Важно и полезно!Дори много полезно!

LE

03.04.04
21:31

Разбрах че може да се създава потребителска група която да отговаря за даден форум.Според мен това ще е много полезно и тези модератори(естествено хора които разбират) ще се грижат изцяло за даден форум и няма да има недоволни.Съгласни ли сте с такава идея и ако да гласуваите за хора!!!

04.04.04
03:28

as predlagam horata da si dadat kandidaturata za daden forum i nie da precenime dali stavat as bih iskal preparati da moderiram no sled vsichko stanalo ne bi bilo normalno da go napravq .Lesno-nema primerno za tebe bratle bih glasuval za vseki forum da si moderator i bih ti imal pulno doverie .
po-zdravi
Podnasqm izvineniqta si na bb-team grupa i molq za poveche dobrota i razbirane v foruma ot tqhna strana zashtoto ot tva po hubavo nqma obeshtavam i as da se staraq poveche !

Малка подробност ...

конкретно в този форум има само една потребителска група, в която са включени хората от екипа на BB-Team. Дадената група има за цел да следи за нередности и неизправности във форума.

Само си помислете, като си знаем всички нравите ... ще има някакво гласуване, ще сложим някои хора за модератори, които “са в час” с нещата и след седмица ще има нови потребители, които ще знаят повече или пък някои ще са си променили мнението и ще наддадат вой да се сменя модератора... с което смисъла се губи на всичко това.

Модератори сме само ние, за да можем да следим форумите за проблеми. Всички останали имат равни възможности за дискусии и правила, с които да се съобразяват.

LE

04.04.04
10:47

Какво е Потребителска Група?
Потребителските групи са средство за обединяване на потребител. Всеки потребител може да участва в няколко групи (за разлика от други форум системи) и всяка група може да има индивидуални права. Така администраторите могат лесно да назначат няколко потребители за модератори на форум, или да дадат достъп на група потребители до личен (скрит) форум, и т.н.
Komentar?????????????????????
Аз нямам нищо напратив да няма потребителски групи с права,стига обаче модераторите да отговарят на АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ВЪПРОС във форума(Което те определено не правят :roll: )Няма как пичовете(включително и аз) да питат във някоя тема,а да няма отговори в продължение на седмици,а като се появят тези отговори,те въобще да не устроиват данения потребител.
Пък за нравите в нашия форум.................я вземи погледни другите форуми,да видиш какви нрави има там.
Ако има нови потребители които знаят повече веднага се прави замяна(идеята за тази група не е да си чешем ..... а да направим нещо полезно,аз дори не претендирам да бъда част от такава група искам да има такава група която да ми помага и да отговаря на въпросите ми).Пък че такива Пед....... които да си изберат човек за модератор после да искат да го махнат се надявам че няма в този форум,защото става дума за бодибилдинг а на за ...........!
Пък благодаря на Емил за доверието 8) !

Модератирите (ние) се грижат този форум да бъде в изправност, да се местят теми, които не са на мястото си, като цяло да има ред. Не означава, че след като си модератор, трябва да отговаряш навсякъде - представи си, че на тема за дамски превръзки не съм компетентен - какво, пак ли да говоря? Или за протеин, който не съм пил. За разлика от много други ние от екипа (в частност и аз) пишем само там, където може да се каже нещо най-малкото от опит. Отговори от типа “и аз така мисля”, няма да постваме.

Всеки, който се счита, че може да е полезен в дадена тема, ще може да пише в нея, бил той модератор или не. Мнението му няма да се позлати ако е модератор.

За нравите във форума не коментирам, знам какви хора пишат и знам какво мога да очаквам от всеки.

Постарал съм се да огранича всички потребители до едно ниво, в което те да имат адекватно равни правомощия тук. Единственото, което Ви различава са ранговете, които се получават при определен брой мнения. Няма смисъл да ви обединявам под групи, освен ако определена група не получи някакви допълнителни права, а за такова нещо не става въпрос.

Пак ви казвам, това не е свободен форум като този в дир.бг например. Тук сме преценили да има някакви правила и потребители се съобразяват с тях, за да може да се постигне някакъв ред поне и съм на мнение, че досега проблеми няма.

LE

04.04.04
13:46

Няма смисъл да коментираме повече...........все пак вие сте модераторите,вие решавате!

Всяко предложение се дискутира и може да бъде прието ако има адекватна обосновка и аргументация. Аз се аргументирах защо не сме направили досега подобно нещо с групите.

LE

04.04.04
18:21

Дискутира се от ВАС МОДЕРАТОРИТЕ,а това не е точно дискусия :mrgreen: Иначе дискусията може да се продължи защото мисля че не ме разбра точно в по предичният ми пост,но видях че няма смисъл вие(модераторите) и така не искате,така че все ще намерите аргументи :roll:Нямам нищо напротив да не искате,но не казваи че предложението се дискутира,защото ако беше така би трябвало първо да видим анкетата,ако е против-против,ако е за-за!

LE

04.04.04
18:32

Тогава нека направим групи които да отговарят на повечето постове в определен раздел,които да санкционират при повтарящи се теми,при постване преди да се прегледа тема,при постване в което думите не се разбират не са написани правилно,не е адекватно заглавието и т.н и т.н,това няма да са “Модератори” а определени хора избрани чрез гласуване(а ще бъдат избрани за да няма после сърдите)защото вие не отговаряте не само на въпроси за дамски превръзки а и на такива за които съм сигурен че знаете ако искаш кажи ще напиша за кои говоря.Не ви се сърдя сигурно не може да огреете навсякъде,но ние искаме качествен форум и ако не можете да ни го предложите помогнете ни поне сами да си го направим качествен.

Повечето от нещата, които си изброил, ги правим и сега. Не мога да определям кой как да пише, мога само да препоръчвам да се пише на кирилица. Правописът говоро положително или отрицателно за неговия собственик.

Ако слагам правила навсякъде, кой как и по какъв начин да пише, няма да има вид на форум, т.е. няма да я има свободата на писане. Поставили сме 2-3 основни препоръки и съображения, които съм на мнение, че са достатъчни.

Качествен форум е толкова относително понятие, че дори си нямаш представа за какво говориш. Сега например, някой дори не му харесва, че водим тази дискусия. Всеки си взима своето и дава своето в подобен вид форум. 100% удовлетворение за всички е невъзможно да се направи, не го и целя.

Говориш за анкетата - да сме я видели и да говорим после. Гледам - мнозинството (дори и с един глас) е против. По отношение на дискусията - видях твоята аргументация (начинът и на предлагане беше лично твой избор), аргументирах се и аз. Друг е въпросът, че този форум се “стопанисва” от нас. Няма анархично управление и поставянето на управители (модератори, главатари и т.н., както искаш ги наречи) не става чрез гласуване. А и имаме горчивият опит от преди няколко месеца да сложим модератор от потребители и стана грешка, която за отрицателно време успяхме да я покрием, за да не излезнем виновни ние.

Колкото и да е, да сложим някой от потребителите, това означава да му имаме доверие (това не се постига чрез гласуване). Като модератор той ще има достъп до нашата информация и данни, което не става просто от едно гласуване, да му поверим тези неща. Ако нашият екип сметне за добре, че може да гласува доверие на някого и той ще може да върши работата на предложената от нас позиция.

LE

04.04.04
19:17

Аз казвам че ги правите,но казвам и че не можете да огреете навсякъде(тоест не се справяте много добре,може и поради ангажименти или де да знам).Щом не можеш да определяш кои как да пише значи неможеш да определяш и кои какво пише(сещам се че на потребител Smith беше му отправил забележка за една безобидна шега,където тои каза на едно момиче да наблегне на точка 5 от програмата си където ставаше дума за упражнението разтваряне на краката 8) ).Две,три правила,може би пък точно те ни ограничават от гледна точка на свободата.
АБСОЛЮТНО ВСЯКО ПОНЯТИЕ е толкова ОТНОСИТЕЛНО че маи ти си нямаш представа за какво говориш.Ако разсъждаваме от тази точка даи въобще да не се опитваме да решаваме никакви проблеми.

Анкетата е пусната вчера късно вечерта,така че ако искаш да почакаме.Пък и аз казах ако е за-за ако е против-против!
Няма модератори ок,тогава бихте ли се ангажирали на всички въпроси които им знаете отговорите да им отговаряте и ако не каква е причината?

Горните редове няма да ги коментирам, защото ще трябва да се повторя. Но няма начин да не се повторя, тъй като пак ще ти обясня - модераторът не е задължен да отговаря на всички теми, а да следи за положението на форума. Отговаряме там където можем. Има множество дискусии, където не може да се вземе отношение, първо защото ще се повтори мнение на преден потребител и ще трябва да се лепне любимото ми “и аз така мисля”, второ не за всяка тема сме запознати (има поне 30 теми за определени марки протеини, няма как да сме ги пили всичките).

1. За Smith конкретно аз не съм споменавал нищо.
2. Как се справяме това е наш проблем - стараем се да правим каквото можем. Има някои причини, които спират донякъде нашата дейност, но не смятам за нужно да ги коментирам.

Правилата ни да има определена цензура, която е нещо нормално за повечето културни форуми, писането на кирилица, и другите, които са оповестени във форума, в никакъв случаи не пречат на свободата на писане. Ако искате градски “кенеф” като множеството форуми, където един пита, десет го псуват и някой се сети да му каже, че е глупав да пита, нашият форум няма да стане такъв.

Повече няма какво да добавя в тази дискусия.

LE

04.04.04
20:01

Усещам че явно сме на едно и също мнение.”Там където можем”,точно затова говоря,аз знам че можете специално за определени въпроси ваш проблем е защо не го правите.

1.Прав си за Смит,извиняваи,Image беше сега погледнах(но имали значение двамата изпълнявате сходни функции)
2.Ето че пак сме на едно мнение,ти не искаш кенеф а в същото време когато аз предложа да не се превръща форума в кенеф ти говориш за някаква свобода :roll: 

ок,ако вие отговаряте навсякъде където можете и сложите още някои правила против кенефа,на никои няма да му трябват модератори.Ако не го направите ще има един голям кенеф+недоволни потребители!

1. Казах “където можем”, а не “където искаме”. Ако второто беше вярно, бих го казъл.
2. Недоволни потребители няма, по-точно има, един и това си ти. Друг не е оплаквал.
3. Изпрати ми на мейла какви правила може да се добавят и ще помисля до колко разумни са те.

LE

04.04.04
20:40

Ок ще пратя маил.Там ще ти кажа за това къде можете и къде искате.
Има и други недоволни потребители и се сещам че ти знаеш някои от тях няма да споменавам имена защото момчетата може да се обидят.

04.04.04
20:48

Не е само той !

по-здрави

05.04.04
00:13

abe lesno_nema stoi si krotak be…ti kak go vijdash tuk bez moderatori…predi godina i neshto (kogato ti edva li si znael za syshtestvuvaneto na tozi sait) imashe forum kato tozi no moderatorite mu obryshtaha malko vnimanie..da ti kaja beshe pylna anarhia

bez moderatori ne moje tva e

ВН

05.04.04
00:42

В случая със Smith постъпих така, както е прието навсякъде. Той много добре ме разбра, нямало е санкции, нямаше оплаквания, нямаше предубеденост в моите отговорите на въпросите му.  Случаят е забравен. Пикантерията е за mIRC, ICQ и личните съобщения. Идеята на това място е в него да се разрешават проблеми, а не да се създават нови. Как беше, поговорката за харизания кон?...

05.04.04
10:12

Lesno_nema и другите недоволни се чудят къде да упражняват жаждата си за власт! Аз ще им кажа като не са доволни да си направят форум (както Image и Sax-а) и да си го модерират и администрират по техен вкус! Гледайте си във вашата паничка - не се бутайте дет не ви е място! Аз се чудя как успяват Image и Sax да отделят свободното си време за вас и вий пак недоволни! Да ви кажа като IMTH, че преди да се появите много по-малко кът (много малко) бяха мненията на админите, но недоволни не видях!
Това Emil_mlo да модерира темите за забранените медикаменти е удачно според мен, но не познавам нито него, нито когото и да било, за да реша това по-добре от админите!

LE

05.04.04
10:29

Да сте живи и здрави ВСИЧКИТЕ!Съмнявам се че някои разбра че постнах темата с идея за по добър форум.

05.04.04
14:28

Ахам и ас се съмнявам ,явно нещо замъглява възприятията им :) !

по-здрави и успех

11.04.04
01:01

Според мен такава тема не трябва да има, но все пак имам едно предложение. Като гледам lesno_nema е компетентен в повечето области, защо не му лепнете малко по-различен ранг. Това може да прилагате при всички потребители които по ваша преценка са достатъчно компетентни и като им видят ранга хората да знаят на кой да гласуват по-голямо доверие.

ВН

13.04.04
00:58

За да няма по-равни от равните!
За да няма недоволни!
Така всички са точно толкова компетентни, колкото са и постовете им.

LE

13.04.04
07:38

Не беееееееееееееееееееееееи аз въобще не съм искал ранг!!!!
Я прегледаите пак постовете ми да разберете за какво става дума!

12.05.04
15:23

Абе, к`во се карате бе!? Така според мене форума е идеален. Няма нужда от модератори. Всеки си влиза, вижда темата и си казва мнението. Събираме, както се казва “вода от 100 извора”. Добре е, поне според мене. Ако има модератори трябва да са от екипа на BB-team или поне хора с богат опит. Според мене модератори не трябват. 8)

18.05.04
20:00

А не може ли тези хора , които искаш да избирами пак да се грижат за форума без да са във някаква специална група?

20.05.04
23:38

Пичове, те Сакс и Имайдж малко ли се грижат за форумите, та искате други да избирате  :?:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1