Програма с тежести + бойно самбо

19.06.10
12:26

Значи наскоро тръгнах на бойно самбо и мисля как да измисля програмата, че да не ме доизцежда а да ми даде тласък. Тренировките в седмицата са 4 та мисля само 2 пъти седмично да посещавам фитнеса и съм го замислил така:

Тренировка А
Горна лежанка с дъмбели 3х 8-10 ( бачкам за хипертрофия тук, че гърдите нещо взеха да олабват)
набирания надхват/подхват/(широки/тесни) 3-4 х8-10
лег/кофи 3-4х6-8
мечка 3-4х6-8

Тренировка Б
Обръщания / Силово изхвърляне 5-6 х 3-5
Тяга 4-5-6 х почвам от 8ца и стигам до 2ка
Пуш преса / Военна преса 3-4х 4-5
работа за преса 3х8-10

Иска ми се да обърна внимание и на ръцете, че не съм ги пипал от над година, но съвсем ще се изпържа.
Приемам и търся всякакви съвети които да оптимализират програмата. Целя главно експлозивна сила и малко да подръпнат циците.

Темата беше редактирана от huckleberry на 19.06.10 12:38.

19.06.10
12:43

- харесва ми, че си се спрял на дъмбели вместо на лост за горната лежанка
- между лег и кофи на 100% ти препоръчвам кофите - лег с щанга за граплери поне според мен никак не е удачен за редовно правене; кофите имат много директен пренос към борбата, особено на земя
- мечката бих я заменил със суингове с двупудовка, 3-4 серии по 20-25 повторения, с малки почивки - примерно
- между обръщане и силово изхвърляне на този етап ти препоръчвам обръщането; може 1 път да е от земя, 1 път от hang; прави го без клякане, да стане power clean - това ти е най-основното упражнение в тези спортове; научи му техниката само, ако не я знаеш;
- на тягата не работи до максимална двойка всеки път, че ще прегориш; може да редуваш протоколите, не всеки път да е максимално тежко
- нека пресата е пуш, колкото може по-експлозивно
- на 4-5 тренировки може да правиш 1 по-лека, тоест малко ръце, малко изолиращи за рамената и гърба, е такива работи - нали искаш да ги пипнеш и тях

Като цяло ми харесва програмата, даже доста. Пробвай и виж как ще ти се отрази.

19.06.10
21:44

Мерси за съветите. Ще ги вкарам в употреба.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1