Печено/задушено пиле по селски.

06.06.10
14:21

Необходими продукти:
1брой охладено пиле
5-6 броя зелени чушки
2-3 броя люти чушки
2-3 тиквички
1 патладжан
2-3 резена сланина
100мл бира
2-3 скелитки чесън
3-4 глави крумид лук

Нарязвате крумида,патладжана,тиквичките на филиики и печете заедно с другите зеленчуци.Като са готови зеленчуците ги слагате в тенджера и  печете пилето което предварително сте нарязали и овкусили.(може да го мажете през няколко минути с бира да не исъхва)
След като и пилето със сланината са готови ги слагате и тях при зеленчуците.Поливате всички продукти със 100-120 мл бира и захлупвате след което ги оставяте на скарата заедно с тенджерата за 10-15 мин да се задушат.

Пилето поема от миризмата на зеленчуците ,бирата, и става невероятно вкусно.Внимавайте да не прекалите с бирата защото може да почне да горчи леко.Рецептата е много подходяща за лятно време успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1