изгарянето на мазнините.
Тяхния баланс е изключително важен.
Доколкото за мазнините чел сам на адски много места, че доста културисти предпочитат при нисък прием на въглехидрати да увеличат приема на мазнини и подържат по този начин достатъчен калориен прием, за да да не им избегат мускулчетата :lol:
05.04.04
20:30
Дам има и други интересни диетични системи:
- разделно хранене
- хранене по кръвни групи
- имунно хранене
- калориен шок
и др.
И като задълбаеш във всички пак излиза, че противоречята са толкова големи, че пак се налага да си избереш на какво да повярваш :) Идеалният режим за всеки индивид е т.нар инстинктивно хранене. За да се изгради такъв режим, обаче се изисква дългогодишен опит и експерименти със сякакъв тип хранителни режими. Малко са индивидите дето ще им се занимава с това.