25.05.10
19:09
Ето този красавец заслужава специално внимание.
Kalsu
On the minute:
Complete 5 burpees and perform max rep 135 lbs thrusters on the minute.
The goal is to complete 100 total thrusters.
*At the beginning of every minute perform 5 burpees, for the rest of the minute perform as many thrusters as you can during that minute. At the beginning of the next minute perform 5 burpees and then max rep thrusters and so on until you reach 100 total thrusters.
Така - имайте предвид, че този комплекс е от сайта на CF football и е създаден за 100+ кг състезатели по американски фурбол (a.k.a говеда)
По-смелите - да се пробват на тези кг.
Тези, които не са сигурни - 45 кг мъже/25 кг жени
Аз го правих на 25 кг. 16:45 мин. И умрях.
Ужасно е.
Неслучайно се появява навсякъде като The worst WOD EVER.
Успех
Темата беше редактирана от Vic на 25.08.10 11:12.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
казано от Венцеслава Атилова на 25.05.10, 19:09:
Kalsu
...
Открила си го, значи... Не смеех да го включа в темите, защото ми се видя направо безумно натоварване. Е, сега вече ще трябва да го направим :coolgrin:
26.05.10
08:23
казано от Vic на 26.05.10, 07:31:
казано от Венцеслава Атилова на 25.05.10, 19:09:
Kalsu
...
Открила си го, значи... Не смеех да го включа в темите, защото ми се видя направо безумно натоварване. Е, сега вече ще трябва да го направим :coolgrin:
мхмм :) Да ти кажа ли че снощи не спах от претрениране.....
не бе Венци, ние не че не сме сигурни...ама нямаме цял ден да правим с 60кг.:))))...и така кат се замисля голямо бърпетене ще падне:)))))
Поразрових малко за комплекса и попаднах на това:
Old 01-08-2010, 11:35 AM #5
Robert Michael Orlando
Re: Beware of Kalsu
This workout is sinister. My time was 16:44 as rx’d with 135. I sent the video to HQ but they have not posted it to date. I must say that I’m more proud of that time than almost any other wod I’ve ever done.
Това е небезизвестния Роб Орландо, един от големите кросфит зверове.
А тук има клип на моя любимец Kevin Simons (по-бърз от Josh Everett на King Kong), който го прави за 20:50 мин...
Част 1
Част 2
My dear friends crossfiters…We have a definite winner…and his name is KALSU…
е това е най-гадното нещо, което съм правил...ЕВА...и наистина тука опира до шибания mental thing…
Иначе мъжката започнах на 60кила с ясната представа, че няма да го завърша на тях...та...4 бързи минути с петици тръстери и бърпита с лицева и...тотален блок...една минута само бърпети...сваляне на 45кг.-малко по-човешко натоварване...бърпитата: 3 с лицева, 2 без...
повторенията бяха нещо от рода 4-2-4-2-4…последните две минути-тръстерите бяха на 55кг., е така да ми е гадно...
след това, в залата си мислеха, че излизам от банята...размазан съм...повярвайте ми...
Успех Ви пожелавам на всички, които им стиска да пробват и да знаете поне кой да псувате-това е кака Ви Венци Атилова...днес почти отнесе 2-3 от мен..ама нали съм джентълмен-сдържах се:)))
p.s….мисля, че ако преди комплекса си разбиеш резонно повторенията и си прецениш килата, се прави за под 20…
Четвъртък, 27.05.2010
Kalsu?... Kalsu!?... Kalsu!!!
* 100 Thrusters @ 135lbs (100 тръстъра със 60 кг)
* 5 Burpees at the top of every minute (5 бърпита в началота на всяка минута)
За време.
О, да! Направих го! При това RX’d, т.е. с тръстъри със щанга 60 кг и бърпита с лицевата опора. Нямаше как, нали спадам към категорията 100 кг или както Венци се изрази - “говедата” :coolsmirk:
Резултат:
27.05.2010 - 55:43 мин (280 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg)
Мога да го сравня по натоварване само с първата ми Linda. Трябва да си много, ама наистина много нахъсан да го завършиш. На два пъти бях на косъм да се откажа. Имам 10 “нулеви” минути, т.е. само с бърпита и без тръстъри: 15-та, 19-та, 23-та, 25-та, 29-та, 33-та, 36-та, 45-та, 48-ма, 50-та мин.
Безумно щастлив на финала! Страхотно е усещането да победиш себе си!
П.П.
И не искам да чувам за този комплекс следващите поне 6 месеца!
Мнението беше редактирано от Vic на 27.05.10 14:56.
28.05.10
06:07
Вик, веднага след като си пуснах поста, се сетих как ще ме подкачиш за 100те + кг :)
Браво :) ти си.... ха, не знам какво си даже :) Най-упоритият и волеви човек. И много много смел.
55 минути. Това е самоубийство. Аз исках да се откажа още на 10тата, а ти 55 - евала, такъв невероятен самоконтрол, направо онемях като прочетох.
Честито - предлагам да си основем Калсу клуб :) И да си я правим тази идиотщина веднъж на месец (хм, на 2-3 месеца :) ) Ей така за размазване.
Открито те призовавам да си дадеш 2-3 дни за възстановяване.
И пак - шапка ти свалям сериозно!
това да го направим на Варна викам аз:))))
иначе адмирации и от мен бате Вики...ти си баси и упоритото магаре:))))...давай на 70 сега:))))
казано от Венцеслава Атилова на 28.05.10, 06:07:
...Браво :) ти си.... ха, не знам какво си даже :) Най-упоритият и волеви човек. И много много смел...
казано от slavko на 28.05.10, 06:12:
... иначе адмирации и от мен бате Вики...ти си баси и упоритото магаре:))))
Благодаря, приятели!
... И да си я правим тази идиотщина веднъж на месец (хм, на 2-3 месеца :) ) Ей така за размазване...
Да си ги нямаме такива! Казах, че половин година не искам да чувам за този комплекс!!! >:-(
Открито те призовавам да си дадеш 2-3 дни за възстановяване...
Днес ще почивам, обещавам. Но до си призная, не се чувствам толкова пребит. Нервната система е поизпържена, но болките са в пъти по-малко от очакваното. Мисля, че е въпрос на психическа нагласа - ако се бях отказал, със сигурност щях да съм разбит днес и мноооого крив...
Мнението беше редактирано от Vic на 28.05.10 07:35.
Поздрави,Вик и от мен.55 минути си бил в люта битка със себе си и си излязъл победител.....
Слави,ако имаш път насам,може да направим спортен полуден с този комплекс
Много скоро ще имам път, даже и още един участник мисля да Ви водя-много опасен:)))...но трябва да сте готови за истинска битка:))))
29.05.10
13:49
Ибаси:) гадна работа
днес, за 11:57, 25кг
естествено, бърпита без лицевата, дано се зачита :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.05.10 13:50.
31.05.10
11:30
не издържа да го направиш, нали :)
по-плитки в какъв смисъл? клякаше по-малко, или не изпъваше ръцете догоре заради тавана?
Да не остана и аз назад... се отбелязах (на пода) тази вечер.
Загрявка с набирания надхват с тежест - единички с 4; 6,5; 7,75; 9 кг
След това, Kalsu, както си е предписан за жени - 75 lbs = 35 кг
02.06.2010 - безкрайни 35:57 мин и 180 бърпита (chest to ground)
Омаломощена съм...и плаках...де от преумора, де от хормони...
Мнението беше редактирано от Vic на 02.06.10 20:32.
12.06.10
11:40
YOU GOTTA BE SHITTING ME! I HATE KALSU!
Надцених се малко с този комплекс - 50 кг ме смачкаха - 33 или 35 минути, но няма значение! НЕ ИСКАМ ДА ГО ВИЖДАМ ТОВА НЕЩО ПОВЕЧЕ! ПО-ДОБРЕ ПО 5 ЛИНДИ НА ДЕН ОТКОЛКОТО ТОВА!!!!!!
казано от GreyKnight на 12.06.10, 11:40:
YOU GOTTA BE SHITTING ME! I HATE KALSU!
Надцених се малко с този комплекс - 50 кг ме смачкаха - 33 или 35 минути, но няма значение! НЕ ИСКАМ ДА ГО ВИЖДАМ ТОВА НЕЩО ПОВЕЧЕ! ПО-ДОБРЕ ПО 5 ЛИНДИ НА ДЕН ОТКОЛКОТО ТОВА!!!!!!
Значи си го правил както трябва. А колко лесно изглежда отстрани... Поздравления! Добре дошъл в Kalsu клуба!
13.06.10
11:41
Аз го правих така:
Докато не стигна 100 тръстъра:
х10 бърпий
тръстъри с 50кг щанга колкото мога да направя
Време: 47 минути
Около 7кръга. Отказвах на 10-15 тръстъра.
ПП: Това е ЖЕСТОКООО! :)
Мнението беше редактирано от radostin radev на 13.06.10 11:42.
казано от radostin radev на 13.06.10, 11:41:
Аз го правих така:
Докато не стигна 100 тръстъра:
х10 бърпий
тръстъри с 50кг щанга колкото мога да направяВреме: 47 минути
Около 7кръга. Отказвах на 10-15 тръстъра.
ПП: Това е ЖЕСТОКООО! :)
Здрасти, Радо!
Нещо не разбрах добре - удвоил си броя бърпита за всяка започната минута?!? Оставаше ли въобще време за тръстъри при това положение?
Или пък въобще не си гледал часовника, а просто си правиш 10 бърпита и после тръстъри до отказ, колко и време да отнеме? После пак 10 бърпита и тръстъри до отказ, докато общия брой тръстъри стане 100?
ако отказите са ти били на 10-то да речем...10 серии...100 бърпита...47мин., имало е яко почивки между “рундовете”...така ли е май френд:)
40 минути.
По 3 тръстъра на минута (това са 34 работни минути, на последната трябваше да направя само 1 тръстър, но така и така бях почнал..), заедно с 5те бърпита дава към 30на секунди работа (малко по-малко в първите 15-16 минути, малко повече след това..) и после 30 секунди почивам. 6 “нулеви” минути - 10,15,20,25,30,35, съвсем целенасочено - нямах толкова нужда на първите три, колкото превантивно срещу откази. Да си призная все пак - миналата седмица направих 2 подготвителни тренировки за комплекса - 50х2 и 33х3, без бърпита - затова сега си бях напипал темпото, ако се бях хвърлил на повече от 3 повторения в минута щеше да стане доста по-бавно.
Хубавото е, че от бърпита не се задъхвам, но за сметка на това 60 кила за рамената ми са адски много. Иначе краката кажи-речи не го усетиха, макар че най-вероятно ще има някаква форма на мускулна треска утре. С 4ки тръстъри ще стане за около 30, но първо трябва да се подготвя да издържам на 25х4 @ 60 и тогава.
Кораво е със сигурност, но не е тежко като борбата :D Ще поработя над тръстерите и ще играя за 30 минути след около месец.
казано от Vic на 06.07.10, 09:32:
РЕСПЕКТ!
Много е до планиране цялата работа. Аз на 2-3 комплекса се прецаках брутално с летящ старт и вече гледам повечко да си почивам, както умните хора :D Вярно се оказа това, че с добър план с по-малко усилия се постигат по-добри резултати.
Леле,това е някъ”в ужас дори не ми се яде още!Понеже съм много отворен сложих 50кг.при лично тегло 74кг,та се наложи да разтоварвам по някое време.Самото време за изпълнение не го засичах,но ми стори цяла вечност.Като проходя пак ще го пробвам;)
казано от Gaston на 20.07.10, 20:06:
Леле,това е някъ”в ужас дори не ми се яде още!Понеже съм много отворен сложих 50кг.при лично тегло 74кг,та се наложи да разтоварвам по някое време.Самото време за изпълнение не го засичах,но ми стори цяла вечност.Като проходя пак ще го пробвам;)
Gaston!
Ха! Ти направо на Kalsu ли скочи?? Този комплекс е много тежък (както вече си разбрал ;)), вероятно най-тежкото нещо, което съм правил. От този форум, само 3-ма сме го завършвали RX’d успешно, т.е. с оригиналните тежести, 60 кг за мъже и 35 кг за жени (Limka, G33k и аз).
Като за начало, добре е да избягваш “геройските” комплекси (такива, кръстени на военни герои - Kalsu, DT, McGhee и т.н.), докато не натрупаш опит - те по правило са с повишена трудност.
Мнението беше редактирано от Vic на 21.07.10 06:55.
Усетих го!Но от много време не съм имал такава треска в раменете. Колкото за тежеста 60кг,хич не са малко за тоя комплекс,ама с времето може и да ги пребориме.
да, тук се наложи на сваля килата аз след 20-ия тръстър...бахти какви гадни спомени имам от срещата с Калсу, но скоро пак ще се мъчим с него...този път на 60!!!
Понеделник,18.10.2010
казано от Vic на 27.05.10, 14:55:
П.П.
И не искам да чувам за този комплекс следващите поне 6 месеца!
Е, почти минаха 6-те месеца и ето го пак:
Kalsu
* 100 Thrusters @ 135lbs (100 тръстъра със 60 кг)
* 5 Burpees at the top of every minute (5 бърпита в началота на всяка минута)
За време.
Резултат:
27.05.2010 - 55:43 мин (280 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg)
18.10.2010 - 49:52 мин (250 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg) (бърпитата Chest-to-ground, тръстърите ass-to-grass)
Тръгнах с идеята да бия или поне изравня времето на G33K, но... твърде бързо системите прегряха и минах в survivor mode. (dull)
G33K, ти си... РОБОТ! Имаш ба.ти издръжливото сърце, братле!
Все пак съм щастлив, че оцелях и този път, въпреки, че на 2-3 пъти ми се въртеше една предателска мисъл да се откажа безславно. Трябва да призная, че бях мъничко по-жив на финала, в сравнение с първия път.
Мнението беше редактирано от Vic на 18.10.10 15:49.
последния път на 50 кила го направих за 35мин. на първия бууткемп...ама с ненормална подкрепа на другите участници...
и аз мисля да се пробвам пак...този път на 60…и с тактиката на GEEK…
21.10.10
20:47
Аз G33K го знам като “психопата”. Явно не е случайно :D
14.01.11
19:46
KALSU !!! Това е размазващо! Станах червен като домат:)
Време: 31 мин. RX*d Бърпитата с лицева,тръстъри на 60кг.( с дъмбели 2 @ 30кг.)
Първите 10 мин. по 4 тръстера,следващите по 3 повт..Само една нулева мин.-13-та. Oбщо-155 бърпита и 100 тръстера.
Определено тава е един от най-тежките комплекси! С тези дъмбели ми се разчекнаха горните крайници,определено следващият път,ще правя с щанга.От там,ще търся по-добър резултат и надявам се да го постигна!
Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 14.01.11 19:54.
04.06.11
20:18
Опа...здравейте от Ловеч...Славко съм...днес голяма борба с тия пудовки...за съжаление загубена:)
Ивчо приключи борбата на 50-ия тръстър...
Славко на 36-ия...за пръв път от 3 години се отказвам на нещо!!!!
Иво е тотален чук!!!
Аз съм,вече Иво:) Да напиша и времената( поне до където стигнахме):
Ивайло- 20:51мин. 100 бърпита и 50 тръстъра, 3 нулеви минути
Славко- 28:48 мин. 140 бърпита и 36 тръстъра, 10 нулеви минути
Определено,в пудовките е истината!!! На някой може да му се стори,че резултатите са нищожни.....ами нека опита с 2 по 32кг. пудовки и да си напише резултата:) Комплекса по този начин е наистина размазващ!
Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 05.06.11 19:29.
казано от Ivaylo Stefanov на 04.06.11, 20:18:
за съжаление загубена:)
Ако беше написал, че сте го направили с пудовки щях да ви пратя хора от допинг контрола най-късно до утре на обяд :D
Идеята е доста радикална, но евала за положения труд (изобщо за започването всъщност). (y)
Мнението беше редактирано от G33K на 04.06.11 20:54.
Това не става за хора...квото и да правиш, си смазан на парцал от тия тръстъри с пудовките...
Това скоро не бих го повторил, а и не би имало смисъл...доста сила още ми трябва за 100 тръстъра с големите пудовки...
казано от G33K на 04.06.11, 20:53:
казано от Ivaylo Stefanov на 04.06.11, 20:18:
за съжаление загубена:)
Ако беше написал, че сте го направили с пудовки щях да ви пратя хора от допинг контрола най-късно до утре на обяд :D
Идеята е доста радикална, но евала за положения труд (изобщо за започването всъщност). (y)
По-добре така, че ако бяха успели да го завършат, щеше да се наложи и аз да мятам комплекса с пудовки... ;)
На ваше място щях леко до го видоизменя - вместо тръстъри, Clean & Push Press 50 повт. Гарантирано размазване!
06.06.11
17:39
Аз,след като и Слави приключи направих още 40 повт. обръщане с тръстъри с пудовките - уникално упражнение! Славката направи по-малко,защото прави силови на лоста.
27.09.11
11:11
Бе не ме взимайте много на сериозно...някой път мога да ви избъзикам с “комплекс”...;)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече