здравейте

Темата е заключена.

27.02.05
19:59

Искам да отправя 1 въпрос към онези които тренират сериозно плуване и са компетентни по въпроса или поне могат да ме насочат към някой който е:)

Въпроса ми е какви физически упр.се правият извън басеина,имам предвит фитнес, ластици, пружини, лостове,лицеви?Говоря за спринтовите дисциплини защото знам 4е при 1500м не ти триабват много мускули:)

Аиде мерси и  чао:)

27.02.05
20:17

В залата наблягай на гръб и рамо, за плуването те са всичко. Ако нямаш добро въстановяване гледай да не се мориш прекалено с фитнес. :wink:

27.02.05
20:18

ок рамо и гръб - какви упражнения и по колко и колко пъти седмично?

27.02.05
20:31

Гребане, мечка, чукове и скрипци(горен и хоризонтален). Сам прецени кои упражнения ти влияят най-добре. Прави повечко повторения с повече серии, 10-12повторения в 4-5серии като никога не стигаш до отказ. За рамо според мен разтварящите упражнения са по-добри от различните видове раменни преси. Стречингът е също важен.
Колко пъти плуваш в седмицата и каква точно ти е тренировката? Изготвил ли си си диета?

27.02.05
20:37

ами тренирам 7 пъти седми4но като неделя по4ивам.Ами диета- ям яко,но гледам да не е мазно много или токсично.Ина4е преди си биах свалил една програма за фитнес за плувци, но тя обхвасхта всички мускулни групи по малко, нещо като за тонус.Иначе стречинг правя неизменно секи ден преди тренировка.
Та ти какво предлагаш?

27.02.05
20:51

Максимум 2 пъти на фитнес в седмицата, като на 1 тренировка правиш гръб и рамо по 3-4 упражнения с 4-5 серии и повече повторения. Това е, ако ти е тежко намали обема на тренировката, сам ще прецениш. Незнам доколко тренирането на всички мускулни групи ще ти е от полза, според мен само ще ти хаби от енергията.

27.02.05
20:56

еми и аз незнаех колко ще помогне това.Винаги съм се чудел как плувците имат огромни рамена.Аз съм плувец но не биах ходел на фитнес или нещо такова и сега разбирам как:)
а на другата тренировка?или същото?
А гърди нетриабва ли да се помпат?

27.02.05
21:02

Казах ти, според мен при такова натоварване при плуването не бива да хабиш енергията си с нищо странично, което няма да ти помогне.
Другата тренировка е пак същата, можеш да смениш само упражненията.

27.02.05
21:04

еми благодаря много приятел:)
а случайно да зне6 чуждестранни форуми за плувци или не6то такова?

28.02.05
07:37

Братле моят съвет е да внимаваш със фитнеса гледаи да ходиш максимум 2 пъти защото  се удървяш от щангите и съответно ставаш по бавен в водата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1