казано от Innocence на 05.08.10, 14:37:
Ахаааа, това трябва да го напиша :-)
Сега си ходя редовно на едни масажи-намествания, дето се предполага, че трябва да ми оправят таза. Ето тук са го описали хубавичко този често срещан проблем. http://zdravec.info/?page_id=83А междувременно за да не умра от скука, с прелестната Галя (Tолкингтън) се заехме да направим програма с упражнения, която ще ми е доста от полза в настоящия момент - да укрепя таза и една досадна диастаза, която ме преследва откакто родих.
Галя между другото е невероятен професионалист, останах супер впечатлена от професионалния подход и дълбочината на познанията.
Та освен всичко друго, днес Галя ми измери и мазнинките! И гордо мога да съобщя - 12,6%. Е, моите уважения към треньорчето във фитнеса, много е добър наистина, най-добрият е, много чете и знае, и може момчето. Ама някак си.. Галя си е Галя.
А той ме беше изкарал 18%. Егати каква огромна разлика може да се получи при различните методи и ако щете - различни калипери, и различни хора.Доволна съм :-)
Извинявай, аз не съм много в час, но коя е Галя?
казано от Innocence на 05.08.10, 14:37:
Ахаааа, това трябва да го напиша :-)
Сега си ходя редовно на едни масажи-намествания, дето се предполага, че трябва да ми оправят таза. Ето тук са го описали хубавичко този често срещан проблем. http://zdravec.info/?page_id=83А междувременно за да не умра от скука, с прелестната Галя (Tолкингтън) се заехме да направим програма с упражнения, която ще ми е доста от полза в настоящия момент - да укрепя таза и една досадна диастаза, която ме преследва откакто родих.
Галя между другото е невероятен професионалист, останах супер впечатлена от професионалния подход и дълбочината на познанията.
Та освен всичко друго, днес Галя ми измери и мазнинките! И гордо мога да съобщя - 12,6%. Е, моите уважения към треньорчето във фитнеса, много е добър наистина, най-добрият е, много чете и знае, и може момчето. Ама някак си.. Галя си е Галя.
А той ме беше изкарал 18%. Егати каква огромна разлика може да се получи при различните методи и ако щете - различни калипери, и различни хора.Доволна съм :-)
:)))
Даже и 12% са ти много, т.е. изглеждаш по-малко :)
И Галя рулз :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.08.10 12:33.
oh yeaahh :-)
Лим, тенкс, вие добре сте си изкарали гледам, налиии :-)
Аа.maxi, .. как да кажа коя е Галя :-) Галя е страхотен пич, влюбена съм в тази жена :-) Едно бързо търсене в гугъл ще изплюе два тона инфо за Галя. Ама ей това ми попадна най-напред :-) http://blog.9m-bg.com/?page_id=25
Сега за известно време ще го раздавам спокойно и с необичайно леки за мен натоварвания. За да мога да си се върна с гръм и трясък след месец към тренировките - както си трябва :-)
Много страхотно си изкарахме :)
Всъщност, винаги, когато се видим си изкарваме страхотно...поне за мен :)
http://eatloveandtrain.blogspot.com/
http://fitmommysecrets.blogspot.com/
http://galyatalkington.blogspot.com/
http://mindandbodyvacation.blogspot.com/
Това всичкото е Галя :)
Аз само да развея флагчето, че се върнах :-) И към спорта, и към форума. Отдавна де, има-няма 6 месеца, но чак сега нещо ме налегна вдъхновението да пиша :-)
Преживях една добра пауза от всякакво естество - работа, тренировки и динамични социални контакти. То когато сам не се сещаш да се спреш, Вселената те спира ;-) Та тази пауза бе за сметка на вътрешна работа.. каквото и да ви говори това :-)
Разликите от преди са основно в храната - станах вегетарианка (Изучила съм и приложила не малко хранителни режими, изборът ми е съвсем обмислен и съзнателен). Упражненията май в основната си част са същите, само дето тежестите са малко по-големички :-) Резултатът категорично ме задоволява, чувствам се в идеална хармония и смятам така и да продължавам за напред.
Напоследък се събраха един куп почивки и пътувания, което ме лиши от тренировки... та мисля да се присъединя и към някоя от кросфитърските групички за по-ударно съживяване.
И така :-) Животът е прекрасен :-) И явно няма откъсване от bb-team :-)
Здравей и добре дошла отново във форума. :)
Ще следя с интерес (sun) (sun) (sun)
...и да, живота наистина е прекрасен, само трябва да отворим очи да го видим
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.11 17:31.
26.05.11
17:46
Мярнах ти снимките преди няколко дни и си викам - “Къде се крие това създание на природата, защо не споделя с нас тайната на успеха.”
26.05.11
17:54
За живота - ето какво ми се падна днес с кафето: “Да умееш да се наслаждаваш на преживения живот означава да живееш два пъти”! :)
:)
26.05.11
17:56
Кросфита събуди спящата красавица! :P
Здрасти,
Погледнах ти снимките, страшно изчистено тяло! (bow) Вчера мерих мазнините на моята фризьорка и тя се оказа с 12%, а според мен изглеждате еднакво. Тя е постоянно на НВД и искала да смъкне 1-2 кг. Казах й да престане и че тези проценти са минималните здравословни.
Теб само те шашкат някакви числа :) ...както и повечето тук де. Продължавай с добрата работа!
казано от Margaritka на 26.05.11, 17:30:
Здравей и добре дошла отново във форума. :)
Ще следя с интерес (sun) (sun) (sun)
...и да, живота наистина е прекрасен, само трябва да отворим очи да го видим
Благодаря ти :-) Радвам се, че съм отново тук сред толкова готини хора ( с отворени очи ;-) )
@Владимир: Ххехе, ама си ласкателен :-) Хич не ми се пишеше в последните месеци. Но ето, че пак дойде вдъхновението и излизам на светло ;-)
@Aktrisata: Супер, ами хайде да го живеем тогава, живия живот, да се наслаждаваме и споделяме ;-)
@ProXxX: Да бе, спяща. Че и красавица :-)) Аз си тренирам пак сериозно от доста месеци. Но кросфита си остава една не съвсем овладяна и позната територия, следователно - много привлекателна :-) Дано успея да отида този уикенд, че програмата много се сгъсти за тези няколко дена.
@Анелия, здравей и на теб - благодаря за добрите думи :-) Беше преди време, когато се влияех от тези показатели... Вече дори не се меря, храня се по интуиция, а резултатите са добри, чувствам се добре, харесвам се, наслаждавам се на спорта... абе казах ли вече, че животът е прекрасен? :-)
Храната не знам дали да я описвам... 90% от хората ще потъркат учудено чело, други ще ме засипят със съвети колко силно наложително е да хапвам месо и яйца... Но основните ми храни са зеленчуци, плодове, ядки, зърнени и варива. Колкото се може повече в сурово състояние :-) Въздържам се от млечни, но и те се появяват чат-пат в менюто.
А довечера - тренировка. Юхууу, кеф :-)
Хайде, да ви е много усмихнат и успешен денят на всички!
27.05.11
10:19
Храната не знам дали да я описвам... 90% от хората ще потъркат учудено чело, други ще ме засипят със съвети колко силно наложително е да хапвам месо и яйца... Но основните ми храни са зеленчуци, плодове, ядки, зърнени и варива. Колкото се може повече в сурово състояние :-) Въздържам се от млечни, но и те се появяват чат-пат в менюто.
Здрасти :) Ще е инересно да описваш храната. Хубаво е паралелно с тренировките да се описва и храненето, така всеки може да следи при определено хранене и тренировки, какви резултати могат да се постигнат. :)
Margaritka, по-скоро двете взаимно ще черпим идеи една от друга ;-)
Такаа, да пиша казвате. Ами добре :-)
Храната ми от месец насам стана относително скучна, защото ми изгоря кухненският робот и вече цял месец е на поправка :(
Храната днес:
- 7:30 грейпфрут, банан и 10-тина сурови бадема. А, и спирулина 1000 mg.
- 11:00 - 4-5 ореха. Приблизително, че са доста натрошени
- 12:30 - салата домати, краставици, тиквичка, 3-4 с.л. нахут, 20 маслини
- 16:00 - банан, ябълка
- 19:30 - чаша суроватъчен протеин (за пръв път опитах от любопитство след тренировка)
- 20:30 - омлет с тиквичка, гарнитура краставици, домати.
Изкушавам се да хапна и малко киноа със зеленчуци, но май стана късно, стига храна :-)
Тренировката:
Днес спретнах нещо като кръгова тренировка - допадна ми :-) Килограмите бяха по-малко, че коляното ми никак не е добре днес - наболява и прещраква гадничко...в крайно изпънато състояние е доста неприятно и ако не го пазя..ще закъсам. Идва когато си иска този проблем и така и неусетно и нелогично си заминава.
- Разгряване на крос-тренажор - 11 мин., 3 км.
- Разгряване 3х8@40 кг. клек, редувах с 2 серии Х 10 бърпита в почивката
1 кръг: клек@40 кг; облекчени набирания (от лег); evel wheel (не успявам още успоредно да го докарам, но не е много зле). 10 повторения на всяко упражнение, 5 кръгчета.
2 кръг: ренегадско гребане с 2х10; Dive Bomber. 10 повторения на всяко упражнение, 5 кръгчета.
За финал 10 бърпита.
Това е от мен :-) Хубава вечер на всички :-)
Така, нещо трудно ми идва хъса да пиша тук, може би защото го възприемам като някакъв вид задължение, а задълженията никак не са приятни. Но от друга страна пък спазването на това “задължение” е още една предпоставка за добра дисциплина.
Пропуснах тренировката в понеделник, защото детето ми имаше празник - 50 годишнина на градината и завършване на учебната година. Та беше цял ден търчане, преобличане, костюми, репетиции в НДК.. лудница. Дано децата да пазят добри спомени от такива събития. А вчера сякаш цялата Вселена се надпреварваше да ми изпраща разни препятствие и кофти новини... в резултат си приложих една шоколадова терапия... не искам да си спомням :-) Сладкото ми е голямо изкушение.
За днес:
Ядене:
7:30 жен-шен с пчелно млечице; банан, киноа
9:00 зелен чай
10:00 3-4 ореха
13:00 салата: маруля, домати, краставици, тиквички, нахут, слънчоглед, фъстъци
16:00 банан
17:00 портокал, 2 с.л. (приблизително) суров слънчоглед
18:30-19:30 - тренировка
20:00 банан, жен-шен с пчелно млечице
21:30 нахут с цвекло, салата домати, моркови, зеле, магданоз, маслини
Тренировка:
- Разгряване - 11мин, 3 км. на крос-тренажор, стречинг, ставна гимнастика. Набих си някаква жестока програма на тренажора, където в повечето време бях на ниво 11 от 15 възможни - зор видях :-))
- 5 кръга: ходещи напади с 2х10 кг-30 крачки; набирания от лег - 10 повт.; ренегардско- 10 повт. с 2х10кг.
- стречинг на цялото тяло + 5-мата тибетци
През деня полудявам да седя на бюрото в офиса.. та всяко ходене до WC се съчетава с поне две серийки клякания :-)
Така като го чета не изглежда никак впечатляващо. Само дето на излизане от залата едва се отлепих от пода. А след 15 минути дойде обичайният пауър :-)
Днес зачетох някаква статия в dnes.bg - само много натоварващата и интензивна тренировка те карала да се чувстваш щастлив :-)) Добро утро :-)
А на вас - лека и спокойна вечер :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 02.06.11 09:45.
Няма нужда да е впечатляваща тренировката, важното е да е ефективна и да се чувстваш добре след нея :)
По-важно е резултатите да са впечатляващи, и мисля че при теб са налице :)
01.06.11
23:07
Така, нещо трудно ми идва хъса да пиша тук, може би защото го възприемам като някакъв вид задължение, а задълженията никак не са приятни. Но от друга страна пък спазването на това “задължение” е още една предпоставка за добра дисциплина.
Ухх и аз ъм така, някой път доста ме товари хаха, ама нали съм свикнал и аз на дисциплина и гледам да не пропускам, но все пак идеята е доста добре и полезна с тоя дневник :)
Марги, ех.. благодаря :-) Да, чувствам се чудесно :-) А когато в следващите ден-два усещам поне леко напрежение, та до сериозна треска в зоните, които съм тренирала, значи съм свършила добра работа. мммм, обожавам това усещане :-)
Божидаре, разбираме се значи, хихи :-) Ама хубавото е, че взаимно се подбутваме и окуржаваме, та дисциплината върви ;-)
Май не е зле да пиша дати, хм :-)
2.06 - четвъртък
Храна:
- 7:30 - овесени ядки с лъжица мед, черен сусам и годжи бери
- 11:30 - около 1 с.л. суров слънчоглед
- 12:30 - салата цвекло, ряпа, моркови, 200 гр. булгур със зеленчуци
- 15:30 - парче бисквитена торта (е.. не се сдържах :-))
- 16:30 - ябълка и малко суров слънчоглед
- 20:30 - салата зеле, моркови, краставици, маслини,сусам
Движение:
ставна гимнастика, малко разтягане, едно комплексче с глутеус ритник и подобни, 20 клякания с подскок, 20 лицеви опори и още поне 40 клякания при ходенето до WC в офиса :-)
3.06 - петък
Мога да започна с поне 200 изгорени калории от раздразнение... Тази сутрин изпуснах всички възможни приятелски коли, които да ме придвижат до офиса почти извън града. Мда, Бизнес центъра на Околовръстното е готино място за работа - колегите се шегуват, че ако им се случи да качат жена на Околовръстното, да внимават - ако има бадж, значи е колежка :-))
Та, трябваше да хвана автобус. Но докато изслушвах внимателно tips&tricks; на гратисчията от колегата с който пътувах, взехме, че си изпуснахме спирката. Няма лошо де.. ходихме 10-тина минути. Но минавайки покрай фитнеса, видяхме едно добре сложено момче, което очевидно отиваше на тренировка... След което трябваше да изтърпя 10-минутна тирада как имало два типа спортуващи - супер несериозни и маниаци. И как фитнеса не бил спорт, и тези дето тренирали били със супер грозни, неестествени тела.. и как постигали резултати само с химия и фитнеса бил най-лесния статичен начин да спортуваш.. и т.н. и т.н. ... А този келеш е един дребен схлупен, гърчав и с коремче.. футболистче. Дървен философ, който не ти и дава думата даже и знае всичко за всичко на този свят. Абе - симпатяга :-)
Храната до тук е:
- 7:30 - покълнал лимец с просо и шепа череши
- 12:30 се предвижда обяд - салата зеле, моркови, домати, краставици, маслини и лъжица от лимеца с просо
тук-таме ядки и банан след обяд... и тренировка. Ще дописвам :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 03.06.11 12:11.
03.06.11
13:27
Хаххахаха, аман от специалисти, които не са влизали в зала, ама добре си го хрананила, сигурно го сърби дупето хаха :D Аз само им се смея на тия жалки хорица, вече дори не се паля и не се дразня :)
Ами, какво да го храня.. то на такъв каквото и да му кажеш, ще е излишно. Всеки има право да се дави в собственото си невежество, ама когато ми набутва собствените си виждания в носа и се репчи ... леко.. ама съвсем леко ми идва да му обърша няколко шамара да се освести :-)
Такаа, храната до края на деня:
- 16:30 - шепа суров слънчоглед
- 19:30 - един голям банан, шепа сурови бадеми
- 20:30 - салата водорасли,соеви кълнове, бамбук
- 22:30 - диня
Тренировката:
- 3 км. крос тренажор-11 мин., стречинг, ставна ротация
- мъртва тяга @40(първият кръг); 50 кг - 10 повт.
- Dive Bomber/обикновени лицеви опори - 10 повт.
- ренегадско - 2х10 кг, 10 повт.
- гребане на скрипец - 25 кг, 10 повт
И така 6 кръгчета. Почивки между кръговете почти не правех, както обикновено.
За финал: 5те тибетци + гълъбчета (знае ли някой друго име?) + разни пози.. които след кратка справка в нета идентифицирах като: Халасана, Пашчимоттанасана, Сарвангасана, Ущрасана, Уттанасана, Бхуджасана
Чувствам се прекрасно, в идеална кондиция и баланс. Денят започна с разни недоразумения и раздразнения, но завърши прекрасно :-) Да ви е хубава и вашата вечер, а уикенда - още повече :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 04.06.11 00:14.
казано от x_3_mar на 04.06.11, 11:16:
Ти си някакъв уникално търпелив човек (nbat)
Що? :-))
Еми след тая случка по-горе, какво да кажа... (punch) Най-мразим да ни дават акъл хора, които не знаят от кой край се хваща щангата
E, човек свиква с невежеството и по-скоро с позите на околните.
Пред очите ми се поне няколко човека, поддържайки подобни версии за фитнеса, които в течение на времето...започнаха да ходят на фитнес “да правят мускули”. Дали от мързел, дори и срам, дори и страх, оказва се че всъщност са искали да са “яки копелета”, просто не им е стискало.
Е, аз сега си им гледам сеира, как си през ден си мерят ръцете един на друг и развиват странни теории. :D
Мнението беше редактирано от 6th на 04.06.11 14:49.
казано от Innocence на 03.06.11, 23:49:
За финал: 5те тибетци + гълъбчета (знае ли някой друго име?) + разни пози.. които след кратка справка в нета идентифицирах като: Халасана, Пашчимоттанасана, Сарвангасана, Ущрасана, Уттанасана, Бхуджасана
Ако под “гълъбче” имаш предвид нещо като позата от снимката, другото и име е: “Ека Пада Раджакапотасана” ;)
04.06.11
20:21
Как ме “дразниш” с тая снимка :D
04.06.11
20:24
Трябва да ме блъсне влак, за да успея да си хвана крака така.
казано от Bojidar Stefchev на 04.06.11, 20:21:
Ако ще те успокои, и аз се дразня.(devil) Както споменах, малко съм се “вдървила” откъм гръбнака и задната част на краката. :(
казано от Margaritka на 04.06.11, 17:58:
казано от Innocence на 03.06.11, 23:49:
Ако под “гълъбче” имаш предвид нещо като позата от снимката, другото и име е: “Ека Пада Раджакапотасана” ;)
Точно това имам пред вид :-) Ами като “гълъбче” ми го представиха упражнението преди година и така и не намерих до сега друго наименование :-)
казано от Bojidar Stefchev на 04.06.11, 20:21:
Извинете, вие с биричката ли бяхте? :-p За дразнение ще ми говори... :-)))
А многознайковците... абеее... всеки луд с номера си, някои с цяла програма.
А като казах “програма”... да е жив и здрав Юли.. утре сигурно няма да мога да си мръдна задника от дивана, а ръцете не съм сигурна дали ще ми служат добре. Като се освестя, мога и да направя опит да опиша днешното приключение :-)
казано от Скота на 04.06.11, 22:36:
Направи 2 бърпита преди да почнеш :D
Хахахахаха :-)))))) Извратени сте еййййй :-))))
04.06.11
22:47
Извинете, вие с биричката ли бяхте? :-p За дразнение ще ми говори... :-)))
Ама вие нали сте спортисти, вие бира пиете ли (wasntme) :D :D :D Другия път значи да се подготвя с повечко бира да дойда :)
казано от Innocence на 04.06.11, 22:45:
казано от Скота на 04.06.11, 22:36:
Направи 2 бърпита преди да почнеш :D
Хахахахаха :-)))))) Извратени сте еййййй :-))))
Добре дошла в дружината :D :D :D
Карфичкее :-) Благодаря, харесва ми тук :-)) Силно се надявах да те видя вчера, но уви... Но затова пък чух името ти около 10 пъти - страховита фигура, ей! :-) А понеже така хууубаво си описала вчерашния комплекс, направо ще го взаимствам от твоя дневник, с твое позволение ;-)
Храна:
10:00 -овесени ядки с черен сусам, годжи бери и лъжица мед
14:00 - 2 пълнени чушки с ориз, салата краставици, домати
16:30 - ябълка, банан
21:00 - банан
22:00 - боб със зеленчуци
Храната беше малко хаотична днес, но така е в движение.
Тренировка:
18:00 - 21:00
Кросфит
1)Тестове:
- раменни преси от стойка на ръце (негативни) - 3 бр.
- стойка на ръце - май към 40 сек. го докарах само..
- упражнение за задно бедро с ластик
2)Комплекс:
Шест станции:
- Подхвърляне на медицинска топка - 5кг;
- Суинг - 16кг пудовка;
- Лицеви опори - с отлепяне на едната ръка в горната фаза;
- Хоризонтални набирания - на въже;
- Бой с ковашки чук по гума - 4кг чук;
- Обръщане на гума
На всяка станция се правят 200 повторения отборно - започва един от съотборниците, продължава другият, после третият и се редуват докато се изпълни бройката 200. Този, чиито ред е, прави по 2 бърпита преди да започне да изпълнява съответното упражнение. През всяка станция трябва да се мине два пъти - общо по 400 бройки от упражнение за отбора.
Нашият отбор беше от 5 души, като на мен процентно ми се паднаха най-малко бройки повторения.. първо, че най-малко си мога явно, а и момчетата бяха доста ентусиазирани при някои упражнения, та забравяха да спрат :-))
Но.. като за начало - добре. Аз поне съм доволна. Пак ще се виждаме :-))
Днес беше ден за почивка :-) - 5.06 - неделя
Спане до 10
Храна:
- 10:30 авокадо със шепа маслин
- 11:00 около 500 мл. фреш - моркови, цвекло, ябълка, лимон
- 13:00 - шепа печена леблебия
- 16:00 - ябълка, половин банан, 4-5 ореха
- 21:00 - купичка боб, салата домати, краставици, туквичка, чушки
Движение:
- разходка около 7 км
- тичане около 300 м.
- демонстрация на стойка на ръце вкъщи и опит за зарибяване на половинката :-)
казано от Innocence на 05.06.11, 12:40:
Карфичкее :-) Благодаря, харесва ми тук :-)) Силно се надявах да те видя вчера, но уви...
И аз се надявах да видя теб и джо, оообааааааачеее бях размазана и не можах да се довлека. Планирам следващата неделя да съм в Младост. Надявам се този път.. ;)
Но затова пък чух името ти около 10 пъти - страховита фигура, ей! :-)
Тия хора прооостоооо.... :D :D :D
А понеже така хууубаво си описала вчерашния комплекс, направо ще го взаимствам от твоя дневник, с твое позволение ;-)
Ама, разбира сееееееее!!! Само да не забравиш, че имате една станция повече ;)
на мен процентно ми се паднаха най-малко бройки повторения.. първо, че най-малко си мога явно, а и момчетата бяха доста ентусиазирани при някои упражнения, та забравяха да спрат :-))
Въобще не си можеш най-малко, те винаги така правят просто. НО ти няма да им се даваш да те пренебрегват следващия път :D :D :D
казано от Innocence на 05.06.11, 22:52:
демонстрация на стойка на ръце вкъщи и опит за зарибяване на половинката :-)
Опитите дадоха ли резултат?