BCAA or Pro Gold 90+2700

25.02.05
16:29

Имам от 3-4 месеца запланувана двуседмична отпуска от работа, която разбира се ще оползотворя за да влезна в релси със свалянето, само че имам някои неща които искам да си доизясня и някои които са ми мъгла в момента. Мерките са ми:

19год, 184см, ~90кг, ~93см талия, ~118см гръб. По принцип се водя ектоморф, но именно заради трудното качване от 7-8 месеца се презапасявам с доста калории над дневния ми енергоразход и съм се умазнил доста... Хубавото е, че по всичко личи, нямам проблеми със свалянето, защото при няколко дена калориен дефицит свалих към 2 сантима от корема. Само дето ръката ми след грипа и след тези няколко дена ми падна с цял сантиметър. Което в прав тескт си ме ужасява неимуверно много.

Та значи към въпросите. До заплата на 15ти съм финансово ограничен с 40, максимум 50 лева за хр. добавки (които да ми стигнат за 15 дена). Тъй като искам да запазя мускулната си маца, логиката би гласяла да си взема някакви БЦАА, само че въпреки кажи-речи доброто ми хранене (смятам да мина на на нещо като хибридна диета между зонова и НВД, просто да клони повече към белтъчините, вместо към въглехидратите. Абе като се замисля, щом разчита на кетогенеза, значи си е баш НВД) исках да си взема един килограм Про Голд 90 на Нутрим и 120хапа на юни (които да пия по 4/2/4 преди/по време на/след тренировка). И се чудя кое би било по-добре, про голд+2700 или малка дозировка БЦАА.

Другото за което се чудя. Смятам да правя кардио сутрин на гладно, а силовата тренировка да правя с пирамиди на 2 основни упражнения на група с по 15-12-8 повторения вместо с 8-6-4. До тук добре, но на няколко различни места чета различни мнения. Силовата се рпавила веднага след кардио (и все пак се прави инсулинов пик?!?!), прави се след две портеиновия хранения (и след нея все пак се прави инсулинов пик) или се прави на следващия ден (и отново... инсулинов пик). Значи аз ли нещо не съм рабзрал или тоязи инсулинов пик се прави вовеки веков, аз си мислех, че не се прави дори при силовите когато сваляш. И какво мсилите за мястото на силовата тренировка... На мен ми се струва логично да е на другия ден, но приемам всякакви мнения.
Темата е модерирана от Емил
Моля внимавайте каде пускате темите си!
по-здрави

26.02.05
10:34

не че въпросите ти ми станаха 100% ясни, но ще се опитам да отговоря на това, което съм разбрал :D
1/ Ако си ектоморф е нормално ръката ти да пада бързо, и аз съм така.
2/ Струва ми се разумно да си подготвиш по консервативно хранителния план в период за маса, излишно е да качваш много мазно, което после да се чудиш как да сваляш.
3/ Защо сравняваш Про Голд с BCAA? Едното е млечно-яйчен протеин, който има смисъл да се взема преди лягане, другото е АК, която е подходящо да се приема преди и след тренировка, особено кардио. Аз скоро приемах BCAA, доволен съм но да ти кажа не мисля че си заслужава разликата с обикновените АК, вземи си Amino 2700 на Universal, те са със sustained release и са най-доброто което може да се купи за 20 лв. Без Про Голд спокойно можеш, хапвай по малко извара примерно преди лягане.
4/ Това за диетата ти, която била нещо средно между зонова, НВД и правила кетогенеза съвсем не го разбрах.  Понеже диетата е най-важното нещо при чистене /а и не само при чистене/, те съветвам да я прецизираш и да я постнеш тук за унищожителна публична критика :D
5/ Най-добрия вариант по отношение на тренировките е силовата и кардиото да са в отделни дни, всичко друго е някакъв компромис далеч от оптималното.
6/ Малко са случаите когато след тренировка с тежести не се цели инсулинов пик, твоят случай не е такъв. Смело си яж бързи въглехидрати и бърз протеин след тренировка и не се притеснявай че ще омазниш от това. Единственото от което трябва да се притеснява един ектоморф в период на сваляне е за загубата на мускули - иначе стига да си с хипокалоричен баланс ще свалиш много бързо и без проблеми.
7/ Мнението ми е, че дори не се налага да си променяш тренировката. Има смисъл да я променяш единствено ако си ендоморф на яко НВД или кето и трябва да приспособиш тренировката си към ниските енергийни нива, произтичащи от такъв тип диети. Стой си в зоната на хипертрофията и се опитай дори да качиш малко мускули докато сваляш, не е невъзможно  :D :D

26.02.05
13:34

Мерси за отговорите:

1) Това го предполагах, но не исках да вярвам че е толкова бързо...

2) От началото омазах положението най-вече, после 500 калории презастраховане не ми се оттазяваха на талията. Другата есен всичко ще е много по-добре пресметнато.

3) Не сравнявам БЦАА с про голд. Но 120 хапа+някакъв протеин (на този се спрях за момента) са колкото БЦАА-то на юни, затова направих сравнение. Мерси много за конкретния отговор който ми даде.

4) Последните няколко дена се бях разчел из нета и реших да комбинирам най-доброто от дватя свята, но като се замисля тези експерименти по-добре да ги правя след поне едно-две сваляния като видя собственото ми тяло как отговаря на намалени хранителни групи. Диетата ще я ханвърля на някое листче докато съм на работа и ще я постна тук за изпепеляването й.

5) Останах с впеатлението че профитата ги правили в един ден и то намалявали обема и тежестите значително - губило се много маса но се постигало много дълбок релеф. Чини ми се, че това което предложи с отделните дни много повече ще запази каквото имам - харесва ми :)

6) И аз си мисля че е хубаво да се прави този пик, но ми се стори... Странно да приемаш 1/3 от въглехидратите си за деня след тренировката (в дните за силова).

7) Предполагам тогава ще ми намалеят килограмите и доста ще трябва да свия обема на тренировката при положение, че гликогенните ми депа са поизпразнени в сравнение когато съм на ВВД. По-малки почивки и по-леки килограми, но същия брой упражнения/повторения?

26.02.05
18:52

съветът ми от позицията на ектоморф наскоро мъчил се да прави за първи път серизно чистене :D е да внимаваш и основния акцент в диетата ти да падне върху запазване на мускулите, намаляй плавно калориите и въглехидратите, защото аз направих грешката да ги сваля до нива, които явно не са необходими за ектоморф.
Гликогенните ти депа не трябва да се изпразват преди силова тренировка /пак трябва да си правиш въглехидратно зареждане/. Възможно е силата/издържливостта ти да намалее, въпреки че не е задължително, адаптирай си тренировъчните килограми/интензивността към текущите възможности.

01.03.05
12:14

ми ако ще чистиш мисля, че Про 90 + Амино 2700 по- ще ти помогнат да запазаш мускула.....(80-100гр от Про 90 и около 12 хапа 2700 на ден) :roll:

01.03.05
16:52

8 амино около тренировката и малко протеин след нея ми се чини като по-добра идея. Взех си ултра уей на Джей Ка пак (подобрили са вкуса значително!!!) и 2700цата... Нямам идея дали съм доволен още, но по-голям зор ще видя да се ограничавам до 2200-2400ккал на ден, до сега по 4200-4500 съм ручал :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1