Kalsu!

Прескочи до:
sTroNG !

15.01.12
10:59

Ще го пробвам тея дни, но ако не е под 30 минути  няма да го записвам...

29.03.12
21:22

казано от Nora B на 14.01.12, 15:23:

14/01/2012:

Калсу @лост 20кг - 16:50мин. За това колко точно се изпържих мисля няма смисъл да обяснявам :)

Днес, 29/03/2012:

Калсу @лост 20кг - 10:42 мин. Супер доволна съм. Тръгнах с идеята за под 10 мин, ама и това ми стига. Изпържих се, ама не чак толкова колкото първия път. Абе....пак ще се прави. Само че с повече кила.

09.04.12
15:24

Понеделник, 09.04.2012

Kalsu

* 100 Thrusters @ 135lbs (100 тръстъра със 60 кг)
* 5 Burpees on top of every minute (5 бърпита в началота на всяка минута)
За време.

Резултат:
27.05.2010 - 55:43 мин (280 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg)
18.10.2010 - 49:52 мин (250 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg)
09.04.2012 - 46:00 мин (230 Burpees & 100 Thrusters @ 60 kg)

Човек и добре да тренира... в един момент се среща с Калсу. Голяма драма... както винаги с този комплекс. Изкушавам се да му тегля една и повече да не го погледна, ама се знам какво съм упорито магаре и след 6 месеца пак ще търся как да го вкарам в програмата.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.04.12 15:25.

09.04.12
15:37

Трагедия...
Защо се намамваш с такива комплекси, без да си починал и 100% готов?

09.04.12
15:45

казано от slavko на 09.04.12, 15:37:

Трагедия...
Защо се намамваш с такива комплекси, без да си починал и 100% готов?

Не трагедия. Триумф! За това, че съм победил себе си.
По-готов няма да стана, нито по-млад.

09.04.12
18:03

http://vbox7.com/play:c5d0635ef4

Това съм го правил и ми се струва подобно на Калсу, беше ужасно. Ако Калсуто е по-гадно дори не ми се мисли как ще го правя ...

Мнението беше редактирано от Kirilov на 09.04.12 18:04.

10.04.12
09:35

казано от Kirilov на 09.04.12, 18:03:

http://vbox7.com/play:c5d0635ef4

Това съм го правил и ми се струва подобно на Калсу, беше ужасно. Ако Калсуто е по-гадно дори не ми се мисли как ще го правя ...

Да, това е вариация на Калсу. Малко по-лек вариант, заради двойно по-малката тежест, но пък с добавено обръщане и дъмбели, което пък усложнява изпълнението. Със сигурност е яко! :)

П.П. Кхалипа е звяр!

10.04.12
09:46

Любимата ми част е в началото на клипа...как гаври сгъвачо-разгъвачите:))))
Иначе извади бицаги, не е като да няма...

Но...ето...факт - как можеш в един конвенционален фитнес да се размажеш...:)

10.04.12
09:48

Калипа е май един от малкото стари силачи кросфитъри които държат фронта.
И е бати детето само се хили, като едно бебе е :)

Спилър е другият полюс, но са Големи и двамата . Респект .

10.04.12
09:51

казано от ISB на 10.04.12, 09:48:

Калипа е май един от малкото стари силачи кросфитъри които държат фронта.
И е бати детето само се хили, като едно бебе е :)

Спилър е другият полюс, но са Големи и двамата . Респект .

Въобще не подценявай Спилър - страшно корав за размерите си!

10.04.12
09:55

Сега последно беше написал, че е качил 7-8кг. лийн боди мас...
Ако е вярно и си е запазил вентилацията...Рич Фронинг има сериозен конкурент...

10.04.12
11:05

Гледах Калипа на игрите от 2010 май беше, където имаха силово на халки и изхвърляне .. Той пада, става, ляга, изтърва, хваща, оная щанга обиколи целия стадион и той не се отказва, само натиска, натиска :)  От тогава ми е още по-симпатичен.

10.04.12
11:33

Ами това бяха 60кг. Ако някой щангист гледаше, щеше да се пръсне от смях:)
Комбинацията с мъсъл ъпи е убийствена...аз съм се пробвал на Аманда, ама бая се изложих и даже не съм го писал. Ама бях и крив много на сначовете:)))
Та Калипа не е известен с изчистеното си вдигане...но сега като го гледах разликата е огромна...
Абе, просто на всички им става ясно, че грубата сила не решава винаги нещата, трябва да си техничен, за да си ефективен...

10.04.12
11:48

казано от slavko на 10.04.12, 11:33:

Абе, просто на всички им става ясно, че грубата сила не решава винаги нещата, трябва да си техничен, за да си ефективен...

Не съм разбирач, ама за мен Фронинг е доказателство за това... Доставя ми удоволствие да го гледам, поне това, което съм видял от него.

10.04.12
11:54

Той е по-як от Греъм Холбърг, по-техничен от Мико Сало, по-млад: от Джош Евърет, по-уверен в себе си от който и да е друг...
Иначе...150кг. Овърхед клек, 150кг. лег, 135кг. изхвърляне, 210 клек на гръб, 165 на гърди...35-36 рунда Синди...
Абе силничък си е...
И да, май към момента, е най-завършения КФ продукт...

Мила

25.04.12
19:09

И тук да си разпиша резултата:
25.04.2012 - 38 мин. 30 кг щанга. Имам около 7 нулеви минути.

28.04.12
16:12

И аз най-накрая се престраших да се срещна с Калсу.
28.04.2012 - 12:45 - 20кг. щанга. Не съм спирала, като за първи път толкова.

30.04.12
18:54

30.04.2012

20кг щанга
Тоди - 11:20
Блага - 11:30

Бива... след максове на преден клек :D
Както каза Дарлинг ( ISB): Хората преди да правят Калсу си почиват по 2 дни, вие след преден клек...
Ама това си е тръпката ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.04.12 18:57.

Мила

30.04.12
20:25

казано от Puppy на 30.04.12, 18:54:

3
Както каза Дарлинг ( ISB): Хората преди да правят Калсу си почиват по 2 дни, вие след преден клек...

Е, аз Калсу -то съм го правила след Tiger :) :) :) :) :) :)
П.П Добър резултат :)

Мнението беше редактирано от Мила на 30.04.12 20:30.

01.05.12
22:59

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 30.04.12, 20:25:

казано от Puppy на 30.04.12, 18:54:

3

Е, аз Калсу -то съм го правила след Tiger :) :) :) :) :) :)
П.П Добър резултат :)

Калсу след Тайгър?!? (ndolars)
На какво казваш си? Керосин?

Мила

03.05.12
08:39

казано от Vic на 01.05.12, 22:59:

Калсу след Тайгър?!? (ndolars)
На какво казваш си? Керосин?

ДАAAAA :D Почивка и възстановяване, това беше, вече съм напълно убедена, че това е начина Вик. :)

03.05.12
08:47

Начинът за какво?

Мила

03.05.12
08:50

За добри тренировки (добро възстановяване), а не за половинчати резултати. :)

03.05.12
09:25

колко време почиваш м/у два такива комплекса и какво разбираш под възстановяване след тигър?

мога да се закълна, че в описание на кросфит методиката изрично пишеше, че реално една тренировка не трябва да продължава повече от 50тина минути....но за мен лично за момента е лека химера да се смажа в едни 20 минути и след това да направя друг комплекс от 15-20 мин.
а ако съм имал и по сериозна загрявка или кеш аут след комплекса, по-скоро ще си тегля куршума вместо да правя още един комплекс.

03.05.12
09:27

Никога няма да си разбереш “неполовинчатите” резултати, след като правиш Калсу, след Тайгър...WTF?

Това е все едно, аз да изклякам 20 тона и да пусна Калсу за раздаптация...

Аз, ако не мога да го направя с разписаната тежест, ще търся най-тежката възможна с която бих го изкарал(в случай, че имам представа +- какво може да поеме тялото ми), а не да се лигавя с лостчета, само и само да го мина za 12-13 минути и да се разпиша...

Постът ми да не се чете в негативен аспект...аз адмирирам всички дами, решили да поомачкат железата, а не розовите гирички и крос-тренажора:)

Мила

03.05.12
09:30

колко време почиваш м/у два такива комплекса и какво разбираш под възстановяване след тигър?

Възстановяване преди тайгър, преди това съм си почивала да кажем 5 дни.

мога да се закълна, че в описание на кросфит методиката изрично пишеше, че реално една тренировка не трябва да продължава повече от 50тина минути....

Тренировките ми не са само Кросфит. Дори не се определям като такава. Тренирам по различни начини. :)

П.П Абре люде кво ви става напоследък.  :D Тва човек да не си разпише тренировката вече :D ;) ;)
Има поука от горните постове, взех си бележка ! ;)

Мнението беше редактирано от Мила на 03.05.12 09:40.

03.05.12
09:47

Не, не мисля, че точно това имат предвид.
Ако направиш протокола Тигър както трябва, без чийтинг и т.н. не би трябвало да ти останат сили за Калсу, както и обратното.
Затова мъжете са се разкоментирали.
Примерно аз след нашето Калсу сметнах, че сме се подценили да правим с лост 20кг, следващия път трябва да сложим 30, ще си увеличим времето на 16-17 мин сигурно, обаче ще си е КАЛСУ като КАЛСУ и след това надали ще можем да дишаме поне няколко часа.

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.05.12 09:55.

Kamen Kostadinov

03.05.12
10:42

Две срещи-два неуспеха!!!
Първия път-излагане.Без никакво планиране ги докарах до 72 тръстъра с 40кг щанга.Започнах с 10 повт. на минута.До втората минута.После рязък спад-3-4-5 на минута.Доста нулеви-само бърпи.
Втори път-ИЗЛАГАНЕ!!!!!Тръгнах с план!:) По 3-4 тръстъра на мин.Докарах ги едва до около 42-43 тръстъра.Много нулеви минути се натрупаха и като цяло-фал!!
Третия път-след месец!Надявам се поне да го завърша.

03.05.12
10:49

Мила, всичко е наред бре, говорим си:)))
Камене, и аз първия път слагах, махах тежести...голема драмаааа:))))
На 55кг. съм го изкравал за 22-23 минути.
Цялото на 60 май не съм го правил...
Помня обаче един трагичен ми опит за Калсу с пудовки...вярваш ли ми, че имаше минути дето и бърпитата не можех да сколасам да направя...:))))

03.05.12
11:01

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 03.05.12, 09:30:

П.П Абре люде кво ви става напоследък.  :D Тва човек да не си разпише тренировката вече :D ;)

само да поясня, за да не бъда погрешно разбран - нищо лошо не съм искал да кажа...просто ми беше интересно и питах.. :)
поздрави

03.05.12
11:48

Аз след комплекс мога  най-много да вися кат прани гащи на някой лост...
Славко що ви се вързах на акъла?! След франа с дъмбел съм втори ден болен... да ти **** и кросфита :D

03.05.12
12:56

И аз бях така в началото, много претренирвах, тялото ми не беше готово и имунната система се обаждаше на няколко пъти...

Уж трябваше да ставам по-як и издръжлив, пък аз линеех...

Разреждай такива физико-ментални каламбури като Калсу в началото...

Остави си малко по-тежки, но кратки протоколи и ТИЧАЙ!!!

Мнението беше редактирано от slavko на 03.05.12 12:56.

03.05.12
14:00

Чета, чета... И се чувствам някакъв слабак. За мен Калсу всеки път е сблъсък, борба за оцеляване. А тук някой го правят втори комплекс за тренировката.

Сърчице, огромен РЕСПЕКТ! (bow)

03.05.12
14:18

казано от slavko на 03.05.12, 09:27:

Аз, ако не мога да го направя с разписаната тежест, ще търся най-тежката възможна с която бих го изкарал(в случай, че имам представа +- какво може да поеме тялото ми), а не да се лигавя с лостчета, само и само да го мина za 12-13 минути и да се разпиша...

Ако го бях направила с разписаната тежест или приблизителна такава, изобщо нямаше да мога да тренирам след 2 дена, а знаеш че рамената ми трябват.
Точно такова натоварване търсих кратко и много интензивно, макар и с 20кг лост. Явно не трябва да се разписват.

03.05.12
14:31

Едно време приемах скалирането...сега много по-трудно. Може би, защото самия аз бая наякнах:))))
Шегувам се, не е нужно да се бориш като свиня с тикви в началото, да правиш по един тръстър на минута...Искаш да видиш как е натоварването, ОК - свали килата, ако видиш че вървиш добре, качи 5…ако пак ти натегне, ги свали и т.н.

Аз ако усетя, че ми отива Калсу-то над 25 минути, направо ще го оставя...просто не съм готов за него.

Едно време така си мислех и за “Ева”, че 45-50 минути е приемливо, сега ми се струва жалко...което пък ми напомня, че трябва да се срещам с госпожата скоро:))))

Мила

14.05.12
09:39

казано от Puppy на 03.05.12, 09:47:

Не, не мисля, че точно това имат предвид.
Ако направиш протокола Тигър както трябва, без чийтинг и т.н. не би трябвало да ти останат сили за Калсу, както и обратното.
Затова мъжете са се разкоментирали.
Примерно аз след нашето Калсу сметнах, че сме се подценили да правим с лост 20кг, следващия път трябва да сложим 30, ще си увеличим времето на 16-17 мин сигурно, обаче ще си е КАЛСУ като КАЛСУ и след това надали ще можем да дишаме поне няколко часа.

Въобще след подобни коментарчета, аз нямам желание да си вписвам времената на комплексите. Ако направиш това, ама ако е както трябва, няма даможеш, ще можеш...
Ами Блага, слагай 30 кг и тогава направи КАЛСУ като КАЛСУ за 17 мин. Аз лично ще те аплодирам, за което. Лично спирам да си пиша тренировките, за да не се налага да се обяснявам и едва ли не аз тука си ви пиша някакви тренировки пък си нямам хабер от тях. Все едно аз тренирам от 8 месеца...пък бая годинки съм си наброила, и доста неща кожата ми е изпитала...
И какво ще рече без ‘’чийтинг’‘...да за тея 20 мин Тайгър може и 5 кръга да съм направила, може и 7, те за това никъде не са вписани.
Мъжете са се разкоментирали точно заради това, че е глупаво да се правят подобни комплекси последователно... и аз съм си взела бележка, ама не е като аз да съм единствената, която е тренирала малко глупаво и нецелесъобразно нали? Сещам се за хора, които от глупост са си повръщат белите дробове след комолески, нали...

Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.12 09:49.

14.05.12
09:46

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 14.05.12, 09:39:

... Лично спирам да си пиша тренировките, за да не се налага да се обяснявам ...

Сърчице,

Решението си е твое, разбира се, но те моля да не спираш да пишеш резултатите.
Лично мен ме надъхваш здраво и ти се радвам много. (F)

14.05.12
09:58

Не си ме разбрала, с цялото ми уважение, не спирай да си пишеш времената и да тренираш, на мен също не ми е ‘цветно’, когато ме критикуват, но свикнах. Всеки си разсъждава писменно... всеки има право на мнение.
Погледнато от моя друг ъгъл, ако тренираш над 2 часа има реална възможност да успяваш да се товариш толкова.
Коментарът ми не е язвителен и не цели да те обиди, малко останахме ‘късащите си задниците’ в този форум, няма смисъл от подобни постове всъщност, каквото имаме да си го кажем - ще е наживо, тук нито можеш да усетиш тона на човека, нито да разбереш какво иска да ти каже.
И само за протокола, не са 8, а 2 месеца, трибоя си е трибой - друга песен :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.05.12 10:17.

Кросфитът е млада дисциплина, но вече има няколко школи. Както Абаджията не е давал да се правят много помощни упражнения, пък други страни са скъсвали щангистите си от асистиращи, така и в кросфита едни правят всичко АsRx, а други скалират всеки комплекс според съответния кросфитър.
Споровете няма да спрат, отделно имаме кросфитъри, които мечтаят да идат на Игрите и други, които просто го правят, защото им е гот.
Няма нужда да се обясняваш на другите, които вярват в други школи и имат други цели. Винаги ще има коментари от хора, които вярват в другата школа/цел и не могат да разберат защо ти правиш нещата по техния начин.
Ти правиш комплексите за себе си, нали?
И без това сме малко хората, които се занимаваме с това, не виждам смисъл да продължаваме да се дразним един друг.
Под слънцето има място за всички.

14.05.12
10:37

Аз лично Ви се радвам на всичките...просто моите виждания и методи са малко по-брутални, както всъщност са й натоварванията които трябва да поемеш, ако приемаш Кросфит сериозно, а не като поредната “зумба” или подобни.

А и чийтинга явно се толерира, като гледам на регионалните...ще видим на Игрите...

Забележката ми към сърчицето, е че се натоварва прекалено и по този начин няма да успее да разбере каква биха били времената й на даден комплекс...понеже й е втори-трети за тренировката...

Просто малко да си структурира и нареди тренировките, и си е чук:)

И да бе, не спирай да пишеш, к’во се цупиш:))) Я по-мъжката:)))

Блажке...още не е дошло истинското скъсване на задници...засега още се раздвижваш:)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1