Сауна + Плуване

SI

26.02.05
15:51

здравейте,

първо искам да ви поздравя за чудесния форум,
научих куп важни неща само този следобед.

дълго време си търсих спорта, които харесвам,
ските през зимата очевидно не са достатъчни,
пробвал съм финтес, тичане, велосипед, но всичко ми е скучно (съжелявам).

наскоро преоткрих плуването и съм много доволен.
най-после мога да се занимая със себе си и това е страхотно.

аз съм на 25, 180см, тежа 115кг
и очевидно имам нужда от сваляне на 20-25 кг :)
не искам да става бързо, не искам и мускули,
само искам да мина нормално.

допреди година нищо не съм правил и никога не съм бил повече от 80кг, сега може би покрай депресия или спиране на цигари се получи така, но съм решен да се върна обратно.

след 2 месечни тренировки съм на следния режим:
плуване 2-3 пъти в седмицата, сутрин преди работа,
между 1500 и 3000 метра в зависимост от настроението ми,
което се равнява на между 40 и 90 мин. плуване.

въпроса ми е, как да съчетая това със сауна ?
преди плуването ли се прави или след него, по колко време да стоя горе долу вътре ?

вероятно ще започна да взимам и л-карнитин, имате ли представа как ще се съчетае това със сауната ?

01.03.05
15:53

В никакъв случай не прави сауна след плуване...противопоказно е. Четох някаква доста добра статия за сауната, май беше във “168 часа”. Първоначално прави по 5-10 мин, т.е. стоиш 5-10 мин и после-студен душ и пак влизаш за толкова. Но повече от 10-15 мин не стой. Има и нещо друго...сауната не е средство за топене на мазнини, а за релакс и изхвърляне на токсини от тялото. Разбира се засилва се мастната обмяна и се натоварва жлъчката(така пишеше), затова е добре да си пил вода преди сауната а и след това да поемеш водичка-все пак организмът ти се дехидратира. Не мога да ти кажа повече, а и дотук са моите познания. Спомням си само от тази статия че около 90 процента от хората не саунират правилно, така че е добре да се разровиш по темата. По мой съвет, избягвай да са ти в 1 ден сауната и плуването-  мое мнение.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1