13.10.10
06:47
Смяташ ли да качваш килограми(лично тегло)? С тези постижения като гледам, няма да има кой да те бие в сегашната ти категория :)
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 13.10.10 06:47.
Не мога да ти отговоря, е зимата неминуемо ще кача някое кило, после ще свалям и така :)
Днес кофи 15@10кг, 15@20кг, 10@20кг, 8@20кг, 6@20кг
Бицепс с прав лост 20,30,40кг х 8 , Скотово с дъмбел 6@8,10,15,17кг
Корем.
13.10.10
20:59
Супер :)
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 13.10.10 21:00.
13.10.10
21:01
Squat, bro.
Да стана ми ясно, но закъснях с едита :) :D Стана забавно :D
Ей, ако някой по-заможен спортуващ чете, и реши да ми направи дарение я за стреч фанелка, я за трико, да знае, че няма да го върна :D
Днес със Славко
1. Max weight hold up -(деята е да извадиш от стойка, рак, куки и др. тежест, която е близо или над макса ти...задържаш я известен период от време(10сек. са опционални, поне аз толкова държа) и поставяш пак на уреда. Целта е да се стресира ЦНС, да се активират повече motor units, мускула да получи суигнал че ще се съпротивлява срещу доста по-голяма тежест, да се настрои и да се генерира повече сила...респективно да се вдигне макса в изпълняваното движение.) Или иначе казано, да държиш щанга (в случая на лежанка) заключена над теб колкото кг можеш за 5-10 секунди.
При мен, 120,140,160,170,160
2. Тяга - 3ки до 140, 1@150, 1@160, 1@167
3. Лежанка 22@60, 3@90, 1@100, 3@90, 2@90
4. 20 набирания
Ами пробвай се, аз от “държането” се “напомпах” повече от 22-ката на 60 кг ;)
Сила може и да не качиш, но най-малкото ще преодолееш страха от голямата тежест до колкото го има де, като си държал 170 и като хванеш примерно 100 е друго чувството :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 15.10.10 20:52.
Отдавна искам да го пробвам това, но все не намирам момента. Досега и експлозивните пирамиди от 75% нагоре през 5% на серия върши работа, но определено се чувствам задължен и тоя вариант да го пробвам.
И аз съм чел за метода. Като почитател на теорията за човешката психика и силата й, склонен съм да вярвам, че ще има резултат
Днес със Славко
1. Max weight hold up -(деята е да извадиш от стойка, рак, куки и др. тежест, която е близо или над макса ти...задържаш я известен период от време(10сек. са опционални, поне аз толкова държа) и поставяш пак на уреда. Целта е да се стресира ЦНС, да се активират повече motor units, мускула да получи суигнал че ще се съпротивлява срещу доста по-голяма тежест, да се настрои и да се генерира повече сила...респективно да се вдигне макса в изпълняваното движение.) Или иначе казано, да държиш щанга (в случая на лежанка) заключена над теб колкото кг можеш за 5-10 секунди.
При мен, 120,140,160,170,160
2. Тяга - 3ки до 140, 1@150, 1@160, 1@167
3. Лежанка 22@60, 3@90, 1@100, 3@90, 2@90
4. 20 набирания
Как се почувства на 170кг? Усети ли смазващ натиск? :)
системата си работи- то в тоя организъм си има механизми... не е така паднала от космоса.
Определено смазва нервната система, добре, че след вчерашната тренировка имах много и хубаво ядене, че днес сигурно щях да съм ходеща развалина :D
Днес едно хлапе в залата - “еее много вдигаш, ама тренираш ли бокс нещо ? ” :D уби мЪ направо :D
Злобно, злобно... то е нормално, все пак това са близо 170кг. пред теб как няма да ги гледаш злобно. Ще те помоля, ако не е нахално, постни програмата, по която тренираш. Може и на ЛС.
Предната тренировка се прибирам и съм в трамвая вече. Виждам един колега славист, който тренира футбол там, но го познавам от училище и като ме вижда се развива следния кратък диалог:
Той: Охо, к’во става?
Аз: Нищо особено, прибирам се от тренировка.
Той: И ти ли? :)
Аз: Аха.
Той: Ти на какво си? Борба?
И т.н.
Преди месец се прибирах от един от първите учебни дни и ме вижда един познат от старата зала. Развива се следния диалог:
Той: Оп, къде ви ве охрана? (бръсната глава, тъмни очила.. бъзика се човека, или поне така се предполага)
Аз: Еми прибирам се от училище и мислех да тръгвам на тренировка. (или нещо от сорта)
Той: Аха, къде тренираш?
Аз: Славия, вдигане на тежести - ония от олимпийските игри, сети ли се?
Той: Да, евала. А кик-бокс, бокс, нещо?
:)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.10.10 14:51.
16.10.10
16:55
Не знам какво го приемате за комплимент това, че така небрежно се хвалите. Аз съм тренирал бокс и 90% от занимаващите са мършави циганета дето не могат да се наберат 5 пъти.
П.П. Напомпаните във фитнеса гледат по-злобно и разфокусирано отколкото боксьорите.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 16.10.10 16:57.
Щото “те” си мислят, че е гъзарско и един вид те хвалят, макар понякога просто да се мазнят, но ако се случи с мотиви от първия тип, значи правиш добро впечатление.
п.п. Точно тая седмица преди ден-два си говорихме с едни приятели дали са забелязали как всички боксьорчета (огромен процент поне) са някакви надути дупЕта, ‘дето си мислят, че са още по-големи дупЕта като са и боксьорчета. В голяма степен това и за футбола се отнася.
16.10.10
19:34
Това за дупЕтата се отнася за хората които тренират спорта за да разправят, че са боксьорчета и футболистчета. Хората които са серьозно занимаващи не парадират както е и във всички други спортове.
Затова ги нарекох “те” - този тип хора, които за съжаление са мнозинство в България не, ами, в света като цяло.
16.10.10
20:04
Абсолютно така е, треньора ми има свеотовни и европейски титли в кикбокс, мма... и може би е най-скромния човек по отношение на това, никога не съм чувал да каже “ще разбия” еди кого си или да се прави на мощен, даже се самоиронизира но това последното е характерна черта за повечето от клуба...
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 16.10.10 20:05.
16.10.10
20:08
и аз гледах пък интервю с Владимир Клечко ( боксьорче в тежичка категорийка ) супер е пекан такъв и скромен а ще набие 80% от хората на тоя свят сигурно...
SpamZilla :D
everytime we touch - Ти го приемаш като хвалене, на мен ми звучи все едно ми се подиграват, а и аз не целя да изглеждам така, даже обратното, обаче няма как да отидеш на състезание с мисъл различна от “ще съм много мощен” и да очакваш добри резултати ;)
16.10.10
22:01
Мисля, че ме разбра. Нямах предвид, че не трябва да си самоуверен, а визирах парадирането което много от трениращите за имидж постоянно демонстрират.
15 набирания
RackPull (Тяга от коленете нагоре)
6@60, 6@100, 5@120, 4@140, 3@160, 3@170, 3@180
Гребане с дъмбел
8@20, 6@28, 6@34, 6@34
Гребане с лост
2х20@50кг
17.10.10
12:27
е то тая тяга от коленете нагоре не е ли баш за гръб... вече по-надолу влиза и задно бедро.. поне аз така знам
Аз я правя заради еректорите, че от коленете нагоре почва да ме сгъва тежестта ;) И заради гъзЪ де.
Ама си тежи, издавах едни странни звуци наподобяващи вой на сибирска мечка :D
Ама си тежи, издавах едни странни звуци наподобяващи вой на сибирска мечка :D
Това не бива да те притенсява. Като с женския оргазъм е - някои крещят, други пищят, трети мъркат, четвърти ръмжат. :D Аз съм от ръмжащите. Като ми натежи, започвам да издавам едни гърлени басови звуци. :) Не знам как звуча отстрани, а и не искам да знам. :)
Като за 1 път такава тяга е доста добре, абе ще се вдига много, но сега мисля да си почина известно време (2-3-4 дни - колкото издържа :D )
Имам едно монохидратче, я кажете да зареждам ли, да не зареждам ли, как да го пия ?
Аз не съм зареждал, пък качих 2кг. и доста сила от него. Пич, намерих един брой от 2006г. на мускули и фитнес, вътре има някаква програма за сила, пича който тренира по нея казва, че ще качиш минимум 14кг. на основните движения. Той е световен рекордьр. Ако те интересува ще я напиша.