Идеи откъде да започна?

27.05.10
18:53

Здравейте, пише ви един малко отчаян от живота и теглото си човек. В момента тежа 120кг, висок съм 183см- просто ужасно. Но нека ви върна преди малко повече от година.
На 1ви февруари 2009та година започнах диета. Стараех се да спортувам, но орязах жестоко калориите. За около 6 месеца свалих 25кг. Чувствах се страхотно, в страхотна форма. Витоша ми се виждаше тясна с моето колело. И точно след това всичко се срина. Получих леко психическо заболяване и постъпих в болница. Там престоях над 2 месеца като през това време върнах всичките си свалени килограми без да имам шанс дори да ги задържа. Лекарите казват, че причината за това била диетата ми и добавките, които пиех през това време (fyre). Половин година изкарах без да вкуся сладко, представяте ли си каква мания ме беше обвзела.
Сега над година след това съм готов да поема отново по-трънливия път наречен сваляне на килограми, но не знам откъде да започна. Знам че всичко е движение, но се чувствам демотивиран и изтощен психически. Знам че с диета няма да стане, защото отново ще дойде йо йо ефекта и всичко ще отиде по дяволите. Искам помощ от вас..и насоки. Откъде да започна, как да се мотивирам и какво да очаквам? Вие как бихте свалили, ако трябваше да сваляте над 20кг. Ще ви бъда благодарен за всяка една идея, която споделите!

27.05.10
19:45

Здравей !
Ето ти моя съвет:
1. Движи се ! Движението е от огромно значение ! 30минутни разходи в парка всеки ден ще ти се отразят доста добре.
2. Пий много вода (3-4 литра на ден.)
3. Избягвай газираното, алкохола, изкуствената захар и тестените изделия .
4.  Яж често, но по малко. Например през 2-3 часа си хапвай по нещо мъничко, колкото да заситиш глада.
5. Дъвчи ! Сигурно звучи странно, но докато ядеш трябва да сдъвкваш храната си много хубаво. Китайците даже казват, че всеки залък трябва да се сдъвква поне по 40 пъти .
6. Трябва да ядеш поне по един плод или зеленчук на ден .
7. Намали солта :)
В момента не се сещам за други неща, но веднага, когато се сетя ще ти пиша :)
Късмет !

Никакво гладуване и постепенно навлизане в залата. Отведнъж няма да стане, а 20кг не са проблем при правилен подход. Сладко може да се яде след тренировка и сутрин, зависи и от количеството вече, но ако си от ‘без едно мога, с едно - не’, то това не е за теб.
Поне си си отговорил сам, че всичките злини са дошли от рязкото рязане на храната.

27.05.10
19:51

Здравей , докато четох историята ти се сетих за мен преди 2 години.Тогава не знаех нищо за диети , тренировки или добавки.Знаех обаче , че няма да е лесно.Полека полека почнах да чета за здравословното хранене и тренировките в залата.Чети , образовай се и ще постигнеш целите си.
Аз мога да те посъветвам :на всеки 4-5 дена строга диета с малко въглехидрати да си позволиш и 1 “свободен” ден в които можеш да си позволиш всичко.Движение му е майката и ще стане :)
Успех

28.05.10
06:57

аз пък съм убедена, че си наддал от лекарставата-антидепресанти или каквито и да е
чела съм че всички лекаства, дето ти “бъркат в мозъка”,ти бъркат и в другите состеми и нарушават метаболизма
трябва ти воля и упоритост

28.05.10
07:17

Всичко, което се случва с нашия организъм, си го правим ние, с нашите мисли, чувства и емоции. Вкараш ли се във филма, че си нестабилен, изтощен психически, отчаян, то това ти се и случва....
Опитай да се успокоиш и да не мислиш за това, как да свалиш 20-те кг. Да, не е приятно усилията ти да отиват по дяволите, но за теб това е житейски урок. Тегли една черта, отърси се от преживяното и си направи план за следващите 2 месеца. Не повече. Напр. ще се храня така и така, ще заредя хладилника с това и това, ще спортувам еди как си и еди колко си пъти в седмицата.

Между другото, ако не си стъпвал във фитнес зала, сега е моментът. Паралелно с отслабването ще изградиш и една стройна и стегната визия. Сам ще се учудиш на добрите резултати....опитай се да се наслаждаваш на тренировките, да постигаш мънички цели, свързани с тях, без да ги разглеждаш като инструмент за отслабване и ще се получи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1