16.05.10
09:50
Стана ми любопитно защо казват, че не е хубаво да се пие вода докато си изморен и по-точно не е добре водата да е студена.
Напротив! Аз пия по около 3 литра вода на ден, от които литър и половина са ми около тренировката и по време на нея. Организмът се дехидратира много по време на тренировка, а ако след нея има и кардио, водата си е направо задължителна, ако щеш и по време на кардиото. Напиши ‘вода’ в търсачката на сайта и ще ти излязат 2 важни статии за нея.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.05.10 10:12.
16.05.10
16:54
cecowe, попитай тези, които твърдят това, какви са причините да пиеш вода в такъв момент. Любопитен съм каква е теорията им. Дехидратацията е сериозен фактор по време на тренировка и ако бъде допусната, физическата работоспособност спада значително. Не лишавай организма си от вода, особено по време и след тренировка.
Стана ми любопитно защо казват, че не е хубаво да се пие вода докато си изморен и по-точно не е добре водата да е студена.
Докато ти е много загрят организма ако му сипеш някоя доста студена вода може да се получи преплитане на червата, от което се и умира. Същото важи за ледени течности в горещо време.
Иначе вода с нормална температура няма лошо да пиеш по всяко време.
16.05.10
17:23
Мерси много за отговорите, момчета!
По-здрави!
Докато ти е много загрят организма ако му сипеш някоя доста студена вода може да се получи преплитане на червата, от което се и умира. Същото важи за ледени течности в горещо време.
Аз пък не знам кой ще си сложи шишето в фризера специално за след тренировка...
Това е отговора на въпроса ти.