24.02.05
09:48
какво е гинекомастия !!! Моля някой да обясни :roll:
Темата е модерирана от Емил
Моля внимавайте каде пускате тема!
по-здрави
Гинекомастията са мъжки вариянт на циците. Пречиняват се от големи нива на естрогена. Но мъжа се различава на 90 процента от жената по ендокринната система и тези “цици” стават на туморни образования. Може да се случи през побертета или от стероидите. Даже може и от храни или вода с много естрогени или острогени. Имало е такива случки съм чувал, даже човека беше осъдил няква фирма :)) .
по-здрави
И все пак става за мастна тъкан, която кара зърната на мъжа да изглеждат набъбнали
05.03.05
00:36
няма ли някакъв на4ин да се отстрани тази гинекомастия 6тото при мен тоя проблем доста време се задържа след което из4езна за около година и сега пак се появи преди 8 месеца и все о6те не се е зали4ило напротив сега даже стана о6те по голямо”топ4е”казвали са ми 4е ако евентуално се задържи много дълго време наи добре е да се махне 4рез оперативна намеса :cry:
По какво ще различим гинекомастията от сланината? Я дайте снимка на ранен стадии на гинекомастия.
05.03.05
20:20
Женска:
http://www.drserdev.com/bulmammary.html
И за какво ми е да им гледам на женките циците. Искам мъжкж :lol: . Не и от тези снимки доколкото виждам гинекомастията означава да имаш хубави големи гърди.
06.03.05
02:03
Единствения вариант да се премахне е оперативно. На мен така ми е махнаха ( при мен се задържа повече от 4 години и повече не можех да се гледам ). Гадното е че остават белези. При положение, че операцията ми я прави, може би най-добрия хирург във военна болница пак си личи ( отдолу има малко като рязано и понеже е отстранена мускулна тъкан, естествено съвсем малко но си личи леко вдлъбване ). Мога да ви кажа едно нещо със сигурност - по-добре е без гинекомастия !
П.П. Белезите които описах по-горе могат да се забележат само ако наистина обърнеш голямо внимание ( да се загледаш ), така че не си представяйте неква грозна картинка.
06.03.05
09:10
DichoN5 разкажи малко повече.Каква е цената на операцията.Появява ли се отново гинекомастията тъй като хорморалния дисбаланс пак си съществува?Какво ти казаха лекарите.Трябва ли да оговаряш на някой условия за да се подложиш на подобна операция.
Благодаря ти за вниманието.
Добре де и какво ще рече да имаш женски гърди да са ти големи зърната или да стърчат. На мен майка ми ми каза, еч съм имал по рождение това възможно ли еили става въпрос за нещо друго. И бучки ли са или мастна тъкан, че не разбрах.
06.03.05
16:23
По принцип се появява една бучка около зърното. По този начин зърното виси на доло и е много грозно! Гинекомастията се отстранява по оперативен път, чувъл съм е операцията била проста и после бързо се възтановява човек от порядъка на 2-3седмици.
Ето ти чети тая статия за гинекомастията
Сигурно много от Вас се питат какво всъщност е гинекомастията. Накратко казано, това е болест, при която у мъжа се образува женска гръдна тъкан.
Гинекомастията не застрашава живота, но за сметка на това може много да го усложни. Някои билдери го смятат за болестно състояние и с право. Тя се дължи на промененото съотношение между мъжките и женските полови хормони в тялото на човек. При прием на андрогенни анаболни стероиди част от тестостерона се превръща в естроген. Така започва появата на гинекомастията. Това е може би най-коментирания страничен ефект от употребата на анаболни стероиди - много билдери се съобразяват с този ефект и има защо. В края на всеки стероиден цикъл производството на тестостерон е намаляло и поради това в тялото доминира един от женскине полови хормони, наречен естроген. Гинекомастията спира развитието си едва, когато тестостеронът се върне в нормални граници, но това отнема време. Няма да коментирам какво става при напреднали спортисти, които целогодишно са на стероиди. Тази женска тъкан е изградена от мазнини, проводящи каналчета и други елементи, но пък няма жлезисти клетки (няма да можете да кърмите). Трябва да знаете, че веднъж появила се, подобна тъкан обикновено не изчезва от само себе си, а в някои случаи се налага хирургическа намеса за отстраняването й. Гинекомастията не е само бодибилдинг синдром или ефект, който се получава единствено и само при употреба на стероиди. Тя се среща често и при мъже от всякакви възрасти, дори без да са взимали каквито и да било стероиди. Има няколко периода през живота ни, в които е по-вероятно тя да се появи. Първият от тях е скоро след раждането. Пикът й обаче е в пубертета - около 14-тата годишнина, затова не се препоръчва употребата на стероиди в тази възраст и малко след нея, тъй като самото тяло още не е установило хормонален баланс. Третият период, когато можем да получим гинекомастия е, когато започнем да остаряваме, т.е. по време на и над средната възраст. Тогава тя се получава, защото производството на тестостерон от тялото ни започва да намалява, естрогените скачат, тъй като тялото започва да произвежда повече ароматаза. Ароматазата е ензим, който превръща андрогените в естроген. Искаме или не, естрогените се съдържат в телата ни, а от това дали ще ги държим под контрол зависи самочувствието ни на плажа или успеха ни на състезателната сцена. Пък и едва ли някой мъж иска да има женска гръдна тъкан. За да контролираме естрогените в телата си би било добре първо да ги познаваме.
Нивото на естрогените в атлетите, използващи стероиди е много високо, тъй като повечето анаболни стероиди ароматизират в тялото. Много хора са приели, че за това как естрогените действат върху метаболизма е по-важно съотношението между тестостерона и естрадиола, за съжаление обаче никъде не е дадено точно съотношение, а и то би било строго индивидуално. Сигурно много от вас вече си мислят “Та защо изобщо ми е естроген, че аз съм типичен мъж не ми трябват женски полови хормони”. Изследвания върху хора с ниски нива на естроген обаче показаха, че те са малко по-високи на ръст, което не е проблем. За сметка на това, обаче, костите им са доста по-слаби и меки. Нивото на естрогените чрез въздействие върху мозъка влияе върху либидото на мъжа, действа антивъзпалително отново върху мозъка и е свързано с нивото на “добрия” холестерол. Благодарение отново на естрогена възрастните хора имат по-добра краткотрайна памет (представете си ако и нея нямаха). С годините количеството на ароматизиращите ензими в клетката, които преобразуват андрогените в естроген, се увеличават значително. Трябва да знаем, че повечето тестостерон в кръвта е в пасивно състояние и не може да метаболизира, използва или дори изхвърли.
44-65% от наличния в кръвта ни тестостерон е здраво свързан с гликопротеин, който се нарича “полови хормони-свързващ глобулин” - sex hormone binding globiline, SHBG (освен тестостерон, той свързва и естрадиол и дехидротестостерон), 20-30% е слабо свързан с плазмения албумин и оставащото количество тестостерон циркулира в несвързана с протеини, свободна форма - тоест активният тестостерон е в много малки количества, обикновено не повече от 2% от общото му количество в тялото.
Накратко казано, нивото на естрогена е пряко свързано с нивото на SHBG. Ако качим нивото на естроген, се качва и нивото на SHBG - така свободния тестостерон намалява, обратното също важи т.е. ако намалим естрогените или SHBG, ще имаме повече свободен тестостерон, което означава по-добра анаболна среда. Понеже естрогенът и тестостеронът са в определена пропорция в тялото ни, ако естрогенът намалее, то общото количество тестостерон като цяло се увеличава. Някои клетки в телата ни имат уникални мембранни рецептори. Така те могат да получават анаболен стимул от два вида сигнали: естрогените и SHBG. Например, когато нивата на тестостерон започнат да падат, нивото на естрогена и на SHBG се увеличават, което е анаболна среда за въпросните клетки. Простатата ни е пример за тъкан, която има клетки, които реагират по подобен начин - с растеж.
Понякога нивото на естроген може рязко да спадне от най-неочаквани фактори като да речем тютюнопушенето, тъй като някои съставки на тютюневия дим действат блокиращо на ароматизатиращите ензими. Още по-странно е това, че цигарите увеличават производството на хормон на растежа, стимулирайки отделяне на норадреналин. Едва ли, обаче, си струва да палите цигара след цигара. Както разбрахме, като цяло естрогените оказват негативно въздействие върху метаболизма и растежа ни още от началото на пълнолетието ни. Да не говорим, че естрогенът може да скъси живота ни и да намали общото ни здраве като цяло. Много мъже мислят, че анаболният хормон в тялото е тестостеронът, а катаболният - естрогенът. Това не е точно така - споменахме например, че растежът на костите зависи от нивото на естроген. Сигурно вече си мислите “Добре в крайна сметка как да огранича естрогените си?”
За това като цяло има три начина. Първият е да се намалят активацията на ароматизиращите ензими, така че тестостеронът да не се превърне в естроген. Това е лесен метод, просто трябва да приемате някой орален препарат за целта. Такива са например “Cytadren”,“Teslac” или “Arimidex”, който обаче струва 6$ таблетката.
Вторият начин е с кризин. Проблемът при него е, че той е неразтворим във вода и приеман орално, той просто преминава през храносмилателния ни тракт без да бъде абсорбиран. В естествения начин на предпазване влизат и някои билки, които имат антиароматизиращо действие. Такива са например вечнозелената сагова палма, екстракт от цветове на кактус или влакната на лененото семе. За съжаление първите две едва ли бихте ги намерили в търговски вид. Ако пък не можем да спрем развитието на естрогените, можем да ползваме субстанции, които се свързват с естрогенните рецептори в клетките и по този начин ще блокират тези рецептори. Така естрогените няма да могат да сигнализират на клетките да произвеждат повече естроген. Повечето такива суплементи, обаче, имат свойството да не действат единствено и само там където трябва, а всъщност имат много слабо антиестрогенно действие. Може би не знаете, но много подобни вещества се съдържат в соевия протеин. Затова много състезатели препоръчват приема на 50 гр. соев протеин, смесен с масло от ленено семе всеки ден.
Третият, най-сложен начин за контрол на естрогените, е да се намали или направо елиминира ефектът на SHBG така, че повечето тестостерон да е в свободно състояние - така едновременно растат мускулите и се решава гореспоменатият проблем с простатата. Доста е изненадващо, но това може да стане с екстракт от най-обикновена коприва. Нека разгледаме по обстойно някои препарати за намаляване на количествоно на естрогена (повечето от тях вече ги споменахме).
Нолвадекс. Това е препарат, който се обвързва с рецепторите като ги блокира така, че в тях да не се свързва естроген. Спортистите препоръчват да се приемат 10 мг нолвадекс дневно на 500 мг тестостерон седмично. Цената му е около два лева за опаковка от 30 таблетки. Среща се и под името “Тамоксифен”.
Теslac. Както е по-известен в България - тестолактон. Продава се в таблетки по 50 мг. Всъщност интересно е, че този препарат сам по себе си е стероид, който обаче е изключително слаб и не може да предизвика какъвто и да било мускулен растеж. В медицината се използва за лечение рака на гърдите при жените. Действа аналогично и при гърдите на мъжете, дори да нямат рак. Този препарат обаче както всички препарати си има и недостатъци. Колкото и слаб да е, той си остава стероид. Друг проблем, който би Ви отказал от употребата е цената му. Таблетка от 50мг струва около 4 долара. Ако на всеки 500 мг тестостерон седмично трябва да вземате 4-5 таблетки Тестолактон, най-добре е да купите компанията която го произвежда.
Proviron. Да, това е друг стероид, който действа по много сходен начин както Teslac. За разлика от него са достатъчни само 2 таблетки на 500 мг тестостерон седмично, при това една таблетка е само един долар. Спортистите предпочитат нолвадекса, тъй като е по-евтин и си спестяват риска да попаднат на менте.
Друг препарат е “Cytadren”. Продава се на таблетки по 250 мг. В медицината се използва за лекуването на синдрома на Кушинг. Приемът на 1000-2000 мг от него блокират производството на кортизол от надбъбречната жлеза. Някои от Вас вече знаят, че кортизолът е основният катаболен хормон в тялото. Ако не произвеждаме кортизол, мускулните ни клетки биха могли да задържат допълнителен протеин. Кортизолът обаче е основният антивъзпалителен хормон в тялото, ако не го произвеждаме и сме подложени на стрес - примерно ако тренираме бодибилдинг, бихме изпитвали остра и мъчителна болка в ставите. Ако приемаме една таблетка Cytadren дневно за всеки 500 мг тестостерон седмично, обаче, той действа като антиароматизатор. Ако решим да подтискаме кортизола, ще ни трябват 6 таблетки от препарата, което си излиза скъпо.
Накрая ще Ви посоча най-ефективния препарат. Това е “Arimidex”. Произвежда се в таблетки по 1 мг. Използва се при по-големи количества естрогени или към по-склонни към гинекомастия билдери, взимащи малки или умерени количества стероиди. Той няма страничните ефекти на цитадрена и елиминира естрогена в много по-голяма степен от цитадрена да речем. Действа като блокира превръщането на ароматизиращия стероид в естроген, а не както при Clomid или Nolvadex, блокирайки естрогенните рецептори. Дано да не сте се зарадвали на този препарат тъй като идва лошата новина. Цената му е само 230 долара за 28 таблетки. Накратко казано една таблетка от един милиграм струва 8-9 долара.
Ако вече сте твърдо решени да приемате стероиди, и сте решили как да се справите с естрогените, бъдете готови за други проблеми. Освен гинекомастия стероидите причиняват силно акне и рязко ускоряват оплешивяването, затова най-добре е да не приемате никакви стероиди!
http://bb-team.org
06.03.05
16:55
Дано да го болят.Евала на източника на инфото :)
06.03.05
17:28
[quote author=“aeshna”]
Садистично ?!?!?! :(
Такъв съм аз такъв е моя стил
немога да се пречупя и да стана мил
Шегувам се бе ама не са го заболяли от copy и paste надявам се.
06.03.05
17:51
да статията съм я копи и пейст! Но съм и дал и източника /под статията/ от където съм я зел! Такаче айде без да ме псувате много! :lol:
До колкото разбрах ако имаш високи нива на свободен тестостерон ще ти се оправи гинекомастията така ли?
ми да ви кажа мойте зърна са виснали леко надоло...а когато настръхна или ми стане много студено зърната ми се оправят ( седят си обикновенно ) и гърдите ми изглеждат по стегнати ? ще ми кажете ли това дали може да е гинекомастия ?
ми да ви кажа мойте зърна са виснали леко надоло...а когато настръхна или ми стане много студено зърната ми се оправят ( седят си обикновенно ) и гърдите ми изглеждат по стегнати ? ще ми кажете ли това дали може да е гинекомастия ?
И аз съм като теб дано някой да каже нещо , но аз мисля че не е гинекомастия
чист съм ...даже протеини не взимам още ...до колкото до теглото едър съм и леко мазен,но не дебел
12.05.08
05:17
до колкото до теглото едър съм и леко мазен,но не дебел
хахаха
12.05.08
11:12
до колкото до теглото едър съм и леко мазен,но не дебел
хахаха
Кое пък му беше смешното ?
И аз го имам същия проблем, не знам какво е. Напоследък обаче от ходене по лостове и лицеви, през ден, съм понатрупал мускул и ми се оформи горната част на гърдите, обаче зърната ми когато не тренирам и са в отпуснато положение стърчат по-скоро напред, не надолу. Не усещам някакви бучки или да ме сърби и боли. В момента всъщност не спортувам активно, преди съм тренирал малко в зала с доста прекъсвания, също така плувах доста. След някалко серии набрания и лицеви, а дори и когато бягам се прибират и изглеждат по-стегнати. Сега се ядосах и преди 2 седмици започнах кардио през ден - бягам по 20-25мин и ще продължавам с лостовете и лицевите опори, мисля и да си намеря подходящо място да правя кофички. Намалил съм въглехидратите, храня се предимно с пилешко месо, яйца и приемам доста течности и ще чакам да видя дали ще има ефект до 2 месеца примерно. Като цяло не съм дебел, лесно трупам мазнини около корема като повечето мъже. Ако някой има съвети слушам...
Аз знам за какво става въпрос, тъй като и мен тва ме мъчи цял живот.
На практика Гино-то, е много по рядко срещан случай отколкото ви го пробутват.
Тъй като на повечето места по света е платена хирургия, много от докторите спекулират за да направят пари, и убеждават някого че има гино, и просто извършват липосукция на гурдите.
При различните хора, мазнините от гърдите, изчезват при различни стадии. При мен примерно, интересното е че съм нацепен в раменте, ръцете, бицепси трицепси итн, но гърдите ако не са напомпани или не е студено ми висят гърдите. Просто мазното оттам се маха по трудно при мен, отколколкото в друга част на тялото.
Иска просто повече усилия и постоянство. Ако на пипане всичко е меко, както при друга мазна част от тялото, значи е просто мазнина.
Не се връзвайте на тия простотии дето ги пробутват в нета.
За повече инфо го вижте в youtube.com
А може ли да се наблюдава гинекомастия само на едната гърда ? Т.е другата да си е нормална.
Благодаря за информацията.
Последен въпрос : възможно ли е едната гърда (лявата) да е осезаемо по-мазна от другата ?
16.05.08
08:50
Благодаря за информацията.
Последен въпрос : възможно ли е едната гърда (лявата) да е осезаемо по-мазна от другата ?
ДА! Защо да неможе?!Колко осезаемо?Неможе едната да виси,а другата да е стегната!
Не може да се каже че виси, но се вижда разликата като се погледна от страни, някои казват, че е от сърцето.По принцип съм доста мазен 174см - 85кг.Та ще видя в какво състояние ще са след като поизчистя :)
И при мене е подобно положението. Захванал съм сериозно кардио и ще видим след 2-3 месеца потене какъв ще е резултата. Като цяло не съм много мазен, проблемни са ми гърдите и корема. В момента съм 188см, 92кг. Харесвам си фигурата общо взето и не бих искал да отслабвам дръстично, но тия гърди са ми проблемна област и затова ще положа усилия за да съм сигурен дали е само от мазнини или е друг проблема.
Здравейте! Днеска докато разглеждах едно списание във фитнеса и видях статия за гинекомастията същност се замислих и явно и аз имам тоя проблем. Или поне така изглежда на пръв поглед, също така като по-малък имах тая бучка в едната гърда, но от доста време я няма. Интересно ми е при другите момчета, които казваха, че при настръхване и по време на тренировка гърдите им изглеждат нормално, защото и при мен е така, дали с тренировки и правилно хранене проблема се оправи?
И аз явно имам този проблем.Мисля,че за първи път го забелязах когато бях на 13. Мислех си,че е просто защото бях доста мазен,но от година спортувам и свалих доста и се оформих,но проблема си остана.Зърната ми адски ме дразнят,просто са отвратителни,така като пипам мисля,че има бучки иначе като са настръхнали си седят съвсем нормално. Абе адски гадно е да те тормози такова нещо.Изчетох доста работи и доколкото разбрах се оправя оперативно и операцията е около 600евро.
03.04.09
10:42
Здравейте ... значи на 18 съм и имам гинекомастия. Не съм дебел, даже съм много слаб и релефен. Тренирам от година и половина и доста заякнах. Гърдите ми са добре оформени, но тези зърна развалят всичко. Когато бях на 14 ми се появи за първи път на едното зърно, но за няколко месеца изчезна. След това на 16 се появи отново този път на двете зърна и досега няма никаква промяна, даже имам чувството че още повече растат. Направо се отчаях вече и ме е много яд щото имам хубаво релефно тяло а тези зърна развалят цялата работа.
Изчетох много материали и мнения за гинекомастията и очевидно най-ефектовното отстраняване е чрез операция, но е доста скъпа.
Искам да питам някой пробвал ли е някакъв друг начин за справяне с проблема ... например тоя Нолвадекс някой да е пробвал... дали ще има ефект ???
нолвадекса няма да има ефект, след като вече си я имаш. от какво се е появила - хормонални препарати или е от пубертета?
03.04.09
12:10
от пубертета е ... не съм взимал никакви препарати. Ходих и на лекар и както и очаквах ми каза няма страшно ще се оправи, тва е от пубертета бла бла бла ... ама никаква промяна вече 2 години ... почнах доста да се притеснявам да не ми остане завинаги това и вече се замислям за операция...
от пубертета е ... не съм взимал никакви препарати. Ходих и на лекар и както и очаквах ми каза няма страшно ще се оправи, тва е от пубертета бла бла бла ... ама никаква промяна вече 2 години ... почнах доста да се притеснявам да не ми остане завинаги това и вече се замислям за операция...
Приятел и аз съм на тва дередже и се чуда какво да правя това е много противно да си гледам така гърдите .Във един момент са нормални и мн си ми харесват в друг за адски противни и ме е срам да се гледам . И сега се чуда какво да правя мн съм заблоден :-/
03.04.09
22:21
Я си дайте снимки на гърдите, без лица и тн, те не ни трябват, да видим дали е гинекомастия или си въобразявате нещо и се плашите напразно !
04.04.09
07:21
Снимка на себе си немога да сложа защото немога да качвам снимки на компютъра ... USB-то ми е изгоряло...
но намерих в нета нещо подобно на моя случай .... ето http://works.tarefer.ru/10/100189/pics/image002.jpg
и айде някой ако си е правил такава операция да сподели малко информация - къде, цена, резултати и т.н. ...
04.04.09
10:03
Изгоряло му е юсб то, я земи се снимай не са прай на малък !
04.04.09
10:50
офф ... не се шегувам УСБ-то ми не работи. Трябва да пратя на някой снимка той да я качи на компютъра си и да ми я прати .. дълга и широка...както и да е няма значение