Въпрос за гръдната мускулатура и тренировката за гърди като цяло

06.07.10
18:48

Здравейте.Имам наблюдения,че гърдите ми (като мускул разбира се :D ),изостават .Преди време направих няколко корекции в техниката ми на лежанката и имаше ефект.Качих сила,малко размери,даже се сдобих с малко стрии.Но от известно време седя на едни и същи килограми и не мърдам.А и според мен не е нормално да вдигам еднакви килограми с широк хват (за гърди) и с тесен хват (за трицепс).Мисля,че рамената и трицепса вършат почти всичката работа и от там идва проблема,но пък има и друго нещо.След всяка тренировка за гърди имам мускулна треска в гърдите,а не в трицепсите или раменете.Друго странно нещо което съм забелязал е,че мускулната треска обхваща гърдите и отива към ръцете и стига до половината на бицепса,но е някъде вътре посредата между бицепса и трицепса.Представете си в средата близо до костта.Дано сте ме разбрали.Още нещо..в понеделник нещо тренировката не вървеше особено добре и усещах някаква болка в самите гърди (мускула).Това преди не ми се е случвало.Дори и като ги натискам/пипам ме наболваха.Не силно но се усещаше.Ще бъда наистина благодарен на всеки отзовал се с полезен коментар :)

Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 06.07.10 19:12.

06.07.10
18:55

Не мога да измисля нищо по казуса с работните килограми за лег тесен и широк хват. Но ако трицепса и предното рамо участват чак толкова много, вземи го в предвид и махни по едно упражнение от програмата за трицепс и едно от тази за рамо от програмата си. Аз поне така бих направил, пък не знам, ще се обсъди от другите евентуално.

А това под бицепса е една от главите на трицепса, нормално е.

За тренировката, че не ти е вървяла добре - ами да ти е за урок. Много яко шиба егото, но трябва да знаеш кога ти стига и кога е време да си ходиш. Една тренировка да изпуснеш нищо не е, да се контузиш и да пропуснеш няколко седмици тренировки е сериозно вече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1