19.05.10
15:04
Немога да го проумея.На 17 съм тренирам от малко повече от 6 месеца.Пробвах всякакви варианти на тренировка но нямам никакъв ефект.Единствения ефект е в качването на работната тежест.Просто незнам претренирам ли вече се отчайвам.В момента тренирам 5 дни в седмицата Програмата ми е следната:
Ден 1
Гръб:
Гребане 4х12,10,8,6
Набирания ?х? (правя няколко серии до отказ докато направя общо 50)
Мъртва тяга 4х12,10,8,6
Долен скрипец 4х10
Корем и Колело 20 мин.(кардио)
Ден 2
Гърди:
Горна с дъмбели 4х12,10,8,8
Горен флайс 4х14,12,12,10
Хамър 4х10
Пек дек 2х12
Пуловър 3х14 (с малки килограми)
Ден 3
Рамо:
Преси на машината комбинирани с машината за разтваряне встрани 5х12
Машина задно рамо комбинирани повдигане на лост напред 3х10
Трапец 3-4 серии
Корем и Колело 20мин.(кардио)
Ден 4
Ръце:
Лег с тесен хват 4х10
Френска преса 4х10
На скрипеца 4х10
Сгъване с дъмбел 4х10
скотово сгъване 4х10
сгъване от полулег 3х10
Ден 5
Крака
Клек 4х12
Лег преса 4х14,12,10,8
Хакен клек 4х15
Разгъвач 4х20
Сгъвач 3х20
Прасец 5 серии
Корем+Колело 20мин.(кардио)
Попринцип не чувствам да съм претренирал но ефекта ми е почти нулев за пример ще дам Гръдната си обиколка която е пораснала с 3-5см. за 6 месеца. и това ми е най-добрия резултат.Замислям се да спра за 2-3 месеца и да почна от начало
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Тренирам всеки ден защото се чувствам, че имам сила.Понякога когато съм много мотивиран имам чувството, че мога да тренирам цял ден.
разреди си малко тренировките, разнообразявай упражненията, почивай си добре-сън минимум 7 часа на ден, добра храна и всичко е ок, на тези години се развиваш и трябва да имаш добър растеж, така че проблема може би е в тренировките.аз когато бях на 17-18г. и тренирах 4 пъти седмично мускулният растеж беше много добър. почети повечко литература относно претренирането, комбинирането на мускулните групи, хранене, почивка и си разнообрази режима, може и да проработи. успех и да пишеш как върви
Aбе хората тренират по 4-5 години и тогава минават на 5-дневен сплит, а ти нямаш половин година и вече си готов... Не става така. Ако питаш мен - или 3 дневен класически сплит или 10х10
имаш ли представа какви хипервъзстановяване ти трябва за да имаш прогрес с такива тренировки? някога смятал ли си си калорииния баланс? смятал ли си колко калории приемаш дневно?
бодибилдинга не е само блъскане и изразходване на излишната енергия - иска четене и мислене ;)
20.05.10
11:17
казано от FRANKO1 на 20.05.10, 07:14:
имаш ли представа какви хипервъзстановяване ти трябва за да имаш прогрес с такива тренировки? някога смятал ли си си калорииния баланс? смятал ли си колко калории приемаш дневно?
бодибилдинга не е само блъскане и изразходване на излишната енергия - иска четене и мислене ;)
x2
Благодаря на всеки отзовал се, ще намаля тренировките и упражненията.Чел съм за храненето но ми е много непозната тема.
казано от SP-611 на 20.05.10, 11:37:
Благодаря на всеки отзовал се, ще намаля тренировките и упражненията.Чел съм за храненето но ми е много непозната тема.
Значи прочети за храненето, и тогава питай за тренировките. Храненето е много по-важно!
казано от DaMp370 на 19.05.10, 20:37:
Aбе хората тренират по 4-5 години и тогава минават на 5-дневен сплит, а ти нямаш половин година и вече си готов... Не става така. Ако питаш мен - или 3 дневен класически сплит или 10х10
Той не е на 5-дневен сплит, той е на всекидневна тренировка.
Напротив, на пет дневен сплит е, и тренира пет пъти седмично. Написал го е напълно ясно.
Напредъка е нормален според мен, като за 6 месеца с подобна програма и още повече ако не си следил и яденето.
Според мен трябва да намалиш и повторенията-увеличи тежеста и не прави повече от 8-10.Както са ти казали претренираш.Мускулите растат по време на почивката-важна е и колкото самото трениране.Остави организма си да почива и да се възстановява.Три тренировки са напълно достатъчни.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече