01.07.10
09:37
Здравейте, от година се занимавам с бойни спортове (главно киокушин ) на 16 почти 17 години съм . Предстои лятна ваканция през която мисля да се отдам на тежки тренировки (силови, кондиционни,за експлозива силиа, кардио и т.н ). Въпроса ми е какви добавки да вземам предвид годините и теглото си (65кг). За сега съм се спрял на суроватъчен протеин изолат. Целта ми е да си повиша силата и силовата издръжливост. Добре ли е да вземам и друг протеин примерно казеинов или млечно-яйчен(за да повиша ползите от протеина ) заедно с него или да го комбинирам с нешто друго, може би креатин, имаите предвит, че целите ми са по различни(не, че неискам маса или релеф но не е това целта ми въпреки, че някои килограм в повече няма да ми е излишен). Сумата, която бих могъл да отделя на месец е около 60-70лв. Благодаря ВИ предварително.
Протеин и аминокиселини за въстановяване от тренировките. И аз тренирам (макар че в момента съм почивка) киокушин карате и знам яките тренировки какво представляват. Но понеже 60-70 лв са малко за 2-те неща, по-добре си вземи протеин-изолата ако намериш такъв за тези пари и поне 5 lb .
Вече ако можеш да добавиш още 50-60лв можеш да си вземеш и хубави амино.
silabg.com/bg/6079-MUSCLE-GAUGE-Lean-Fit-Lean-Gauge-2270g.html - погледни този. Изолат+малко казеинат. 60 дози.
А иначе можеш да си вземеш и бленд. Които са исолат+концентрат 80/20 съотношение.
Погледни на същата марка бленд-а :
silabg.com/bg/6077-MUSCLE-GAUGE-Whey-Protein-Blend-2270g.html - 4 лв по скъп но 20 дози повече. И разликата в качеството е минимално.
Ако искаш вече топ топ качество чист изолат - 60-80 лв за 2lb (900гр... 30-тина дози). (Now protein isolate.. и др.)
(аз лично предпочитам блендовете)
01.07.10
12:57
Интересно! Човека е казал, че се занимава с бойни спортове и никой не се сети да препоръча muscle speed - е поправено е.
Имам интересни отзиви от бивши съотборници, продължили с кикбокс-а.
За сега ще ползвам само протеина пък по-нататък ще видим. Протеините на Нутрим стават ли( питам защото видях и добри и лоши отзиви). А относно аминокиселините за ВСАА ли става дума. Благодаря на всички отзовали се.
Мнението беше редактирано от zak_kk93 на 01.07.10 21:01.
НЕ.. не дей взима нутрим. На нутрим само протеиновите им барове стават (лично мнение). А и цените им са не по-малки от добрите марки... 5lb isolate за 140лв... wtf!
Да за BCAA става дума. Линкнал съм ти 2 протеина на супер качество и са в промоция. Поразгледай в секцията с доставчици, и потърси нещо по изгодно ако искаш.. (но мисля че това е най.. за момента).