28.06.10
14:28
Здравейте,
Аз съм 26г 196см 96 кила. Стаж в залата - около година. Досега съм пил само протеини, последния беше ОН 100% Голд. Имам няколко въпроса:
1. Какво ще кажете за тези 2 протеина: silabg.com/bg/6079-MUSCLE-GAUGE-Lean-Fit-Lean-Gauge-2270g.html и
silabg.com/bg/6077-MUSCLE-GAUGE-Whey-Protein-Blend-2270g.html —на мен ми изглеждат доста изгодни, а и четох добри отзиви в форума. Обаче не мога да разбера каква е разликата -1 вия съдържа както казеин, който е много бавен протеин и изолат, който е бърз протеин и не мога да разбера за след тренировка ли е или за вечерен, има и витамини както и 5гр фибри. Винаги ме е дразнело че при блендовете много рядко показват какво е съотношението между видовете протеин. Та според вас кой от тези 2 та протеина е по добър за след тренировка и сутрин и дали 1вия става за нощен протеин? Имам идея да взема 2 рия за след тренировка и сутрин като го пия с декстроза. А 2 рия за нощен и между храненията и го пия с мляко и малко рибено масло (знам че забавя усвояването).
2. Дайте мнение става ли да се пие бленд(изолат и концентрат ) след тренировка. Знам че само изолат е по-добре, но съществена ли е разликата. Реално и ОН които пих досега е бленд.
3. Искам да добавя нещо към протеина, но не знам какво. Повечето сигурно биха казали креатин, но аз съм малко лощо настроен към него и бих предпочел да не е това(не ми харесва задържането на вода, вредата на бъбреците и т.н.). Въпроса ми е има ли смисъл освен протеина да зимам глутамин (чел съм че за да има добър ефект се комбинира с креатин които не искам да взимам). Или да взимам БЦАА, които не знам дали ще има много смисъл след като така или иначе взимам протеин, в който се съдържат тези амино. Или просто да си взема едни хубави мулти с протеина да кажем ОптиМен и това е.
4. Препоръчайте някой добър Л-карнитин с прилична цена, който да взема за жената че се е амбицирала нещо.
Малко дълго стана. Надявам се не съм отегчил хората.
Колега, бленда става за след тренировка, а само за 10-15 лева отгоре можеш да вземеш чист изолат. При модерните формули креатин задържането на вода и натоварването на бъбреците е сведено до нула, така че спокойно можеш да си вземеш. Препоръчвам ти кре-алкалин, доста има изписано за него във форума, виж темата на Fitness1. Ако твърдо не искаш креатин , си вземи някакъв интра-тренировъчен продукт - Intrabolic, Purple Wraath, Xtend. За нощен протеин- виж казеина на Scitec в първия линк, той е най-изгодния на пазара или пък си вземи матричен протеин (Мyofusion, Syntha 6, Matrix) , който става хем за след тренировка и сутрин, хем за преди лягане. Витамини- Анавит или Адам са добри варианти. За карнитина нищо не мога да кажа, нямам опит с него, но някой колега ще ти даде препоръка.
Поздрави
И кво става с бъбреците като вземеш креатин ? Много слаби доводи не знам от какво са породени, но са необосновани, за да се откажеш от най мощния суплемент за маса и сила. От креатина няма по силен суплемент от натуралните, след него почват вече прохормоналните и чистия зоб. Добавките се делят на мускулно изграждащи и стимулиращи и ако си стиганл до застой, които се дължи на адаптацията на тялото към тренировките е време да вземеш някви стимулиращи добавки и кво по добро от креатина.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 28.06.10 14:54.
@korpusito: Видях на Scitec вариантите, това което ме притеснява е че са с аспартам. Според тебе Леан & Фит не става за нощен изобщо? Досега вместо нощен съм ял извара ама малко взе да ми писва, нещо хич не ми е приятна :(
За кре-алкалина и аз чета много добри отзиви, че нямало задържане на вода и се пие по доста по малко, но е по усвоим. Може да пробвам. А според вас БЦАА и глутамин няма голям смисъл така ли? И да се насочвам направо към кре-алкалина. Той трябва ли да се комбинира с нещо за по добър ефект или е достатъчно него и протеин.
Протеин + креатин са базови съставки за сила и маса, ако имаш финансова възможност един интрапродукт от гореизброените също ще ти помогне. Предложих ти и 2 в 1 вариант с матричен протеин. Нямам преки наблюдения върху продуките на Muscle Gauge.