20.06.10
18:23
Здравейте!
Приятелката ми е започнала някаква диета с разделно хранене -4 дни в единия се консумират само плодове,в следващия бобови(странно защо тук са сложени също картофи и ориз-казал съм и да не се улива с тях специално) в 3тия белтъчини и 4тия въглехидрати(в диетата пишело пица и шоколад).Сега...аз съм леко мат,но интересното е,че е наблюдавала ефекта при приятелки които са свалили килограми.
Това което ме успокоява е,че не се тъпче с плодове и картофи в дните отредени за това,а яде по 3 пъти на ден и то не големи количества...според мен ако ще има ефект,той ще е от ниския калориен прием,но искам да видя и мнението на някой,който я е пробвал тази “диета” по възможност да сподели резултати и как се е чувствал ... :) Също така ще се радвам ако някой знае името на тази диета за да потърся повече отзиви в интернет ;)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.06.10 19:30.
21.06.10
05:20
ами това е новата модна диета. Всички които напоследък срещам я правят получава се един вид въглехидратна ротация
21.06.10
11:01
‘90 дневна диета’. Килцата стопи и фиданка остани.
“Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.”
В края на диетата задържаме каквото сме постигнали в края на диетата. Интересно ми е седмица след края на диетата, или месец след края на диетата, ‘кво става?
Аз мога да се гмурна в басейна и в края на стоенето под вода без въздух да...стоя под вода без въздух. Е, секунда след края няма да съм амфибия, ама на кой му пука :)
Щом в США няма излязла нова мода ‘идете на моя остров за 90 дена и завинаги след това ще сте слаби’, то значи не действа баш както е писано. Е, не че не мога да се убедя сам като видя богат дебел човек.
Навремето един пич използва принципа на пирамидите, за да направи всички богати. Отначалото тръгна добре работата, наистина всеки печелеше. После излезе тоталния чалга хит “Пирамиди, фараони, и балъци за милиони”. Всяка диета е вид пирамида, но не всяка подложила се на диета е Клеопатра :)
27.06.10
14:31
Аз свалих 12 кг с този режим.Майка ми свали 15 и не си е върнала и грам :)
можеш ли да ми напишеш името на диетата или линк към самата нея в интернет,че ми е малко криминална с тия пици и картофи и искам да видя какво точно пише.също така би ли описала твоето примерно хранене за тези 4 дни за да си направя малко изводи :):)
27.06.10
14:58
Линк нямам,имам на тесктов файл вкъщи,където в момента не съм :).Скайпът ми го има на профила,намери ме и като се прибера ще ти го изпратя.
Но примерно меню мога да ти напиша :
ДЕН 1 :
Закуска : Банан
Обяд : 2 яйца + 3 белтъка + сирене + салата ИЛИ голяяяяяма пържола + голяма салата
Междинните хранения - зеленчукови
Вечеря - 1 яйце+ 2 белтъка + сирене + салата ИЛИ пържола със салата (половината на обядя)
ДЕН 2
Закуска : 2-3 праскови
Обяд : Аз си правих фасул - задушавам в един тиган лук,морков,един буьон,зехтин и подправки,сварявам си фасул и ги смесвам (мн вкусно става!),две препечени филии,пълнозърнести + салата
Междинните хранения - зеленчуци
Вечеря : Половината на изяденото на обяд
ДЕН 3
Закуска : Плодове (аз най-много ядях банани,понеже най-много ме засищат)
Обяд : Макарони съ сос и подправки + салата ИЛИ просто салата с препечен хляб
Междинните хранения са зеленчукови
Вечеря : Аз обикновено си хапвах каквото сладко изровя,без да се съобразявам особено с количества - например,цял шоколад (blush)
ДЕН 4
Всякакви плодове,във всякакви количества,но понеже на мен само с плодове ми е много трудно,заменях със зеленчуци
В Ден 1 разстоянието между основните хранения е минимум 4 часа
В Ден 2 - 2 часа
В Ден 3 - 3 часа
В ден 4 - 2 часа
Ясно е,че трябва да се пие много вода и да се спортува.
Има ефект,но на мен,честно казано,ми писна.Предпочитам просто да се науча да си живея здравословно,вместо да мисля и и да пресмятам дали мога да ям пържола а вечеря,ако за обяд съм яла грах.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.06.10 15:39.
Здравей, tra la la! Ти или не разбра иронията на Oranje или не си прочел поста му.
Лично аз съм я пробвала диетата за 90 дни, но мисля, че след като прочетеш малко повече подробности за нея, ще си направиш сам изводите. Освен това, всеки човек, който има повече излишни килограми и се подложи на определен режим (независимо какъв), би отслабнал. Съветът ми е разнообразна и хубава храна, и малко повече движение (знам, че е клише но...).
Пс.: Човек решил да спазва този режим, трябва със сигурност да има здрав стомах, че с тези бобови цял деееен..., а и въглехидрати на следващия.... и плодове на следващия...!
02.02.11
10:26
Здравейте, доста съм чела за разделното хранене и ми прави впечатление, че не го описват като диета, а по-скоро като метод на хранене, който е по-скоро за пречистване на организма от токсини, но не съм сигурна, че може да се отслабне с нея...
02.02.11
10:43
който е по-скоро за пречистване на организма от токсини, но не съм сигурна, че може да се отслабне с нея...
По-малко токсини в тялото е голям фактор за отслабването . ;)
една колежка спазваше тази диета, но после си възвъна всички килограми. основните принципи, които спазваше бяха: плодове за закуска, обяд /според деня - белтъчен, варива, въглехидратен/ и вечерята на половина на обяда /пак според деня/.бобения ден го водеше ден с варени храни - бобови + картофи, ориз и др. подобни. тя също така не ядеше след 18.00 часа. за успеха след която и да е диета е важен начина на хранене след самата диета. а колежката се върна към обичайното си хранене след диетата и явно това беше причината да си върне кг.
лично мнение /съдеики от колежката/ - закуската е доста оскъдна, 90% от храната е в рамките на 6-7 часа и диетата е на база въглехидрати - ядеш ги и при варивата, и при въгл. ден, и при плодовете.
Тази диета ми звучи като за хора на които не им пука особено за здравето им, и за нуждите на организма им. Доста висока цена за отслабване, при това временно, защото организмът нормално след този терор се опитва да се възстанови, а дори и презапаси, да не би да му се случи пак нещо подобно :)
02.02.11
15:13
90 дни заблуда. Такива режими вместо да помагат, те само влошават нещата...от 20кг. свалени, 10кг. ще са мускули и 10кг. ще са мазнини. Дотук добре, 20кг. са си 20кг., но какво всъщност губим...а да...мускулите. За какво пък са ми тия мускули, да не съм общ работник, че да ми трябват мускули? Хм, ми че те са тези, които горят калории...колкото по-малко мускули имаме, толкова по-малко калории горим. В случая с временните диети...нашето тяло гори 2000 калории на ден (примерно). Минаваме една диета за 90 вълшебни дни, сваляме 10кг. мускули, после изтезанията свършват, без да гладуваме можем да продължим да се храним както преди. Обаче сега тялото ни ще гори много по-малко от 2000 калории, като това неминуемо води до натрупване на още мазнини. Лошото е, че докато варианта да качваме мускулна маса и да сваляме мазнини едновременно е доста трудно постижим, то варианта за “изгаряне” на мускул и “лепене” на мазнини едновременно е доста лесен за постигане. Е, има го и варианта след края на вълшебната диета да продължим да се храним с нищожни количества храна, за да не се върнат свалените килограми...нищо, че това би довело до редица здравословни проблеми, например ежемесечното боледуване поради слаба имунна система :) http://www.bb-team.org/articles/1210_zashto-dietite-ne-davat-zhelanite-rezultati#axzz1CnzeD3ko , http://www.bb-team.org/forums/viewthread/12644 .
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.02.11 15:14.