04.06.10
12:32
значи ще пия л-аргинин и л-орнитин на джи ен си също така ще приемам креатин и трибулус въпросът ми е кога да приемам аргинина и орнитина и по колко пъти на ден примерно сутрин на гладно 1 преди тренировка 1 след тренировка 1 и вечер преди лягане пак 1 или :?
04.06.10
12:52
Постави пунктуация ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Дефинирай целите, които искаш да постигнеш.
Добре би било да има и линк към продукта.
http://www.drugstore.com/qxp41875_333181_sespider_1_1/gnc_pro_performance/l_argininel_ornithine_tablets.htm
Ето това е продукта.Целта ми е покачване на мускулна маса и да помпя повече мускулите с кръв докато тренирам.Иначе ще гледам и да поизчистя малко защото правя и кардио
04.06.10
13:03
Линкът ти е неточен:
The product you are looking for is not available in our international catalog.
Качването на мускулна маса по време на режим за сваляне на мазнини е меко казано трудно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.06.10 13:04.
знам но аз не гоня сваляне на 10кг мазнини и качване на 10кг мускулна маса просто искам още малко да си се понапомпя,тренирам си на суперсерии и се потя доста + това времето е топло.А пък след тренировка си правя по 10-тина минути кардио и мисля,че ще поизчистя малко и ако се храня горе/доло добре ще предотвратя загубата на мускулна маса. :) Що се отнася до линкът незнам на мен ми го отваря може да е от теб проблема.Ето от този линк би трябвало да стане http://www.mypicx.com/06042010/nutrition/
Мнението беше редактирано от malimaxa на 04.06.10 13:21.
04.06.10
13:23
Както и да е... искаше ми се да не губя време за търсене на точните характеристики на продукта, но явно няма да стане. Давай линкове към официални сайтове, не към търговски, за да може всеки да види подробно за какво става въпрос. Търговските сайтове не винаги са достатъчно подходящи (замисли се защо е така). Поисках ти линк не за да видя кутийката, а за да видя формулацията и количеството на съставките в една доза. За какво ми е инфо как изглежда опаковката - това май само ти знаеш.
Ето това е продукта - http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133707 , нали?
Първото, което ми прави впечатление - относително неизгоден продукт. При мен работещата доза беше поне 3 g аргинин (съответно - 1.5 g орнитин), приета преди тренировка. Има логика да приемеш и известно малко количество преди лягане.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.06.10 13:25.
Да точно това е продуктът.Незнам дали е неизгоден,но един приятел за 2 седмици адски мн се напомпи само със него просто неможах да повярвам като го видях.Пък и нали разширявал кръвоностните съдове аргининът моите вени изобщо не са изкочили и затова си правя извод,че количеството ми на аргинин в организма е по-малко ;) но все пак това,че мисля така,не значи,че е правилно.Както и да тъи като това са аминокиселини би трябвало да ги пия на гладно нали :? как ще ме посъветваш да ги примемам и по колко (лично аз мисля,че 4капсули,ще са ми достатъчни)
04.06.10
13:35
Няма принципна логика за аминокиселините и приемането им на гладно. Обикновено се приемат в моменти, когато стомахът ти е празен по друг повод, затова си останал с такова впечатление. Да, аргининът е вазодилататор. Категорично разположението на вените е особеност, която не се регулира пряко от нивата на аргинин в организма, не се заблуждавай в тази посока - приемането на такава добавка може и да не изкара вените ти на повърхността на кожата. Продуктът е неизгоден в моите очи, защото 1 доза съдържа половината от минималното работещо количество, но щом имаш пари - проблеми не съществуват. Щом смяташ, че 4 капсули ще са ти достатъчни - ОК, пробвай, това е начинът да разбереш. Казах ти аз как съм пил тази добавка (колко и кога).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.06.10 13:36.
еми значи ще пия 2 или 3 капсули преди тренировка, и съответно 1 или 2 капсули преди лягане :) значи няма значение дали примерно сам се наял в 14:25 и сам изпил 2 капсули от аргинина в 14:30 примерно и в 14:45 да тренирам :?
Мнението беше редактирано от malimaxa на 04.06.10 13:38.
04.06.10
13:42
казано от malimaxa на 04.06.10, 13:38:
еми значи ще пия 2 или 3 капсули преди тренировка, и съответно 1 или 2 капсули преди лягане :) значи няма значение дали примерно сам се наял в 14:25 и сам изпил 2 капсули от аргинина в 14:30 примерно и в 14:45 да тренирам :?
Не знам какво ядеш 20 минути преди тренировка. Не мога да отговоря така на този въпрос.
Преди лягане - на гладно, да.
05.06.10
18:21
казано от malimaxa на 05.06.10, 12:21:
казах примерно това не значи, че ям тогава
Нямам представа какво примерно ядеш 20 минути преди тренировка... затова и ми е трудно да дам по-конкретен отговор.
Ако не ядеш, значи е ясно - 30-40 минути преди тренировка. Храната (логично) забавя до известна степен усвояването на добавката.
И още нещо - при мен имаше един период на натрупване, т.е. не подейства директно, моментално и “с ритник”, а минаха 7-8 дни докато доловя разлика. Действието е меко, това не е стимулант на нервната система, какъвто е кофеинът, например.