Програма за лостове - съвет.

28.05.10
14:39

Отпреди 3 месеца имам уред за кофички/набирания/преса и започнах да тренирам по следния начин:
1ден- 15 серии кофи ( 5серии с 20кила, 5 серии с 22,5, 5 серии с 27,5 ) +1 серия 10 повторения без тежест
2ден- 15 серии набиранки надхват ( 5серии с 20кила, 5 серии с 22,5, 5 серии с 27,5 )+1 серия 10 повторения без тежест
3ден- 15 серии набиранки подхват  ( 5серии с 20кила, 5 серии с 22,5, 5 серии с 27,5 )+1 серия 10 повторения без тежест
и така без нито един ден почивка (тук искам да ми кажете дали павилно постъпвам, че не почивам, но ми се струва, че 48 часа е нормално да се възтанови дадения мускул с добро хранене)
До тук за 2 месеца съм мноого доволен.... на чисто трениране с 5-6 хранения на ден = +6килограма....но вече не мога да качвам килограмите (не мойте собствени , а тежестите.....мислих да качвам с по 2,5 на седмица и като ударих 30така усетих, че нещо не става работата)
Аз съм на 21год - 67кг, 180см

1Въпрос- Как да избегна този “застой” за да продължавам да вдигам по-тежко и по-тежко :)

2Въпро- В тази програма горе как да вмъкна крака? ако ги вмъкна като ДЕН4- крака и тренирам отново без почивен ден не стават ли много тези 72 часа

П.Псори за некадърно написаната тема :) не мога да си събера мислите дано сте ме разбрали...

АН

28.05.10
14:51

Да не бъркаш серийте с повторенията? ;-/

За краката - прави клекове, може да добавиш и упражнение за прасците.

Мнението беше редактирано от Анонимен на 28.05.10 14:52.

28.05.10
14:55

Сигурен ли си, че на тези работни килограми изпълняваш достатъчно коректно упражненията? За хипертрофията добрата форма е доста важна.

Мнението беше редактирано от Voyager на 28.05.10 14:56.

28.05.10
15:05

не определено не бъркам сериите с повторенията .... 15 серий по 2 повторения правя :) като понякога започвам с 3 повт

За клековете ми е ясно ... мисля да правя 1х20…..но въпроса ми беше съвсем друг.

28.05.10
15:46

Ясна работата... не ти е времето да правиш 2ки. Може би по-нататък. Не падай под 6 повторения засега.

28.05.10
17:09

сигурен ли си ? и аз мислих, че може би ще е по добре ако вдигна повторенията и намаля тежестите ? а може би 1 седмица да гоня тежко , 1 седмица повторенията... btw много ти следя постовете Voyager защото гледам тренираме горе долу по един и същ метод а и гена ни е идентичен;)

28.05.10
17:28

Ами ако искаш обем трябва да увеличиш повторенията. Не се расте с тежки малообемни тренировки с двойки. Факт е, че можеш да станеш много силен, без да си обемен, ама изобщо. Храненето е определящо, но поне при мен растежът идва от базовите упражнения, в случая кофички и набирания, изпълнени в повече повторения, с малки почивки между сериите, често с форсирани методи. Например - 20 кофички на широката успоредка, последвани веднага от 15 на тясната, няколко секудни почивка, после 10 на широката и до отказ на тясната. Повторенията ги изпълнявам доста бавно. Наистина е стресово, но когато работиш само с личното тегло трябва да намериш начин да увеличиш стреса.

АН

28.05.10
17:37

Бе да ти кажа, ако е 100 кила няма нужда да търси допълнителен стрес. :Д

28.05.10
18:10

Винаги има в един момент. Не са единични случаите хора по 90-100 кила да правят 25-30 стриктни набирания.

АЧ

28.05.10
18:45

kircata и аз тренирам на лостове и успоредки. Най-добре махни тия тежести. Много са ти кг. По-добре си прави по 4-5 серии с по 10 повторения и така си е най-добре. Пък тежестите ги слагай от време на време. Аз тренирам подобен стил на теб, само че в 1 ден правя набирания под и над хват, кофи и лицеви и 1 ден почивам ( в този ден правя коремни преси ). Яденето и 1 ден почивка си е напално достатъчно. Но и твойта програма е добре, само че с тия много тежести.........

Мнението беше редактирано от Ачо на 28.05.10 19:08.

28.05.10
20:55

казано от Voyager на 28.05.10, 17:28:

Ами ако искаш обем трябва да увеличиш повторенията. Не се расте с тежки малообемни тренировки с двойки.

15 серии по 2 повторения не са малообемни тренировки, напротив, дават достатъчен обем за хипертрофия. И при това - с доста висока интензивност.

29.05.10
05:33

Позволи ми да не съм напълно съгласен. При някой напреднал определено ще е вариант. 99% съм сигурен, че заради добавената тежест техниката куца. Всеки си има виждане по въпроса, всъщност и на мен ми допадат повече 2ки, 3ки, 5ци. Но ако не търсиш функционална хипертрофия и особено ако си начинаещ, струва ми се, че по-бързи резултати ще дадат по-високообемни тренировки. 15х2 мисля че не е нещо, с което е добре да се стартира.

От друга страна, безкрайните помпаници също не са работа. Затова мисля че би се получило добре, ако комбинираш 2та типа тренировки - редуваш видовете натоварване през седмица. Например едната седмица кофичките ти са 5х5 с добавена тежест, другата !например! 15,15,12,12,10,10,8,8 с максимално кратки почивки между сериите. Пробвай :)

29.05.10
07:52

Аз мисля, че всичко е до ген. Бях 50 кг. ,започнах да тренирам у дома и на лостове, сега съм 70 кг. Тренирам редовно с мои приятели, но при тях ефекта не е същия, при положение, че спазват хранителни режими и тнт. при някои хора просто не се получава.

АЧ

29.05.10
08:08

И аз тренирам на лостове и аз нещо немога да покача теглото си от много време. Тренирам от 1 месец и нещо... Ще видя по натам дали поне малко съм вдигнал кг. Както викаш ти, сигурно всичко си е ген.

Един месец и нещо е нищо.

29.05.10
11:51

тук мисля, че е мястото да споделя скромния си опит, преди да започна да тренирам в зала и аз ходех на лостовете и правехме подобни тренировъчни схеми и наистина се получава застой(като  тегло) в даден момент от там нататък само подобряване откъм качество на мускулатурата, което не  е никак малко. Но оппеделено 3 месеца са малко за да се каже видиш ли дойде застоя. А повторенията твърдо съм да се увеличат дори в диапазона 10-15(лично мнение от опит).
Успех!

30.05.10
11:01

Значи..... реших да тренирам само с +20кг на кръста и така докато не достигна 15серий по 6 повторения ( засега съм на 15х3 )

а опит в набиранките с тежест имам 2 годишен ( само набиранки ) , откакто имам уреда вкъщи прибавих и кофите ... до тогава злобих на 1 саморъчна висилка с горе долу същите килограми

30.05.10
17:36

Лостовете са най-доброто за лятото , аз от 3 години вече лостове правя. Та, моят съвет е да махнеш тези кила и да си правиш всички упражнения в нормални серии по 10-15 повторения. Ако ми направиш 15 серии ,от което и да е упражнение, и на другия ден нищо ти няма , значи нищо не си правил...
На лостове, и изобщо само със собствено тегло трудно се постига обем , но за сметка на това силата , издръжливостта и взаимодействието между отделните мускулни групи се подобряват значително. И да знаеш многоставните упражнения не са като да правиш френско или скотово сгъване , при тях се натоварват доста поддържащи групи, те също трябва да се възстановяват...
П.П.: Пробвай метода табата.

30.05.10
18:04

Кое пък му е нормалното на 10-15 повторения? За мен това значи, че упражнението е много леко и трябва да се утежни по някакъв начин.

30.05.10
19:06

Въпросът обаче не е, дали е леко или не, а кое ще му донесе повече растеж. Пък и всяко упражнение, особено набирането, може да се изпълнява в такава форма, че да е изключително трудно, макар и само със собсвено тегло. Я да видим с тея +20кг дали ще може да се набира от пълен вис, с по 2 секунди пауза долу и горе и 3 секунди динамична част? Силно ме съмнява. При такава форма, 8-10 повторения с лично тегло би трябвало да са ефективни. И все пак си държа на мнението, че при възможност да се изпълнява с допълнителна тежест, е добре да се комбинират нивата на интензивност в различните тренировки, като една да е по-обемна, друга по-интензивна, но с малък обем (напр. 5х5)

Мнението беше редактирано от Voyager на 30.05.10 19:07.

31.05.10
10:00

Разбира се , най-добрия  начин е да “изненадваш” мускула. Комбинирай с тежести , без тежести...
Петко К, явно понятието нормална серия не съществува :)

01.06.10
14:40

а да попитамм: по-принцип във фитнеса когато дигаш по-тежко качваш килограми.... защото мускулът се къса повече заради по-големите килограми. Не е ли така и при кофи/наб .... аз все пак издърпвам/избутвам ~92 килограмово тяло с моите,нормални за 67 кг тяло, ръце/гръб ( с 25кг на кръста) не се ли получават повече разкъсвания на мускула .... което всъщност означава разтежът.

01.06.10
14:55

И да и не, това не е единственото условие за растеж.

АЧ

01.06.10
16:22

Какви други условия има за разтеж на мускула ? ( освен добра храна и добра почивка ) ?

Мнението беше редактирано от Ачо на 01.06.10 16:36.

01.06.10
19:36

Петко, ще си позволя да постна един твой материал, на който попаднах. Мисля, че така синтезираната информация ще отговори на много въпроси.

http://power-building.blogspot.com/2009/10/blog-post_15.html

03.06.10
23:18

мн добре !!!! мерси зза линка, статията... мн добре....:))

Мнението беше редактирано от kircata на 03.06.10 23:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1