26.05.10
17:27
Здравейте!
Проблема ми е следният - постоянно се потя под мишниците и то много, не мирише, абсолютно никаква миризма, но стават много големи петна под мишницата и се чувствам адски некомфортно. Доста неприятна ситуация. Проблема е, че това се случва постоянно, нявсякъде, дори и да не ми е топло, напротив няма значение - дори и в студа се е случвало да треперя от студ, но да съм изпотен под мишниците...... Изключително гадно и неприятно е това.... Много ви моля дайте някой съвет, ако при някой има същата ситуация.. Благодаря!
26.05.10
18:46
Тия петна кафеникави ли са ?
казано от Martin_Filipov на 26.05.10, 17:27:
Здравейте!
Проблема ми е следният - постоянно се потя под мишниците и то много, не мирише, абсолютно никаква миризма, но стават много големи петна под мишницата и се чувствам адски некомфортно. Доста неприятна ситуация. Проблема е, че това се случва постоянно, нявсякъде, дори и да не ми е топло, напротив няма значение - дори и в студа се е случвало да треперя от студ, но да съм изпотен под мишниците...... Изключително гадно и неприятно е това.... Много ви моля дайте някой съвет, ако при някой има същата ситуация.. Благодаря!
Ако можеш да дадеш малко информация за самия теб като стаж/килограми/години и също така ако имат цвят както те питал колегата отгоре.
27.05.10
08:29
Ами аз съм висок около 186-7, 85кг. Петната не са кафеникави - нямат цвят.
27.05.10
08:58
Еми незнам, но аз и лято и зима по принцип имам некви петна, малки- леко кафеникави и ги мажа с един спирт и се махат за определено време...
27.05.10
16:53
казано от achkos на 27.05.10, 08:58:
Еми незнам, но аз и лято и зима по принцип имам некви петна, малки- леко кафеникави и ги мажа с един спирт и се махат за определено време...
Той говори за петна на облеклото си не на кожата..
27.05.10
17:42
Пробвай ОДОРЕКС-има го във всяка аптека и е около 10 лв.3 вечери подред се пръскаш преди да си легнеш и няма почти никакво изпотяване за 10-14 дни.И така през 10-14 дена се пръскаш пак вечерта,но само 1 път(демек не пак 3 вечери подред,а само една).Пробвай и доволен ще останеш :)
27.05.10
19:21
Франко, използвам такива дезодоранти, но тяхната функция е да неутрализира миризмата, а не да предотврати потенето.
Иначе тези препарати, които предотвратяват изпотяването не са ли адски вредни ?
казано от Martin_Filipov на 27.05.10, 19:21:
Франко, използвам такива дезодоранти, но тяхната функция е да неутрализира миризмата, а не да предотврати потенето.
Да вредни са защото запушват каналчетата на кожата от кадето трябва да излиза потта и сам се сещаш какво се случва после...Единственото нещо което мога да ти препоръчам е да си земеш светли дрехи например бели дрехи.По-трудно се забелязват петната от изпотяването,но все пак лято е,жегата е навсякъде така,че срам не срам така ще я караме.
29.05.10
16:17
Аз ти писах на лично, но и тук да кажа. Тениските адидас, найк, пума които са от полиестер ИЗОБЩО не си личи, че си потен. Спокойно можеш да си излезеш от басейна с такава тениска и няма да изглежда мокра хахх ;д
И аз имам такъв проблем, но не му обръщам внимание ..... и космите ги махам до 0 и пак се потя .. мисля, че е ген ;)
[quote author=“Martin_Filipov” date=“1274977294”
Няма да са вредни когато ги използваш на ограничено място от кожата.Например само под мишниците.Компенсаторно ще се увеличи изпотяването по останалата част от кожата. Може да бъде и вредно,ако се появи алергия към използвания препарат.
30.05.10
11:19
казано от Миро на 30.05.10, 09:18:
[quote author=“Martin_Filipov” date=“1274977294”
Няма да са вредни когато ги използваш на ограничено място от кожата.Например само под мишниците.Компенсаторно ще се увеличи изпотяването по останалата част от кожата. Може да бъде и вредно,ако се появи алергия към използвания препарат.
Това не е вярно, названието “потни жлези” не е случайно дадено.
Организмът ще компенсира ОХЛАЖДАНЕТО и ПОСТОЯННАТА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА, това да, тая функция на потта ще мине през други места по кожата.Но тия жлези няма кой да им каже да спрат да секретират щото са пръснати с дезодорант и помазани със стик, те пак ще “опитват”. Каналите ще се запушват, може и да се възпалят и гноясат...
Използването на тия препарати е локално вредно. Всъшност колкото повече се потиш на определено място, толкова по опасно е като го запушваш физически. Т.е. тея препарати са по безопасни за някой с нормално или слабо потене под мишниците, а точно за такива с обилно бих казал че са дори най - опасни.
Това хипотетично де, всъщност в повечето случаи въпреки стика потта пак ще “побеждава”, но... Имайте едно наум.
30.05.10
19:37
няма нужда да се притесняваш... Мъж си все пак :) аз пък се потя само,когато тренирам Краката доста парадоксално,но е така :D
Смени си гардероба, на някои дрехи въобще не личи мокрото. Препоръчвам ти специалните изкуствени “дишащи” материи, от които са направени тениските за спорт. На тях освен че не личи, съхнат много бързо още на тялото. Памукът се напоява и си седиш мокър.
31.05.10
06:31
Еми да, гледам попринцип с такива дрехи да ходя, но явно оправия от това няма.... Доста кофти...
31.05.10
07:16
ако не се потиш,ще умреш най вероятно
жега е и това е най-естественото нещо
няма такъв дезодорант който да ти спре потенето
дори да не се потиш под мишниците тялото ще намери от къде да се охлажда и ще се потиш навсякъде другаде
има вариант да си направиш операция за премахване на потните жлези под мишниците
но щом няма миризма смятам че не е толкова притеснително
а дезодорантите са толкова канцерогенни че сигурно всички сме си скъсили живота с някоко годинки
Както колегата по горе ти е написал пробвай ОДОР ЕКС. Аз го ползвам от близо 3 години и половина и съм много доволен.
Здравейте аз сам на 32 год. Потенето ми на подмишниците ме побаркваше. Много търсих решение на този проблем. Използвала сам всичко, даже и оdorex но нищо не ми помогна и реших да се оперирам. В интернет видях рекламата на тересон( spripoteneto.com). Преди да се оперирам исках да опитам и тересон и си го купих. Още от парвия път имах резултат.
Здравейте! ползвам ОДОР ЕКС не помага, дори го използвам през ден. след първите 3-вечери.
кажете нещо друго ? какво може да спре потенето под мишниците ? аз се потя супер бързо...
казвали са ми ботук но е доста скъпо...
Мнението беше редактирано от Георги = на 14.04.13 12:14.
18.04.13
11:47
Одорекса при мен работи при липса на физ. дейност.При редовно трениране не върши работа и направо си е безсмислен.Забелязвам, че е на психическа основа, тъй като колкото повече си мисля затва колко съм изпотен - още повече се потя.Мисля, че натрупването на стрес и притеснение го предизвикват.
И аз доста се потя, Одорекса е ефективен но мисля, че запушва порите и не съм го ползвал, не смятам, че е полезно.
Моята теория е, че по някакъв начин се притеснявам и за това, защотот като съм вкъщи не се потя толкова.
Другото е дрехите, ако носиш много впити дрехи (което е нормално за нас от форума :) като ти се забиват под мишниците потенето е много повече, отколкото при свободна тениска или риза.