04.06.10
15:21
Здравейте пичове :)
Гледам сте доста напред с материала, и затова реших да се посъветвам с вас.
Направих 18 преди месец-два, 67кг съм, 177см висок. Тренирам плуване от Септември(но с двумесечна почивка поради травма), което прави около 6-7 месеца тренировки. Нямам някакъв определен режим или норматив, и всеки път плувам различно(за издръжливост, щафета, редуване на отделни стилове). Общо взето в началото на тренировките се натоварвах супер много, но с времето привикнах и вече след тренировка като хапна и си почина малко се усещам, че мога да тренирам пак. Имам по 3 тренировки в седмицата - Вторник, Четвъртък и Петък. За жалост не избирам аз кога да са, затова и има 2 последователни дни. Този месец реших да комбинирам плуването с фитнес. Да съм ходил 2-3 пъти досега, като режима ми е както следва:
Понеделник - Фитнес
Вторник - Плуване
Сряда - Фитнес
Четвъртък - Плуване
Петък - Плуване
Събота - Фитнес
Неделя - Почивка
В дните в които тренировката ми по плуване не е толкова тежка и имам сили мога да ходя пак в залата да тренирам. Като цяло съм си кльощав и искам да кача малко мускулна маса. Не спазвам строго определен хранителен режим, но се старая да ям каквото препоръчвате във форума. Та идеята ми е да ми кажете дали по този начин ще постигна някакъв ефект, понеже чета доста различни мнения за комбиниране на фитнеса с плуването(общо взето съм изчел всичко написано в нета по тази тема). Тъй като за всеки е различно и е доста специфично, се допитах до вас. Също така мисля след като походя още 2-3 седмици на фитнес по тази програма с плуването да взема протеини в комбинация със строг хранителен режим. Целта ми е както казах покачване на мускулна маса, не искам да ставам гардероб, искам съвсем прилично и стегнато тяло за лятото.
През изминалите 2-3 години почти всеки ден съм играл баскетбол, но не сериозни тренировки а по-скоро малко стрелба и бягане(поднасяния, отскоро вече и се мъча да забивам) със няколко стрийтбол игри на ден.
Че така, като цяло да ви питам дали тази програма по която мисля да тренирам ще има ефект и след колко време да взема протеините. Общо взето, всякаква информация свързана с нещата които описах би ми била полезна. Благодаря ви предварително :)