предполагам тук има хора които разбират,та да задам въпрос за глутамина

05.07.10
12:39

относно тези хранителна добавка Л-Глутамин
искам да попитам има ли някакви вредни ефекти и по специално влияе ли в/у кожата увеличавайки мастната и секреция /себорея,акне,пърхут и т.н. /  ?
също ми стана интересно от статия в този сайт,че въпросната аминокиселина Глутамин неутрализира катаболното влияние на Кортизола (т.нар. хормон на стреса),от това да се разбира ли,че Гутамина влияе добре на нервената система или ?

05.07.10
13:46

Аз не съм чул за странични ефекти от Глутамина.
Ако прекалиш с дозировката , може да посетиш WC-то няколко пъти , но за друго не знам.
А и съм пил доста пъти Глутамин

05.07.10
13:59

Да, влияе добре на нервите, но приет в големи количества. Не, дори при завишени дози няма осезаеми странични ефекти. Стигал съм до 40гр дневно. Чел съм и много статии, в които се казва, че няма регистрирани странични ефекти.

05.07.10
14:37

Няма странични ефекти.

05.07.10
18:48

благодаря,че се включихте..
също искам да попитам приемът на Л-Глутамин повишава ли нивото на глюкоза и андрогени в кръвта ?

Мнението беше редактирано от fcbs на 05.07.10 18:58.

КК

05.07.10
19:01

Тотално откачихте, глутаминът НЯМА да го усетиш по какъвто и да е начин. Страничните ефекти, за които говориш ги няма дори при прием на качествена химия, която както предполагам се сещаш е на светлинни години като влияние върху организма. 1 сандвич в макдоналдс е по-голям стрес за организма ти от 10 години всекидневен прием на глутамин в десетократна доза на написаното на опаковката.

05.07.10
20:23

казано от Камен Каменов на 05.07.10, 19:01:

Тотално откачихте, глутаминът НЯМА да го усетиш по какъвто и да е начин.

Ти това на мен недей ми го обяснява! 15-20гр на ден се усещат чудесно! При 40гр мускулната треска ми е минавала още на следващия ден (+прием на още толкова ВЦАА).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.07.10 20:24.

05.07.10
22:19

Ми то и тестостерона е нещо натурално, естествено и често срещано в природата, и е стероид, също като витамин Д и холестерола, но ако повземеш няколко грама и се случват нежелани неща, като тук не говоря за ерекция и повишено либидо.
Глутамина е страхотна добавка. Съгласен съм със Стоянчо. В комбинация с БЦАА е неотразим. В Purple Wraath няма и милиграм глутамин, a в Xtend е само 2,5 гр на доза от 11 грама от продукта. Вярно е че тук има и БЦАА, но васе пак си мисля, че ако си ги вземе поотделно ще е по-евтино. Евтини номера хахаха.

06.07.10
08:37

вече ми стана ясно,че продуктът не е вреден,но аз по скоро се интересувах от това дали влияе в/у мастната секреция на кожата.
все пак не разбрах приемът на Л-Глутамин повишава ли нивото на глюкоза и андрогени в кръвта ?
важно е изборът да е информиран,нали така,а не да се охарча с 50-100 лв и после да го изсипя в тоалетната.

06.07.10
09:09

Ако питаш дали се напълнява от него-НЕ...........дали се слабее само от него -НЕ
Комбинация с други работи може и да помогне,но само глутамин най-много да ти притъпи малко апетита за сладко :)

06.07.10
09:28

fcbs. На всички зададени от теб въпроси един пост по-горе отговора е НЕ. Има изследвания, които доказват, че прием на 2 гр глутамин предизвиква повишаване на глутамина в кръвта и нивото на хормона на растежа в рамките на 60 - 90 минути след приема, но твоите въпроси са за друго, така че отговора на тях е НЕ.
Прав си, че е дразнещо да питаш нещо конкретно и да се явят веднага хора, които да те питат на колко години си, колко зъба имаш в устата, развалени ли са, имаш ли си гадже, коя кръвна група си и дали си осъждан, за да могат да ти дадат техните разводнени отговори, които в 99% от случаите са реклама на един или друг суплемент, който пакетират в мазето или внасят от някъде.
С уважение. :)

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 06.07.10 09:29.

06.07.10
16:34

в такъв случай съм се ориентирал към “Syntrax GLU FM” ,но защо цената му варира от 60лв до 80 лв
възможно ли е да има и фалшименто кутии?
а също забелязвам и някаква кутия “Syntrax GLU” на която пише Super,чиято цена е по ниска,но отново варираща.каква е разликата м/у двата продукта?

Мнението беше редактирано от fcbs на 06.07.10 16:34.

06.07.10
17:21

казано от fcbs на 06.07.10, 16:34:

в такъв случай съм се ориентирал към “Syntrax GLU FM” ,но защо цената му варира от 60лв до 80 лв
възможно ли е да има и фалшименто кутии?
а също забелязвам и някаква кутия “Syntrax GLU” на която пише Super,чиято цена е по ниска,но отново варираща.каква е разликата м/у двата продукта?

Купи си го от вносителя - Healthstore!

06.07.10
17:24

Разликата няма нищо общо с това, той вносителя си е само един, просто първата версия с FM e старата, а SUPER-a e новата версия! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1