Горни граници на креатинин,урея

21.07.10
11:31

Момчета вчера си правих профилактични изследвания,оказа се че креатинина урея и хемоглобина ми са във високите граници,урея дори ги минава
предната вечер бях пил една мостра азотен бустър,че нямах много сила но силно ме съмнява от там да е.

За хемоглобина разбрах че може да е ако имам голямо съдържание на белтък,но аз гледам да ги държа на равно с въглехидратите какво мислите по въпроса дали не е нещо скрито ?
Вечерта ще се консултирам с доктор но все пак да питам и тук

Темата беше редактирана от Тони1 на 15.03.11 14:57.

21.07.10
18:02

Креатинин  44-134 µmol/l
Урея  1,7-8,2 mmol/l
Hb   мъже:  135-180 g/l
Според  ARS MEDICA.bg

Причините за увеличените стойности са дадени тук:  http://www.arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2424/subprm/non-protein-nitrogen/alpha/0.html
http://www.arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2425/subprm/non-protein-nitrogen/alpha/0.html   .Хемоглобинът може да е завишен и в резултат на по-висок тестостерон.

Мнението беше редактирано от Миро на 22.07.10 06:33.

31.08.10
11:38

Имам въпрос, не знам дали съм на точното място. Неочаквано откриха високи нива на креатинин на съпруга ми. Получи направление за специалист, а в последствие и за хоспитализация. Преди изписването от болница директно, без да му искат мнението му казаха, че е диспансеризиран към определен лекар с диагноза бъбречна недостатъчност. Искаме да потърсим и друго мнение, да се консултираме, защото този лекар не ни дава никаква информация. Съпругът ми е безработен, в семейството сме трима човека с ограничени доходи. Имаме ли право на друго направление, след като вече са усвоили парите и как да процедирам? Проверих и ми препоръчаха една клиника в близък град, която работи със Здравната каса, към която искам да се обърна, но не си знам правата. Ще съм благодарна ако ме насочите къде мога да намеря информация.
Благодаря!

Мнението беше редактирано от Pettya на 31.08.10 11:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1