задържането на вода от креатина

05.07.10
17:04

здравейте,
искам да попитам лошо ли е да задържаш вода,и какво по-то4но зна4и това?
4ета,4е монохидрата задържа вода,а аз то4но такъв пия.

АН

05.07.10
17:10

След като спреш приема на монохидрата ще я изхвърлиш. Споко.

05.07.10
17:49

възможно е да ти се вдигне кръвното

05.07.10
17:50

2010 година сме! Забравете за моно! :)

05.07.10
17:59

При задържането на вода може да се каже,че “подпухваш”.Не е лошо,но не и приятно.Ако имаш този проблем с монохидрата,понеже не се проявява при всички,може да се ориентираш към останалите видове креатин на пазара - достатъчно много са.

06.07.10
11:06

Аз лично никога не съм разглеждал задържането на вода като страничен ефект на монохидрата що се отнася за визията - все пак водата се натрупва вътре в мускулната клетка и придава обем. Ако монохидрата ти действа така, че да задържаш вода имай предвид, че трябва да пиеш поне 2-3 литра на ден. Иначе се натоварват бъбреците.

06.07.10
17:38

@Владимир92, като го гледам този пич, сигурно е нов залата и кре-алкалин или етил естер няма да му свършат работа колкото монохидрата :)

07.07.10
11:05

казано от marto_di на 05.07.10, 17:04:

здравейте,
искам да попитам лошо ли е да задържаш вода,и какво по-то4но зна4и това?
4ета,4е монохидрата задържа вода,а аз то4но такъв пия.

Има разлика между увеличаването на обема на мускулните клетки поради задържане на вода и хранителни вещества, което е ефект от приема на креатин, и задържането на вода извън мускулните клетки. Ефекта от първото е увеличаване на теглото, което се възстановява след като спреш да приемаш креатин. Същото важи и за другите форми на креатин. Подпухването не е по вина на креатина, а най-вече на неподходящ хранителен режим.
Освен това все още не съм видял ясно доказателство за предимствата на KEE, ди-креатин малат, три-креатин цитрат, креатин глюконат, креатин тауринат, креатин пируват, креатин л-пироглутамат, ph-балансиран креатин, или креатинол-фосфат пред креатин-монохидрата.

AZ

07.07.10
11:21

Би ли споделил какво в хран.режим води до подпухване и задържане на вода-твърде много въглехидрати?

07.07.10
22:18

казано от az100yan на 07.07.10, 11:21:

Би ли споделил какво в хран.режим води до подпухване и задържане на вода-твърде много въглехидрати?

По принцип да - всяка храна, която храносмилателната ни система не успява да обработи напълно може да доведе до задържане на течности. Много често това са високо въглехидратни храни, но това е индивидуално. Подобен ефект би имала и нисковъглехидратна диета бедна на белтъчини. Също така ако ядете много сол - натрият отключва механизъм на задържане на течности. Или пък не-пиенето на достатъчно течности - тялото пак реагира със задържане.
Задържане на вода може да се получи и заради хормоните - например твърде много инсулин (отделен защото се ядат много храни с висок гликеденичен индекс); кортизон (отделя се при стрес); естрогена и прогестерона също въздействат на нивото на натрий в тялото и на хормоните които са свързани с работата на бъбреците. Съответно приемането на противозачатъчни и някои обезболяващи също влияее, както и други медикаменти които разбалансират равновесието тестостерон-естроген. И хистамина може да окаже такъв ефект (следствие на лошо храносмилане или след по-тежък антибиотичен курс).
Разбира се има и много болестни състояния, които провокират задържане на течности - нарушения при работата на сърцето, бъбреците, лимпатиковта с-ма, нарушено кръвобращение по долните крайници, токсини...

Проблемът е че за много хора е нормално да мушнат баница на закуска, една шоколадова вафла преди тренировка, 2-3 бири преди лягане, но после ходят и обясняват че стоят пухкави заради монохидрата.

AZ

08.07.10
07:05

Благодаря за компетентното мнение.Но въпреки че не трябва да консумираме въглехидрати с висок ГИ,за да не задържаме вода,трябва ли отново да приемаме монохидрата с бърз въглехидрат?Имам предвид,че по тази логика,не самото моно задържа вода,а бързите въглехидрати,които приемаме с него(особено в зареждащата фаза).

08.07.10
11:46

Обърни внимание на :

казано от Solomon Kane на 07.07.10, 22:18:

Задържане на вода може да се получи и заради хормоните - например твърде много инсулин (отделен защото се ядат много храни с висок гликеденичен индекс);

Ако набиваш вафли,шоколади в невероятни количества и всякакви други храни богати на захари постоянно ще се появи проблем,но не вярвам ако всичко е в рамките на нормалното да има каквито и да е отклонения.

Мнението беше редактирано от mantodeus на 08.07.10 18:05.

08.07.10
16:15

казано от az100yan на 08.07.10, 07:05:

Но въпреки че не трябва да консумираме въглехидрати с висок ГИ,за да не задържаме вода,трябва ли отново да приемаме монохидрата с бърз въглехидрат?

Не ти казвам какво да ядеш и какво - не. Въпроса е по-скоро колко ‘бързи’ въглехидрати са необходими за усвояване на креатина. Т.е. като приемаш креатин не се чувствай длъжен да омлатиш един буркан Нутела. За 3-5 грама креатин са достатъчни 100 грама ябълков сок, 5-6 зърна грозде...Не е необходимо да се отровиш от захар.

AZ

08.07.10
16:40

От това мнение имах нужда.Защото какво ли не съм чел,но никъде не съм виждал да пише точно колко бързи въглехидрати да се взимат с моното.
По-здрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1