14.06.10
18:42
Здравейте..имам един въпрос относно едни неща в википедия..
ето една много-много интересна статия.. http://en.wikipedia.org/wiki/Strength_training#Realization_of_training_goals
долу има една таблица която за разпределени тренировки за /STRENGHT/POWER/HYPERTROPHY/ENDURANCE и за всяка една от тях пише за какво по колко серии , почивки , тежест и т.н. трябва да се правят..
Въпрос 1:може ли някой да ми обясни какво е тренировка за хипертрофия защото при нея се тренира с тежести почти колкото за сила но при тях трябва да се прави самото упражнение супер бавно и чисто без чийтинг?
Въпрос 2:каква е разликата между тренирофките STRENGHT и POWER ? не е ли еднакво?
Не съм сигурен в следното, но мисля, че power беше способността да ускориш дадена тежест, а strenght е просто да можеш да я вдигнеш в амплитудата на даденото движение.
А за хипертрофия, тренировките са с по-лека тежест, ако забеляза, докато за силата процента от макса е по-висок. Предполагам, че “за маса” работят и по-ниски килограми, макар и да не съм им фен, но навярно щом има такова разделение, има защо.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.06.10 11:06.