14.07.10
22:24
За мен: На 16 години/височина 182/65кг/стаж 6месеца(като за тези 5 месеца качих 4 килограма).Като цяло тренирам 3 пъти в седмицата(понеделник,сряда,петък).
Тренировки: Понеделник:гърди/бицепс.Сряда:гръб/трицепс.Петък:Крака/Рамене.
Хранене: Храненето е с цел покачване на мускулна маса.
сутрин-Тъй като малко попрекалявам със седенето пред компютъра сутринта за мен започва в 11:00.За закуска 1 купичка овесени ядки с 2 орехчета вътре с полвин кофичка кисело мляко.
обяд-13:00-за обяд в повечето случаи ям голяма порция макарони с сирене или 4 яйца(1 жълтък) с 2 сандвича с пушено,краставици и домати.Тъй като нямам голям избор от идеи ако бихте могли да предложите нещо по-добро давайте идеи.
преди тренировка-В залата отивам в 18:00 за това 40-50мин. преди тренировка ям купичка с мюсли и 2 лъжици мед.
след тренировка -Веднага след тренировка 1чаша протеин в която има мляко и овесени ядки които са разбити с миксер(в самия фитнес го правят) и едно корни с лешник(на път към нас).
вечеря-пада се 1час след тренировката-Всяка вечер различно,едно от всичките придружено с нещо от изброените.Свински гърди/свински бутове/пиле на грил/патешки сърца придружени с картофи/салата/ориз и 1-2 филии хляб.
Мое мнение: Аз бих казал че само вечерята ми е подходяща,а останалото има нужда от голяма промяна,но тъй като съм още новак на тема “диета” и бих искал да ми помогнете с поправката на диетата.Мерси предварително! :)
Темата беше редактирана от Sensation на 14.07.10 22:27.
казано от Sensation на 14.07.10, 22:24:
За мен: На 16 години/височина 182/65кг/стаж 6месеца(като за тези 5 месеца качих 4 килограма).Като цяло тренирам 3 пъти в седмицата(понеделник,сряда,петък).
Тренировки: Понеделник:гърди/бицепс.Сряда:гръб/трицепс.Петък:Крака/Рамене.
Хранене: Храненето е с цел покачване на мускулна маса.
сутрин-Тъй като малко попрекалявам със седенето пред компютъра сутринта за мен започва в 11:00.За закуска 1 купичка овесени ядки с 2 орехчета вътре с полвин кофичка кисело мляко./ Нямаш протеин- добави 4 ЦЕЛИ яйца/
обяд-13:00-за обяд в повечето случаи ям голяма порция макарони с сирене или 4 яйца(1 жълтък) с 2 сандвича с пушено,краставици и домати.Тъй като нямам голям избор от идеи ако бихте могли да предложите нещо по-добро давайте идеи.
/ Месо + ориз
преди тренировка-В залата отивам в 18:00 за това 40-50мин. преди тренировка ям купичка с мюсли и 2 лъжици мед.
Поне час и половина преди тренировка се храни, махни меда, добави протеин някакъв- месо/риба/яйцаслед тренировка -Веднага след тренировка 1чаша протеин в която има мляко и овесени ядки които са разбити с миксер(в самия фитнес го правят) и едно корни с лешник(на път към нас). / Първо Корнито/банан/лъжица мед и чак след 15-20 минути протеина
вечеря-пада се 1час след тренировката-Всяка вечер различно,едно от всичките придружено с нещо от изброените.Свински гърди/свински бутове/пиле на грил/патешки сърца придружени с картофи/салата/ориз и 1-2 филии хляб./ ОК
Преди лягане 200 гр. извара + ядки/маслиниМое мнение: Аз бих казал че само вечерята ми е подходяща,а останалото има нужда от голяма промяна,но тъй като съм още новак на тема “диета” и бих искал да ми помогнете с поправката на диетата.Мерси предварително! :)
15.07.10
22:01
Аз не мога да разбера защо толкова много хора тренират крака и рамене в един ден-как го правите?Аз само квадрицепсите като направя и не знам на кой свят съм-едвам довършвам задната част.В повечето случаи краката се претупват за сметка на раменете.Моят съвет е да ги правиш в различни дни.
16.07.10
06:49
казано от nedko petrov на 15.07.10, 22:01:
Аз не мога да разбера защо толкова много хора тренират крака и рамене в един ден-как го правите?Аз само квадрицепсите като направя и не знам на кой свят съм-едвам довършвам задната част.В повечето случаи краката се претупват за сметка на раменете.Моят съвет е да ги правиш в различни дни.
х2, явно не влагат цялата си енергия, аз например при най-успешния ми масов период(тази зима) ги правех дори разделно краката, защото след тежките упражнения за квадрицепс тренировката ми губеше всякаква продуктивност
казано от korpusito на 16.07.10, 07:08:
Ако почваш с рамото е ок, после си клякаш и т.н
Да аз така ги правя,но попринцип е грешно,защото трябва първо големия мускул.
16.07.10
11:54
Според мен най-добрият вариант е (ако разбира се държиш на тридневен сплит)крака,дърпащи,бутащи,или-понеделник-крака,средя-гръб,трапец,бицепс,петък-гърди,рамене,трицепс.
казано от nedko petrov на 16.07.10, 11:54:
Според мен най-добрият вариант е (ако разбира се държиш на тридневен сплит)крака,дърпащи,бутащи,или-понеделник-крака,средя-гръб,трапец,бицепс,петък-гърди,рамене,трицепс.
Мускулните групи ще ги подбера още по-добре.За сега проблема ми е в храненето защото имам чувството,че ако почна да се храна по-добре ще има доста по-голям ефект,но вие нещо оф-топикнахте темата и ми игнорирахте въпроса :D
казано от Sensation на 16.07.10, 20:16:
казано от nedko petrov на 16.07.10, 11:54:
Мускулните групи ще ги подбера още по-добре.За сега проблема ми е в храненето защото имам чувството,че ако почна да се храна по-добре ще има доста по-голям ефект,но вие нещо оф-топикнахте темата и ми игнорирахте въпроса :D
Дал съм ти отговор по-горе, какво недоволстваш ;)
Какво толкова не може да разберете как тренират хората крака+рамене в един ден?
А как разбирате тренирането на гърди+рамене??? Същото е, това че нпмате сила за рамената след краката
е само ваш проблем. Март месец кляках яко и винаги след това раменете ги товарих яко, глупости са това че не можеш
да ги натовариш след краката, ако имаш хубаво ядене ще тренираш даже и гръб+крака в един ден ;)
Стига с това месо преди тренировка (Корпусито), БАВНИ въглени брато, чувал ли си??? Сори но наистина се подразних страшно много, това си е строго индивидуално какво ще се яде преди тренировка. Зависи и кога ти е тренировката също.
Абсолютно всеки път приемам 60-100 гр. овес с кисело мляко преди трен, никакаъв протеин и правя супер хард кор тренировки.
Всеки трябва да си опознае тялото, всичко е строго индивидуално.
строго индивидуално за теб :) в бодибилдинга не съм чел някой да препоръчва само въглехидрати в едно хранене.без значение пред- или следтренировъчно ;) а белтъчини+въглехидрати си е класика и това което казва корпусито си е вярно ;) но ти като си такъв индивидуалист недей да ядеш протеин преди тренировка :) избора си е твой,нали ? ;)
някой път в името на експеримента ако решиш да хапнеш и белтък към овесените ти ядки преди тренировка,може да споделиш как е било.супер хард кор тренировка или безенергиина разходка из фитнеса ;) представи си обаче,се окаже,че ти хареса ...
Е, признавам не очаквах да получа критика за това, че препоръчвам на трениращ човек да яде МЕСО :D
Ти си знаеш какво да ядеш, ама недей да вкарваш хората в заблуда, че това е правилно.
17.07.10
13:49
казано от Blahzay на 17.07.10, 09:42:
Какво толкова не може да разберете как тренират хората крака+рамене в един ден?
А как разбирате тренирането на гърди+рамене??? Същото е, това че нпмате сила за рамената след краката
е само ваш проблем. Март месец кляках яко и винаги след това раменете ги товарих яко, глупости са това че не можеш
да ги натовариш след краката, ако имаш хубаво ядене ще тренираш даже и гръб+крака в един ден ;)Стига с това месо преди тренировка (Корпусито), БАВНИ въглени брато, чувал ли си??? Сори но наистина се подразних страшно много, това си е строго индивидуално какво ще се яде преди тренировка. Зависи и кога ти е тренировката също.
Абсолютно всеки път приемам 60-100 гр. овес с кисело мляко преди трен, никакаъв протеин и правя супер хард кор тренировки.Всеки трябва да си опознае тялото, всичко е строго индивидуално.
А за възстановяване чувал ли си?Краката са най голямата мускулна група в тялото,плюс раменете ще ти бъде трудно да се възстановиш и да растеш.И колко време ще ти отнеме тренировката?За 45 минути трябва да си завършил .Ако наистина товариш краката както трябва,час и половина в залата не ти мърда.
Хехе не белтъка ти дава сила и издържливост в залата преди тренировка, а ВЪГЛЕХИДРАТА. Уморен ще се чувства трениращият, ако не е приел дстатъчно въглени, а не белтъци.
korpusito - не съм казал МЕСО да не се яде изцяло, преписал си грешно думите ми. Подчертах ПРЕДИ тренировка, иначе месо 600 гр. на ден е идеално, ако е в повече е само пари на вятъра.
Приемал съм и белтъци преди тренировка заедно с овеса, не намирам разлика. Но месо преди трен. не виждам смисъл (картофи,кафяв ориз) специално за месото за предтренировъчно хранене е глупаво, ако си прием доза протеин сутрин (сутришна тренировка).
Но специално 1 час преди тренировка МЕСО (белтъци) не е задължително да се приемат.
Крака+рамо - 1 час, като за крака 15-18 серии, рамо 12-14 серии и никога не съм се чувствал умора и разтеж винаги е имало,
зависи кой как възстановява колеги. Добра храна+супер добавки както казах и гръб+крака ще тренира човек ако се чувства добре. ;)
Всеки си има индивидуален план, но понякога се дразня на едни и същи заучени реплики,които препълват фрума. Това че за вас ако работи един хранителен и тренировъчен план не значи , че за другия ще е същото.
Мнението беше редактирано от Blahzay на 17.07.10 15:03.
17.07.10
16:38
Ето това е класика-3 часа преди тренировката месо с ориз или някакъв бавен въглехидрат(кафяв ориз,сладки картофи),след 2 часа комбинация от суроватка и казеин,след 45 минути азотен бустер и BCAA и след 15 минути си в залата.След залата креатинова матрица с прости захари и BCAA и след половин час протеин.Час след това месо и салата.
А,и без месо непосредствено преди залата.
Blahzay моля те обобщи в 1 изречение какво е мнението ти за предтренировъчното хранене,че да те разбера и евентуално да поспорим.
Какво точно казваш в предното си мнение?
1)В предтренировъчното ти хранене не ти трябват белтъчини,а само комплексни въглехидрати?
2)В предтренировъчното ти хранене не ти трябва месо,ако пиеш протеин ?
3)1 час преди тренировка не ти трябват белтъчини ?