11.05.10
19:59
Искам да питам как ви звучи тази комбинация тъй като кросфит е нещо ново за мен все още го обмислям и уча за него до сега се занимавах с фитнес и плуване обаче мисля че с кросфит ще се получават по-добре нещата като цяло
11.05.10
20:04
Плуването го ползвам като отпускащо, разпускащо и травмо-лекуващо средство, както и за горене на калории. Няма проблем да комбинираш нещата.
няма да разбереш преди да пробваш...
плуването е един от спортовете, в който участва абсолютно цялото тяло...да приемем, че той те развива цялостно и функционално..както и другите спортове и той има своите специфики-техника, издръжливост, експлозивност...
може би в кросфита ще намериш естественото продължение на натоварванията, с които си се сблъсквал досега...поне при мен така се получи след спринта...
А дали кросфита би ти помогнал за плуването...аз лично, мисля, че ДА-дори съм виждал клипчета със студенстки отбори по плуване(в Америка, разбира се, където студенсткия спорт е традиция и нивото е мнооооого високо), които тренират по кросфит методики в периода си за обем...наблягат на упражненията за гръб и рамо и различните вариации...
Също зачитам дори за скиори, бейзболисти, американкси футболисти...които ползват кросфита...и дават положителното си мнение за оказаното влияние върху скоростно-силовата издръжливост и изобщо повишената функционалност на тялото...малко общ термин...но преведено от английкси е така...
ДЕЙСТВАЙ..
казано от Georgi на 11.05.10, 19:59:
Искам да питам как ви звучи тази комбинация тъй като кросфит е нещо ново за мен все още го обмислям и уча за него до сега се занимавах с фитнес и плуване обаче мисля че с кросфит ще се получават по-добре нещата като цяло
Здрасти, Георги!
Ще се получат нещата. Единственото, за което трябва да внимаваш е, че Кросфит натоварването е доста сериозно и в комбинация с уморителните тренировки по плуване, твърде лесно можеш да претренираш. Затова почни постепенно и следи как ти се отразява натоварването.
Срещам подкрепа тук което ме ущасливи преди да почна ще ми отнеме малко време може би някоя и друга седмица за да вляза в час защото чета разни работи за кросфита и влизам малко по малко в нещата искам да отбележа че несъм състезател по плуване но обичам като фляза във водата да се раздам до край и така вече около 3 годинки :)
добре дошъл в клуба на “раздаващите се до край”...защото повечето от нас сме такива..че дори и след края отиваме често..:))