02.06.10
12:45
Здравейте момчета и момичета :)
Обичам доста тази наша така популярна хранителна благина и я комбинирам с много ястия въпроса ми е дали е погрешно от гледна точка на фитнеса и от гледната чока на здравословното хранене,които вървят почти ръка за ръка,но пример от гледна точка на здравословното хранене никои,които не спортува не би ял точно преди да заспи(за да не губи мускулна маса).Комбинирам го най-често с сърми,тиквички,чушки с ориз и т.н..Чувал сум че след ядене ако се хапне кисело млекце спомага за храносмилането :) Мисля си че може да е грешно защото знам че не е хубаво да се комбинират пример картофи и месо,ориз и месо защото са от други хранителни групи ако може и това да кажете от гледна точка на фитнеса дали мога да си хапвам без проблем :) Защото си мисля,че това с не комбинирането на картофи и месо,ориз и месо, кисело мляко с ястията е хранителна спирачка по скоро от гледната точка на не трениращ човек(къкво не съм) а от гледната точка на някой които си води ленив живот без движение :)
Темата беше редактирана от Младен Марков на 02.06.10 12:47.
03.06.10
11:08
Киселото мляко е супер храна за мен и не пречи да го добавяш. А комбинирането на храни (белтъчини, въглехидрати и мазнини) си е задължително за всяко хранене. Единствено диетолозите ги разделят, защото по-лесно се намаляват калориите по този начин.
03.06.10
14:35
Да,благодаря ти за отговора.Това за не смесшането на хран. групи съм го чувал точно от хора,които са се съветвали с диетолози :)
Комбинирай смело. Още идеи: с плодове, с овесени ядки, със сурови ядки (орехи, бадеми...), с краставица (таратор или снежанка), дори с други млечни като сирене или извара.
03.06.10
16:59
Ха,не съм пробвал до сега с сирене и ивара,но ще опитам :) Точно сега пак си похапвам прекрасно кисело млекце :)))