Marty's notes - Love, Eat & Train :-)

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.10.11
10:35

Не го правя всеки ден, а няколко пъти в годината - по мое усмотрение. Повишената енергетика и поредната порция изхвърлени жлъчни камъчета са предостатъчно “доказателство” за уместността на процедурата, нямам нужда да се обръщам към лекари. Всъщност и от доказателствя нямам нужда - нещо, което както разбирам не е разбираемо за много хора тук.

16.10.11
19:57

Бойко направо ме вдъхнови да взема да си попълня дневника :-) Добро момче :-)

Уикенда в Добринище беше супер готин. Юли се беше погрижил за всичко - храната беше пре-обилна и добра (за всички), хората в хотела бяха невероятно отзивчиви и мили, упражненията бяха намислени хитро и бяха много готини :-)

Аз за съжаление тръгнах от София леко болна, та на състезанията баш ме удари в пика си и хрема и температура.. бях доста отпаднала и определено не се представих в най-добрата си форма. Но пък дори и от това съм доволна, най-малкото защото не се отказах и дадох всичко от себе си (дори в този конкретен момент това да не  е било кой знае колко).
Бях впечатлена от техниката на хора, които иначе са горещи застъпници на чистите и правилни упражнения по протокол, но това доказва, че все пак всички сме хора с някакъв лимит на възможностите ;-)
Много се радвам, че се запознах с нови, много готини хора, видях се отново с добре познати също много готини хора... абе - всичко е на 6 :-)

Първия ден правихме тръстери с маx. тежест - аз успях да направя без чужда помощ чиста 3-ка с 32,5 кг. 35 кг. за момента се оказаха малко трудна цел. После теглихме небезизвестната Тигра, в отбор с Марина - едната тегли, другата бута, и после се сменяме. И завършихме с комплекс 12/9/6 - бърпита и повдигане на колене от вис.

Днес беше уникалната сутрин! Хижа Гоце Делчев се оказа приказно място, невероятно красиво и приятно. Хвърляне на пудовка на дължина и комплекс с няколко станции - тяга, набирания на въже, суингове.. и всичко това гарнирано в лицеви опори на гума и клек върху дървено трупче. Завършихме комплекса малко по-рано от предвиденото, просто защото трупащият се сняг вече застрашаваше безопасното ни прибиране с колите. За финал имаше вторична надпревара за първите места в мъжките категории - много оспорвана! Всички се представиха супер.

Готини хора, готино състезание, великолепно усещане. Поздравления за всички участници и за победителите! И благодарности на Юли!

16.10.11
23:03

Боец е Марти-то, но трябва да е здрава...
На тръстърите не бяха ли повече килата или аз се бъркам...?

Много леко и приятно се говори с нея...и споделя храна:))))

17.10.11
08:54

Хоп, добро утро :-) Как са днес героите? При мен няма и помен от мускулна треска, само ръцете малко и трапеца... ама това не се брои. Значи определено не съм дала всичко на което съм способна. м-даам.

Славко, благодаря, благодаря :-) С чиста съвест мога да кажа същото и за теб, само дето нямаше как да се възползвам от храната :-)) Но трябва да призная, че джоланът изглеждаше много добре :-)

Тук трябва да кажа че:
- съм невероятно впечатлена от Деница - много готино момиче, много мило и балансиращо присъствие. И мноооого вкусни домашни бонбони и джинджифилов чай :-) Голямо вдъхновение ми беше, стягам се и започвам да произвеждам пак домашни бонбони и аз. Кексчетата на Силвето също ще се запомнят...

- Славко си го оставих за десерт, че има мнооого за казване :-) 32.5 бяха килограмите за жалост - поне тези, с които направих цяла чиста тройка, без някой да ме подпира и подпомага ;-) Иначе щангата дето в твое присъствие се опитах да си я стоваря на главата беше с 35. Накрая направих все пак едно чисто и читаво изтласкване с 35, за което ти ме похвали (благодаря) :-), но на второто не успях да заключа лактите. Иначе не са толкова тежки бе, да им се невиди! Мога ги, сигурна съм! Че и повече мога.. ама друг път.
А Славко освен готин събеседник и невероятен атлет за подражание беше супер силна подкрепа за всички. КОй какво правеше - Славко винаги беше зад гърба на някой за да помага, да надъхва и коригира неправилната техника. Супер впечатлена съм, с това надъхване човек чудеса може да направи :-) Следващия път като съм здрава, искам пак да си до мен и да ми риташ задника, че да видя какво всъщност мога :-)

За пореден път се убедих, че Славко е невероятен атлет и физически и вътрешно. Това което си написала за него е вярно на 100%. Човека милее за спорта и младежите които го практикуват и не само, че не им пречи или ги гледа безразлично, а дори влага по нещо от себе си за да им помага.
По отношение на вкусотиите с който ни облажихте мислех да напиша нещо в дневника на Силвия, но ако позволиш ще го напиша в твоя с надеждата да го прочете и тя и Деница.
Дами, не чакайте, а патентовайте рецептите на тия вкусотиики и ги чакаме в магазина на бб-теам, а скоро и в магазинна мрежа.

17.10.11
13:47

Ехеее Ванка :-) Моите хлебчета всъщност ги има в магазинната мрежа, ама ги меси друг човек ;-) И понеже е друг човек, въпреки, че съставките са еднакви, продукта и вкуса са различни... но и неговите са хубави :-) С рецептите и популяризирането им ще наваксаме :-)

Абе доста вкусни бяха нещата с който почерпахте в това съм сигурен.
Надявам се и твоята храна,  която ти готвиха домакините беше вкусна поне колкото нашата.

18.10.11
20:57

Екстра беше яденето, постараха се хората ;-)

18.10.2011

Храна

- бъркоч от суров слънчоглед, бадеми, грозде, джинджифил, годжи бери и 3 сурови яйца от пъдпъдък
- 1/3 кокосов орех
тренировка
- пълнозърнесто хлебче
- 4 сурови домашни бонбона
- борш

Тренировка
- Ставни ротации, стречинг
- 1 км. за 6 мин. на крос-тренажор

- Мъртва тяга: 10@40кг, 8@50кг, 5@60 кг., 3@64 кг., 1@70 кг.
- Военна преса: 5@20 кг, 4@24кг, 3@30 кг.
- edit(забравих ги): 3х5 повт. опити за HSPU - с половин от необходимата амплитуда. Страх ме е да се пусна по-дълбоко сякаш. А май мога и повече.

Комплексче:
21-15-9 от набирания, клек със собствено тегло, нещо средно м/у повдигания на колене и колене към лакти
За начало и за край - по 10 бърпита

Времето съвсем избяга... не е като да имаш някой да ти виси на главата и да те ръчка да извадиш най-доброто от себе си..

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 19.10.11 10:29.

23.10.11
12:11

Тези дни нещо все не ми остава време да се отбия насам и да пиша.
Но пък сега понеже експериментирайки набарах много готин вкус за смути, идвам да споделя :-)

- 2-3 стръка листа прясна целина
- 3 сурови пъдпъдъчи яйца
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. сусамов тахан
- 1 банан
- чаша вода

И това всичкото се мята в шейкъра. И се пие с кеф. Мега-ягата закуска :-)

23.10.11
12:13

казано от Marty Sun на 23.10.11, 12:11:

А пък уж се бяхме разбрали по този въпрос ;) Нищо де, ти зи знаеш, но ме лишаваш от едно от любимите ми четива тук :*

23.10.11
12:19

казано от Margaritka на 23.10.11, 12:13:

казано от Marty Sun на 23.10.11, 12:11:

А пък уж се бяхме разбрали по този въпрос ;) Нищо де, ти зи знаеш, но ме лишаваш от едно от любимите ми четива тук :*

Аммииии аз таковата..  все си мислех, че няма да ти остане много време за форума тези дни :-P (hug)  Имах дота срещи и консултации тези дни, та не остана време за мен.
Иначе липсата тук я компенсирам с писане другаде.. знаеш :-) Обещавам да се поправя! И на тренировка трябва да отида, че... срам!

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 23.10.11 12:20.

23.10.11
12:30

Аааа...намирам време когато се налага да скастря някого :D Времето за теб гледай също да си го компенсираш, за да не ме караш да ти цитирам......ТЕБ (sun) (sun) (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.11 12:35.

23.10.11
12:39

Yes, My Lady!! Слушам!

24.10.11
20:16

Казах ли ви, че си имам двама нови любимеца, които много успешно ми ритат зад... ааа.. глутеуса :-)) Ма много ги обичам :-)

Тези дни храната беше прилична - тахан, салатки - цвекло, ряпа - сезонни красоти, много тиквено семе, сурова тиква с канела и орехи, бадемови бъркочи, леща .. ииии... фурми. Леле, много фурми. Трябва да ги забранят със закон! Купих си една бая сериозна кутия с фурми от арабите на Симеон.. с доброто желание да ги използвам за домашни сурови бонбони. Обачеее.. като ги опитахме.. и опитвахме, и опитвахме... и май трябва пак да се отбия до арабите, че бонбоните увиснаха.

Иначе продължавам екзотичните тренировки - днес например сваляхме с половинката 100 кила пералня от третия етаж до долу, качвахме я в бус... някак си логично свързано с липсата на пералня е и прането на ръка. Това е някакво средновековно мъчение.. мхм. Предпочитам да нося пералня.

За днес, 24.10.2011

Храна:
- бъркоч с целина, пъдпъдичи яйца.. описан горе
- две сурови чушки, пълни с масло и извара
трениривка
- 100 гр. печена леблебия
- няколко фурми
- 400 ml. конопено мляко

Май това ще бъде.

Тренировка:

4 кръга от:
5 набирания;
10 лицеви опори;
15 клека;

4 кръга от:
5 х мъртва тяга@50кг;
10 лицеви опори;
15 клека;

4 кръга от:
5 х суинг@15кг диск;
10 лицеви опори;
15 клека

Поизпотих се добре и носът ми потече почти толкова успешно, както на Добринище :-) Време: 23:10. Емииии, толкова :-)

24.10.11
20:26

казано от Marty Sun на 24.10.11, 20:16:

Храна:
- бъркоч с целина, пъдпъдичи яйца.. описан горе
- две сурови чушки, пълни с масло и извара
трениривка
- 100 гр. печена леблебия
- няколко фурми
- 400 ml. конопено мляко

Май не съм само аз със слаб апетит в последно време. :)

24.10.11
20:32

казано от Margaritka на 24.10.11, 20:26:

Май не съм само аз със слаб апетит в последно време. :)

Ха! Ами да. Явно. И аз се учудих, че карам на учудващо малко храна и се чувствам супер. Това се редува с периоди на необясним апетит де.. особено, когато са замесени фурми....

25.10.11
20:53

Минавам да се отчета и днес :-)

Храна:
- банан, грозде, бадеми
- тиквени семки
- маслини .. към 20тина
- 2 пълнозърнести питки с праз
- купичка спанак с моркови и ориз

Брех. много малко храна бе. И конопа свършва. Не е на добре. Мисля да минавам на sun-gazing ;-)

Движение:
- към 200 м. тичане
- 4 км. ходене
- 50+60 клека
- стойка на ръце - минутка
- 2х10 лицеви опори
- 2хминута планк
- 4х20 сек. frog stand
- 2хпистолет на крак - за разкош :-)

MF

25.10.11
21:04

Гледай ти, на дамите им липсвал апетит.... аз засега не мога да се оплача - особено когато застудее навън, коремчето се обажда. А пък се водя със “следвирусна инфекция”. Бляк. :(
Моята пък мания напоследък е таханът - отдавна го хапвам, но от скоро си правя една салатка с него, към която съм пристрастена! Явно всеки си има някакво временно зарибяване. :D
Поздрави на фурмите! (ако са там..) :D

26.10.11
13:06

казано от Miss Fight на 25.10.11, 21:04:

Гледай ти, на дамите им липсвал апетит.... аз засега не мога да се оплача - особено когато застудее навън, коремчето се обажда. А пък се водя със “следвирусна инфекция”. Бляк. :(
Моята пък мания напоследък е таханът - отдавна го хапвам, но от скоро си правя една салатка с него, към която съм пристрастена! Явно всеки си има някакво временно зарибяване. :D
Поздрави на фурмите! (ако са там..) :D

А може ли рецептата за салатката ?

26.10.11
20:41

Ягодка нещо скатава :-) Казвай рецептата, моме! :-)

Днес, 26.10.2011

Храна:
- ябълка, пълнозърнеста питка с праз
- шепа и нещо сурови бадеми
- една мега вкусна тарталета, пълна с бисквитени трохи, какао и един куп плодове - с големината на кайсия
тренировка
- ябълка, пълнозърнеста питка с праз
- опа, тук забравих да доложа за едни фурми... (edit)
- 300 ml. конопено мляко
- спанак с ориз, салата от праз, домати и маслини

Тренировка
- Тичане 1 км, ставни ротации, стречинг
- 6х15 крачки напади с 20 кг.
- ренегадско гребане 4х8 повт.@10 кг.
- измислено комплексче от 11-9-6 тръстери с 20 кг. и набирания
- 5х10 повт. на ръка напречна лежанка с дъмбел 8 кг.
- бърпи минутка за финал. Изпуснах им бройката, не знам колко направих

леко ми е гузно, че не ходя на тренировките на открито, но студа не ме мотивира, както и прибирането по тъмно.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.10.11 21:05.

MF

26.10.11
20:56

Няма да се скатавам, добре.. ехх човек не може и да се скатае като хората от вас! :D :D :D
Салатката е следната:
-броколи на пара
-листа айсберг
-малко червена чушка
-соеви кълнове (може и без тях)
(всичко се нарязва)
-малко царевичка на зърна
-1 голяяяма лъжица сусамов тахан
-може малко зехтин (малко, за да преобладава вкусът на тахана)
-сурови тиквени семки
-сурови слънчогледови семки
Всичко се Обърква добре до получаването на една странна на вид и страшно вкусна (поне за мен) мешаница.
Предупреждение: рецептата се препоръчва на обожатели на сусамов тахан. :D
пОздрави мадами!

26.10.11
21:00

казано от Miss Fight на 26.10.11, 20:56:

рецептата се препоръчва на обожатели на сусамов тахан. :D
пОздрави мадами!

Нямаш грижи, тук има доказани такива :-) Само не разбрах какво е листа айсберг.. в смисъл - не съм запозната да има такова растение? ;-) Но приемам, че всяко зелено листо би могло да се използва :-)

26.10.11
22:12

казано от Marty Sun на 26.10.11, 21:00:

Само не разбрах какво е листа айсберг.. в смисъл - не съм запозната да има такова растение? ;-) Но приемам, че всяко зелено листо би могло да се използва :-)

Салатите айсберг са тези, кръглите. Вкусът им е малко по-различен от другите зелени салати, но принципно могат да се заместват. :)

MF

27.10.11
10:49

Салатата айсберг се различава от другите с крехкостта и нежността на листата си и със забележително свежия си вкус. Препоръчвам да се използва именно тя поне за тази салатка. :)

27.10.11
12:55

Жалко, че този айсберг расте само по крайно забутаните щандове в магазина.

Сега, аз се отбивам за да споделя ентусиазирани впечатления за поредния бъркоч, който измислих.

- 1 шепа суров слънчоглед
- 1 лимон
- 1 коренче джинджифил
- 1 мощна лъжица мед
- 1 банан
- опа.. и чаша вода де :-)

Да живее шейкъра!

Егати якия вкус :-) За полезността на продуктите да не говорим :-) Джинджъра гори мазнинки, в случай, че някой не знае ;-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 27.10.11 12:57.

MF

27.10.11
13:14

Я, това за джинджифила не го знаех. Аз преди време си правих чай от коренче и споменът ми е за нещо топло, лютичко и доста сгряващо.

27.10.11
22:53

Гутен ви вечер :-) Много ме мързи, ама ще пиша, то се е видяло :-)

27.10.2011

Храна
Днес апетитът дойде чак на обяд. Интересно.

- бъркоч от джинджифил, семки и т.н. - описан горе
тренировка
- два банана, към 100-150г. печена леблебия
- чушка с масло и извара

Тренировка:
- обичайната разгрявка, 1 км. на кростренажор
- стойка на ръце - 2х минутка
- лежанка (за пръв път): 10@20кг, 8@24кг, 3@30кг, 3@30кг.
редувах я със:
- лицеви опори - 2х10 и
- набирания - 2х6

- клек: 10@20кг, 10@30 кг., 10@40 кг., 7@50 кг.
- подскоци по стълби (поради липса на кутия)
- повдигане на крака от вис: 2х20
- ам. суинг с диск 15 кг. - 4х10

собственика на залата вече ми е фен :-D

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 27.10.11 22:54.

28.10.11
10:08

Едно леко мрън. Болят ме лактите. И изобщо не се чудя от какво. От набиранията. По време на тренировка не усещам болка, но след това си боли. И при допир и при движение. Да му се невиди :( Подценявах го това нещо и мислех, че ще си отшуми само. Но вчера зачетох един-два поста на Славко по темата и се замислих сериозно. И к’во сега :( Таман се научих и ще трябва да ги спра ли? Егати :(

казано от Marty Sun на 28.10.11, 10:08:

Таман се научих и ще трябва да ги спра ли?

Не, отиваш на ремонт при Евгени!

казано от Владимир Караиванов на 28.10.11, 10:15:

казано от Marty Sun на 28.10.11, 10:08:

Таман се научих и ще трябва да ги спра ли?

Не, отиваш на ремонт при Евгени!

И след това започваш да се набираш само на халки и, в краен случай, с неутрален хват.

28.10.11
10:33

хехеее сладури сте вие :-) Е, Евгени няма как да ми изпука лактите :-p
Но, Юли е прав. yes, master. Слушам :-) Само ако може някой да ми каже как да се справя със студовете, че да ходя пак с кеф на тренировки на открито. Не вирея на студ и туйто!

28.10.11
10:39

казано от Marty Sun на 28.10.11, 10:33:

хехеее сладури сте вие :-) Е, Евгени няма как да ми изпука лактите :-p
Но, Юли е прав. yes, master. Слушам :-) Само ако може някой да ми каже как да се справя със студовете, че да ходя пак с кеф на тренировки на открито. Не вирея на студ и туйто!

Марти, времето е прекрасно и е идеално за тренировки на открито. Къде го виждаш тоя студ? :)
А формулата е една - адаптация т.е. приспособяване на организма към изменящите се условия.

Мнението беше редактирано от T-X на 28.10.11 10:40.

28.10.11
10:55

Наде, може и да си права. Ще опитам пак. За мен тренировката е удоволствие, не битка. Тренировка на вятър, дъжд, сняг и прибиране по тъмното с дете под ръка меко казано ми е некомфортно. А щом престава да носи удоволствие, се превръща в принуда и задължение... мерси, аз не водя битки със себе си и не искам да си доказвам нещо - това вече не е моето.

Но ще опитам пак :-) Ако ми хареса - ОК, ако не - зазимявам се в залата.

казано от Marty Sun на 28.10.11, 10:55:

...Ако ми хареса - ОК, ако не - зазимявам се в залата.

В страната на спасяващите се поединично постъпваш егоистично, а не споделяш виждането идеалистично. Колко...логично :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.10.11 11:24.

28.10.11
20:06

Абеее.. писах, писах, па реших, че няма смисъл :-) Явно и тук има някакво объркване, щото не вярвам на нещата, които чета.

Днес - храна почти никаква. Странно апетитът ми си е взел отпуска.
Движение - тичане към 2 км. и ходене към 5 км.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 28.10.11 21:37.

29.10.11
16:29

Днес беше ден за оранжева тренировка :-) Слава Богу, времето беше превъзходно, а за тренировката да не говорим... Просто тренировките на открито са нещо, което препоръчвам на всеки... в залата си сам, в най-добрия случай с приятел... правиш там някакви упражнения, обикаляш си по станциите, но не е същото. В групата просто има енергия.. желание, обща цел, подкрепа.. във всеки един момент Юли е там за да те подкрепи, поправи техниката ти и да те мотивира. Абе кеф. Голям кеф. Размазано доволно ми е.

Храна до тук:
- чаша бъркоч от слънчоглед, джинджифил, ябълка, стафиди и мед
тренировка
- протеиново барче

Тренировката :
любимата ми оранжева загрявка, след което силов блок от активации с медицинска топка и после floor press (стигнах до 35 кг. единичка със зор) и ренегатско с пудовки - 16-ки. В загрявката имаше няколко нови елемента, които оцених по достойнство, имаше напади 100 м., 2х10 диамантени за мен :-) Ренегардското ми е мега любимо упражнение, радвам се, че го включихме в упражненията. Съвсем не помня колко пъти по 10 направих...
И накрая комплексче - 2 индивидуални и една отборна надпревара (тренировка за бърпи милята) В нашата група бяхме аз, Рени, Илиян и Калин.

Раздадоха се момчетата и момичетата, направихме добра тренировка.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 30.10.11 09:47.

30.10.11
09:48

Днес ще съм почивка пък. Семейството има нужда от присъствието ми.. а твърде много ми станаха чарковете, дето болят - лакти, кръст, рамо... Днес ще е ден за разходки, игри и занимания с близките.

30.10.11
10:25

Марти, моля те опиши по-подробно комплекса, че нещо много кратичко си го написала. :)

30.10.11
10:48

казано от karpi на 30.10.11, 10:25:

Марти, моля те опиши по-подробно комплекса, че нещо много кратичко си го написала. :)

Наде, ми то вече и аз не знам как да описвам нещата.. ама за теб, веднага сядам и пиша подробно.

3-ма от групичката се нареждат и си подхвърлят (от гърди) 3 кг. топка. В това време четвъртият тича 50м. спринт и на връщане - 50 м. тичане назад. В същото време подхвърлящите топката броят всеки пълен кръг, който прави топката. Колкото повече кръга направят докато 4тият тича - толкова по-нисък му е резултата.
След това всички се въртят така, че всеки да е тичал.

Следващите къгове - по аналогичен начин, като упражнението между тичането са лицеви опори. Там останахме трима.

Трима бяхме и след това, като правихме подготовка за бърпи милята. Тримата трябваше да минем общо 400 м., но решихме да спрем на 300. Общо взето си разпределихме по равно дистанцията от 50 м. и се падаха около 8-10 бърпита на човек. Започва един, като се умори, продължава следващия и така до края. Май минахме 300-те метра за около 12 мин.

31.10.11
08:44

Да доложа за вчера.
30.10.2010

Храна:
- смути от орехи, стафиди, мед, ябълка, джинджифил
- тиквени семки, бадеми
- тиквени домашни бонбони - непределено количесто (рецептата в блога ми)
- леща с куркума и розмарин (някаква италианско-пригодена рецепта, която се оказа много успешна)

Движението беше около 5 км. ходене из парка, малко тичане и малко каране на колело. Иначе великолепен ден със семейството, много смях и радост сред красотите на есента :-)

Ах, да, как можах да забравя да се похваля :-) Сдобих се ей с това бижу Йога- пълно ръководство и смятам да инвестирам повече време и усилия в изучаването и прилагането на описаните неща. А някой ден, сигурна съм, че и мен може да ме огрее да направим една тренировчица с Маргото :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 31.10.11 08:59.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1