13.07.10
17:40
Здравейте,
тренирам от две седвици и ми излязоха отново хемороиди. Преди отидох на доктор, но без ефект. Ходих и на специалист, отново без ефект. Малко ме е срам, защото съм на 16, но... та знам, че проблемът може да е в напъването и тежестите. Редно ли е да спра фитнеса според вас? А аз определено не го искам, защото тъкмо ми дойде стимула и се хванах на сериозно. От друга страна може и да е от лятото/жегите? Някой да е имал подобен проблем?
Точно когато си мислех да пускам такава тема защото в момента моите хемороиди в момента са в пиковия си момент .. :D Излязаха ми преди около 2 месеца някаде , в началото не беше сериозно но в последствие сеусложни и вчера в тоалетната сякаш ягодов пай се изсипа отзад(кръвта беше много) и личния лекар вече реши да ме прати на хирург утре да видим той какво ще каже . Много гадна работа , наще ми викат спираш с фитнеса а у , а пък аз вобще не искам да спирам дано утре мине добре , но и много мои приятели които ходят на фитнес са имали този проблем явно е от сухата храна и напъването във фитнеса. Нека други които са имали такъв проблем да споделят как са се оправили и да дадат някакви съвети
13.07.10
21:00
Ами избягвай да се напъваш много.
Да, може да е фитнеса причината, и да не е, е много вероятен фактор за проявяването и усложняването им.
И да, може да го спреш и пак да не ти изчезнат хемороидите.
Както казваше един познат, мажи и се моли.
Операция не препоръчвам.
Днес ходих на хирурга и ми казаха да се мажа с Проктогливен , да пия витамин Ц 3 пъти по 2 хапченца на ден , детралакс също да пия и да си правя бани с калиев перманганат и за сега ще поспра с фитнеса надявам се да е за малко :(
Днес ходих на хирурга и ми казаха да се мажа с Проктогливен , да пия витамин Ц 3 пъти по 2 хапченца на ден , детралакс също да пия и да си правя бани с калиев перманганат и за сега ще поспра с фитнеса надявам се да е за малко :(
10-12 дена без фитнес могат само да ти помогнат. Кофти ще е ако почивката е по-дълга.
14.07.10
16:13
Не искам да те отчайвам, но същото ми бе изписала и личната лекарка, а като видя, че след два месеца няма ефект ме прати на хирург, който ми каза да продължавам с това и до два месеца всичко ще е наред. Вече мина една година! Доколкото понаучих освен оперативно хемороидите не се махат, а просто се свиват и с течение на времето спираш да усещаш болката, от време на време отново се възпаляват по-сериозно. Все пак сподели дали има ефект при теб ;)
Не знам каква е причината за тези неща, но баща ми преди имаше и то голям проблем бяха по 1 време, но 1 приятел му продаваше едни плодчета, които в последствие се оказа, че са точно 1 червени малки като грахово зърно плодчета, които ги има в почти всеки крайпътен шанец. Уж са отровни, но ето баща ми си ги бере сам, яде се само по 1 на ден, незнам но при него действа и вече с години няма абсолютно никакви проблеми.
@technopolic при теб като не минаха все пак влошиха ли са ? в какъв стадий са и пречат ли ти ? и също продължаваш ли да ходиш на фитнес :)
@Владимир а това доло горе за кои упражнения за клека и тягата ли ? :)
14.07.10
17:08
Аз свикнах с болката, дали се влужиха - не, но не се и промени положението, просто не усещах болката, а сега я усещам. Не знам дали е от фитнеса, защото вече тренирам втора седмица, но продължавам, защото тепърва се вкарвам във форма и не мисля, че ще е добре да спра, макар и да знам, че не е редно да тренирам. Може дето викаш ти да направя една кратка пауза преди да подновя картата, но ще е кратка.
Много се заседяват задниците ви по меките столове пред компютъра. И затова имате тия неща. Навремето момчетата ритаха топка по цял ден на поляните. И хемороиди при 16 годишни беше чудо невиждано. Това си беше болест на счетоводителите и канцеларските плъхове от втората и третата възраст. Така е то,всяко нещо се заплаща. И тези нови информационни технологии-също.
@technopolic при теб като не минаха все пак влошиха ли са ? в какъв стадий са и пречат ли ти ? и също продължаваш ли да ходиш на фитнес :)
@Владимир а това доло горе за кои упражнения за клека и тягата ли ? :)
При всички упражнения трябва да се диша правилно. Да не говорим за клек, тяга и лег.
15.07.10
14:26
Здравейте,
тренирам от две седвици и ми излязоха отново хемороиди. Преди отидох на доктор, но без ефект. Ходих и на специалист, отново без ефект. Малко ме е срам, защото съм на 16, но... та знам, че проблемът може да е в напъването и тежестите. Редно ли е да спра фитнеса според вас? А аз определено не го искам, защото тъкмо ми дойде стимула и се хванах на сериозно. От друга страна може и да е от лятото/жегите? Някой да е имал подобен проблем?
За хемороидите -
Как се храниш ? Колко често се храниш ?
Алкохол пиеш ли ?
Люта/кисела храна/много захар ?
Заседял начин на живот ли водиш? Много време ли прекарваш седнал/легнал ?
:)
15.07.10
14:36
Храня се около пет пъти на ден, люто не ям, много захар - също. Едно време водих заседнал начин на живот, но не и от година насам. Ходя доста пеша. Алкохол - много рядко.
Мнението беше редактирано от technopolic на 15.07.10 14:36.
1 въпрос - Азотния бустер пречи ли на хемороидите :) понеже той нали разширява кръвоносните съдове, а хемороидите са точно това май ? :)
И аз имах проблеми, но посетих ON Clinic и ми ги отстраниха безкръвно. По 200 кинта на възел. Отиди само на преглед - 30лв.
Стоянчо а след като ти ги отстраниха никога повече ли няма да ти се появят ?
Стоянчо а след като ти ги отстраниха никога повече ли няма да ти се появят ?
Е, никой не може да ти даде гаранция. Зависи от начина ти на живот. Ако човек води застоял живот без движение и дълги заседявания на 1 място, храни се несъобразно проблема (запек, прием на малко количество вода и т.н.) хемороиди ще има.
Лошото е , че от тези пилешки филета картофи и ориз постоянно ми е суха храната ,а без тях няма как :( А по въпроса за азотния бустер дали пречи на хемороидите някой няма ли да изкаже мнение , че съм пред голяма дилема дали да си купувам или не :(
Бахти неска ходих да доктора и той ми каза , че винаги ще си стоят така и че не могат да се смалят и все някой ден ще ми се наложи операция , а пък засега да не ходя на фитнес поне към 2 месеца ;( ;( много ми е гадно не знам какво да правя как може така просто нз ;( не го пожелавам на никой и особено да се спира фитнеса заради такова нещо затова пийте много течности , разнообразявайте сухата храна и не се застоявайте :)
Само On Clinic и аналогичните клиники (има още освен ОН) са изход, който е безболезнен, без възстановителен период. Отиваш и за 10 минути е минал и прегледа и манипулацията.
Забрави за тъпченето с ориз и бяло месо! Яж ги с мярка. Водата трябва да е над 3 литра дневно. Винаги 2 чаши вода непосредствено след храна. Много зеленчуци - краставица, патладжан, тиквички са отлични!
И да, азотните ускорители са вредни именно защото напомпват и издуват вени...а хемороидите са си точно кръвоносни съдове.
промиване със студена,ледена вода колкото можеш да търпиш+витамин ц ежедневно за заздравяване на кръвоносните съдове
Мнението беше редактирано от jahRule на 04.08.10 16:39.
А да ви питам след като не мога да ходя на фитнес , поне лостове мога ли да си цъкам или вкъщи нещо с гирички лицеви ала бала , как да подържам форма поне ? аз със сигурност след като не ходя на фитнес ще ходя на плуване(с повече спринтове за мускули :D ) през ден , но сякаш само то не е достатъчно за подръжка на мускулите
25.07.10
17:03
помисли, наистина за дишането при упражненията. Със сигурност като се диша правилно се предотвратява всякакви изсипвания, разширяване на кръвоносни съдове и подобни. НЕ задържай въздуха никога при напън!
Майка ми си използва крем от мас и невен дълго време и изчезнаха. Ще я питам как се прави тази смес и ще ти кажа. Дано да ти помогне.
Мерси , но то и със кремче(изписано от доктора ) да го мажа е същото :) много ме е яд , че трябва да спра с фитнеса за 2 3 месеца дано плуването ми помогне да подържам форма
26.07.10
07:55
Майка ми си използва крем от мас и невен дълго време и изчезнаха. Ще я питам как се прави тази смес и ще ти кажа. Дано да ти помогне.
Не думай и у нас има един такъв крем домашно приготвен, дано не го изпозлват за такава цел че ужас :D
Днес забелязах,че имам така да го нарека един бандит и мисля,че е външен,защото е на повърхноста ! Аз съм в постоянно движение по 20км колело,тренирам футбол, след това фитнес и това на един ден понякога пия вода ям много пилешко месо и ориз обаче не дишам правилно при упражненията :( Кажете сега прочетох доста работи,но какво да правя да отида ли на доктор(честно казано въобще не ми се ходи) или да поправя нещо в начина си на живот? За сега имам само сърбеж от време на време и леко оцветяване на фекалиите в по светло :?
То и от прекалено много движение също се появяват :) просто пий повече течности яж повече фибри , избягвай много сухи храни , ако имаш възможност акай клекнал и се мий със студена вода след всяко изхождане ;)
Благодаря ти много ! Аз сега почнах да пия по 3 пъти на ден по 2 хапченца витамин Ц и да правя баня с калиев пермангнат,ще ям плодове и зеленчуци повече и ще се подмивам както ти каза със студена вода след всяко изхождане!
Да с калиев перманганат си прави след всяко изхождане баня по 10 15 минути и вечер преди лягане също и може да си земеш детралекс ако са в по напреднала фаза хемороидите :)
Ами незнам дали са в напреднал стадии,но ме сърби и е само един бандит и е тепърва иска да се развива не е набъбнал исцяло а е леко набъбнал и поне не кърви! Какво представлява това лекасрство което ми каза ?
Еми те са едни хапчета за успокояване на кръвоностните съдове , особено лятото доктора ми каза , че е препоръчителн ода се пият , а имам и 2ма приятели които също имат хемороиди и също го пият , но ти ако имаш само 1 бандит си мисля , че са в начална фаза , така че внимавай като се напъваш на тягата и клека , даже аз бих ги спрял малко , че да не стане като мен да трябва фитнеса изцяло да спирам за няколко месеца :)
И аз имам хемороиди за съжаление :( Появиха се преди г/д половин година , единствения проблем ми е затрудненото ходене - няма кръв и болка , но немога да се изходя нормално. Г/д веднъж месечно отивам до тоалетна и излиза огромно количество *лайна* и ми олеква ; другите ми изхождания са непълни :( Препоръчайте няакаква клиника в Пловдив , където ги махат безкръвно и безболезнено , че ми омръзна тази мъка вече :( . От 2ри клас имам компютър и до миналата година се заседявах сериозно , сега вече си спортувам , не седя толкова много като преди (по над 12ч. без спирка :( ) , започнах да ям повече плодове , зеленчуци , фибри и т.н. но ... няма мн мн ефект.