13.07.10
18:08
Здравейте.Днес кляках и усетих,че не ми е достатъчно стабилен кръста.Предишният понеделник правих 100 клякания x 2/3 BW и на 40-тото повторение усетих схващане в лявата част на кръста.Довърших 100-те клякания и след това правих накланяне встрани с дъмбел.Та петъка правих тяга и още на втората серия с 80 КГ,които не са ми никакъв проблем,усетих че нямам сила.Мислех,че краката не са възтановили напълно,но нямах мукулна треска на тях.Та викам си,може просто да не ми е било ден.Днес обаче разбрах,че не е там проблема.Като сложих 80 КГ за клякания,които също не ми тежат,защото тежеста ми позволява да направя 10 повторения +,усетих нестабилност в кръста.Някак по-слаб го усещах и сякаш имах чувството,че мога да се сгъна напред.В същото време имах сила в краката и правих лег преса до 240 КГ,а по принцип повече от 220 не можех до преди.Не е от корема,защото го тренирам редовно и не го пренебрегвам.Възможно ли е да е от преумора?Напоследък тръгнах да правя накланяне встрани с дъмбел и след 3 серии х 20 усещам напрежение точно в еректорите.От упражнението има ефект и то доста голям,но възможно ли е то,когато се изпълнява 2-3 пъти седмично и правя клек и тяга,да ми преумаря мускулите в долната част на гърба?Колко време е хубаво да почина от клек,тяга и това упражнение,за да се възтановят напълно?И с какво ще е хубаво да заменя тягата?Мечката и чукчетата натоварват също кръста съвсем малко,но може ли да включа едно от тях?
13.07.10
18:17
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/470/
Погледни коментарите, дано ти бъдат от полза.
Мнението беше редактирано от Анонимен на 13.07.10 18:18.
Прочетох темата.Да чукна на дърво,аз нямам болка в кръста,а долу в лявата и дясната част до него,просто усещам умора сега след тренировка.Сякаш съм ги преуморил.1 седмица стига ли за почивка?
Един съвет от мен.Започвай тренировката за гръб с “Добро утро” или хипер екстенции за да загрееш еректорите.Това би трябвало да е достатъчно освен това не ги пеуморявай.
Ако искаш по-добре да ти помогнат кажи си програмата иначе все едно стреляме в небето.:)
Тренирам по пет дневна програма.Гръб,гърди,крака,рамене,ръце - всичко е отделно.Корема го правя от 1 до 3 пъти седмично,зависи от умората.Ръцете винаги са последни в програмата,а раменете са след гърдите по принцип.Мисля,че е от накланянето,защото наскоро го почнах и от тогава стана така.Правя го или с корема или след гърба.Почнах да го правя отново,защото уж се махат паласките от него,а и придава хубава форма,но явно ще спра тягата и кляканията преди морето и след почивката ще започна пак да ги правя :).
Махат се пласките? Тогава ако искаш големи ръце и ги тренираш,следва че скоро ще ти се махнат и ръцете.
Влез в час малко.
Не се изразих точно :).Усещам как при самото накланяне се изпъва кожата и мазнините и т.н. :).Не знам как да го обесня :D.Факт е,че преди да започна да тренирам и особено да правя упражнението,защото го правя още от 1-ят месец,имах паласки,а след това цяла зима нямах,като се има в предвид,че бях качил 7-8 килограма за няколко месеца.
Мнението беше редактирано от D3Co на 13.07.10 21:22.