Тренировка за гърди на лостове

27.06.10
16:36

Здравейте , понеже забелязвам , че гърдите ми не вървят а правя само три упражнения - полулег , лег и флайс , стажа ми е 1 година , та си мисля в деня за гърди да ходя на лостове да правя кофички и лицеви опори , добре ли е да правя 1во кофички 4 серии по около 10 (до отказ стигам на последните серии на 8-9 ) и след това 4 серии лицеви опори пак по 10 ?

27.06.10
16:42

Е не може ли кофичките да си ги правиш като четвърто упражнение след лег, полулег и флайс. Пък и пек-дек да вкараш. Щом не ти вървят гърдите, тренирай ги в отделен ден, без комбинация с други групи. Сложи ги в първия ден от цикъла или след почивен ден да са първи и ще има ефект.
4х4 или 5х3 си е добре за изоставаща група.
По принцип три упражнения за изоставаща група ... бая малко са.

АН

27.06.10
19:50

И как разбра, че са малко? Стана ми много интересно.

27.06.10
19:53

Щом му изоставя група по-добре да направи тренировката така - Полулег,Лег,Флайс в Понеделник. Да намери време до края на седмицата и да вкара прмерно още 2 упражнения, отколкото да прави 4 или 5 най-много да претренира за 1 год. стаж

27.06.10
21:02

Според мен ги претренирам понеже след лега вече са много изморени и накрая след 3те пражнения като ги стегна мускула не е твърд ми омекотен , а и след това имам мускулна треска чак до петък ( правя ги в понеделник без дурги групи освен малко корем ) , а и от няколко месеца не забелязвам растеж при тях докато другите групи вървят

27.06.10
21:03

п.с а по въпроса за лостовете какво мислите :)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 27.06.10 21:04.

27.06.10
21:29

Kофички и лицеви опори с тежест/припляскване е достатъчно. Може и един флайс за ей така, но реално не е крайно нужен.

28.06.10
05:14

Опитай на кофичките да изнесеш тялото максимално напред, като краката ти се издигнат във въздуха, а китките да се падат някъде около кръста, т.е. на половината на тялото. И правиш вдигането пак от лактите. Много напомня на planche push-ups, но тялото ти не минава цялото над лостовете и не е абсолютно изпънато. Тоест е по-леката форма на упражнението. Упражнението пак е много трудно, но адски добре натоварва гърдите.

28.06.10
06:36

казано от hardrlz на 27.06.10, 21:03:

п.с а по въпроса за лостовете какво мислите :)

за разнообразие или някакъв начален етап е добре но до там

29.06.10
08:53

Вчера си направих 1 тренировка кофички на лостовете и гърдите добре ги натоварих , но днес освен мускулна треска в тях и предно рамо както е нормално имам и мускулна отзаде на горната част на гърба (следователно днес няма да правя тренировка за гръб на фитнеса :( )това нормално ли е ?

30.06.10
11:05

казано от hardrlz на 29.06.10, 08:53:

Вчера си направих 1 тренировка кофички на лостовете и гърдите добре ги натоварих , но днес освен мускулна треска в тях и предно рамо както е нормално имам и мускулна отзаде на горната част на гърба (следователно днес няма да правя тренировка за гръб на фитнеса :( )това нормално ли е ?

ами като цяло да, именно затова е трудно да се комбинират лостове и фитнес(без да се дава приоритет на едното пред другото)

30.06.10
11:27

явно идеята ми е лоша и ще трявба и гърдите да ги правя във фтнеса :)

30.06.10
11:59

Каква е тази мания по лостовете ? Какъв ти е проблема да си тренираш във фитнеса. Даже според мен кофите удрят повече в предното рамо, отколкото в гърдите.

30.06.10
14:02

Ами по-евтино е и е напълно достатъчно за нормален трениращ без профи амбиции. Фитнесът (залата в частност) е адски комерсиализирано нещо, печелят се пари от желанието на хората да изглеждат добре... и повечето го възприемат като единствен начин за правене на тяло.

30.06.10
14:25

Колко да е по-евтино? Ще спестиш няколко лева за зала, но за сметка на по ограничените възможности от към уреди и упражнения.
Иначе, става нещо и навън, само с лост, успоредка и собствено тегло, ама само за разнообразие. Няма ли щанги и тежести, не ми го хвали :D

30.06.10
14:43

Аз исках да тръгна на лостове само за гърдите и то 1 ден зашото усещам , че в залата претренирам гърдите пък като правя по малко упражнения тя тренировката ми свършва за 20 минути 2 упражнения и само дето съм дал пари. Но сега мисля да олекотя килограмите да не стигам до откази на лежанките и флайс сигурно няма да правя , ше си правя нормална обратна и наклонена лежанка със по малко кила пък ще видя дали ще има прогрес

01.07.10
09:41

казано от hardrlz на 30.06.10, 14:43:

Аз исках да тръгна на лостове само за гърдите и то 1 ден зашото усещам , че в залата претренирам гърдите пък като правя по малко упражнения тя тренировката ми свършва за 20 минути 2 упражнения и само дето съм дал пари. Но сега мисля да олекотя килограмите да не стигам до откази на лежанките и флайс сигурно няма да правя , ше си правя нормална обратна и наклонена лежанка със по малко кила пък ще видя дали ще има прогрес

еми ти ако вземеш да пестиш пари от зала по-добре се откажи защото то за храна се дават мнооооого повече а без нея нищо не се постига в този спорт

01.07.10
11:58

Не просто си мислех , че за 2 упражнения за 20 минути няма смисъл :) ма сега ще добавя корем ще измисля нещо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1