ходило..травма

никога не съм подценявал вашите мнения, но този път ми трябва компетентно мнение повече от когато и да било:
днес ме изритаха от вътрешната част на ходилото(не отдолу,ами отвътре) с пълна сила и цял ден накуцвах и не можех да се повдигна на пръсти,кракът се изду и вечерта отидох в Пирогов,снимах се и ми казаха “нямаш нищо счупено,нищо разместено,нищо скъсано,НО си за гипс тъи като са ти пукнали външната част на костта и трябва да се обездвижи, за да не ти остане така издуто за цял живот..”Само че аз не сложих гипс туи като 2 дена по късно имам изключително важен ден,в които трябва да съм официален и т.н. а с гипс щях да го пропусна туи като 5 дена нямаше да мога да ходя..Сега съм на стегната превръзка и мисля след важния ден да ходя да се гипсирам.Сега почват въпросите ми:
1. Смятате ли че в Пирогов наистина слагат гипс почти винаги-за щяло и нещяло..?
2.Тъпо ли съм постъпил като смятам да сложа гипс 3 дена след инцидента?
3.Смятате ли че изобщо имам нужда от гипс при положение че е само леко пукната костта(тази кост която продължава към палеца)?
4. Да ми препоръчате добър травматолог при които мога да се снимам и да даде неговото мнение по въпроса (в софия да е..)
5.Някакви кремове да се мажа да спадне оттока и т.н. (освен Лиотон 1000 Гел)
Благодаря предварително,ако нещо не съм изяснил а е от значение-питаите ме!

24.02.05
12:04

Не мисля, че моето мнение е особено компетентно, но от някъде трябва да се започне. Ако успееш да намериш добър специалист се консултираи с него преди да сложиш гипса по мое мнение
Не мисля че би ти навредил дори сега, но все пак (да чукна на дърво) никога не съм имал счупена дори пукната кост
По мое мнение не питай тук а в болницата

raz-r

01.03.05
02:02

Здрасти :)... Мисля, че донякъде мога да ти помогна. Що се отнася до твоята постъпка... не мисля, че си направил грешка.Според мен при счупен крак трябва да се сложи гипс, за да не се размести, но ако е само пукнат, то вероятноста да се размести е много малка. Имал съм много приятели, които са ходили с пукнати кости на ръцете, краката и т.н. по 3/4 дена , дори седмица. Няма нищо страшно.Попринцип за да са сигурно докторите, те трябва да те гипсират. Не мисля, че е задължително, но определено е по-добре. Все пак те са доктори. Що се отнася до Пирогов.... аз въобще не съм позитивно настроен към тях,защото си бях счупил крака и след това имах проблеми, защото тъпия доктор ми каза да не правя рехабилитация... Както и да е според мен Пирогов е мн. тъпа болница. ВМА е най-добра.Ако все още те интересува мисля, че мога да те свържа с добър травматолог.

еми,може да ми кажеш името, макар че вече ги направих 7 дена и не съм слагал гипс..отокът поспадна а болка нямам никаква,маи всичко се оправя,стига да не се е разместило нещо...

raz-r

02.03.05
17:00

Дам, наистина болката мн. бързо отшумява,но недей да си мислиш,че си възстановен напълно за да не стане фал. Ще ти кажа името на доктора само да си дойде баща ми, а ти помисли дали има смисъл да ходиш въобще, защото може да не искаш да даваш излишни пари в случай че мислиш,че всичко ще се оправи :) Попринцип е най-добре да се консултираш с доктор, но ти вече си го направил. Прецени ситуацията си, аз така или иначе ще ти кажа доктора :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1