23.07.10
21:56
Здравейте !
Потърсих подобно тема в форума но не намерих.
Искам да попитам дали някой е късал гръден мускул ? Какво е било скъсването (частично или цялостно) ? Как се е възстановил ? Дали е приемал някакви медикаменти за оправата му ? Дали си е оправил гърдата по оперативен път ? Сега като тренира (ако тренира) чувства ли болка ? Как расте скъсаната гърда в сравнение с другата ? И всичко каквото се сети отностно тази отвратителна контузия.
Аз самия скъсах гръден мускул декември, миналата година (точно преди Коледа).Не загрях взех големите килограми и .. Чу се звук все едно се къса дреха.Болката беше невероятна .. какво ли не бях търпял ,ама това направо ми разби представите за болка.Викнаха бърза помощ ,отидох на лекар,и той каза “Разтегнал си го .. след 10-тина дена си готов.Какво си се притеснил ?”.А тогава наскоро четох за скъсаната гърда на Тони Фрийман,и много се уплаших , и като ми каза така ,ми олекна доста..На другият ден се сабудих целият син ( от избилата кръв ).Цялата гърда ,през рамото (само предната част) надолу по целият бицепс.Ръката ми беше тотално схваната.На вторият ден ,като се сабудих гърдата ми беше зверски поддута ..Имаш чувството че върви 3 метра пред мен.Мина се седмица ,и оттока спадна,избилата кръв беше почти изчезнала.Мина се втора седмица всичко се махна НО болката стоеше.Минаха се три седмици и вече можех лекичко да си местя ръката.Отидох в банята и си дигнах ръката... и видях че нещо липсва.Стегнах гърдата с 300000 зора и видях дупката (на другата нямам) и си викам “Тя е като на Фрийман” На другия ден отидох на доктор.Той каза че съм я скъсал.Казах му че предишният доктор ми е казал че съм е разтегнал..Той каза че дори и да е видял ,че е скъсана не е имало какво да направи.Минаха се 3 месеца от контузията.Болка нямаше вече.Легнах един слънчев ден и се опитам да правя лежанка с 2 шишета от 2 литра .. Неможех да вдигна шишето с дясната.На 5-тия месец началото отидох в залата.Болеше но продължавах ,и все още боли.. за това питам кой какво е правил.
Преди всичките да ми кажете да отида при специалист..Ходих но той ми каза че на моята възраст (16 години) немогат да направят АБСОЛЮТНО нищо..
Извинявам се ако съм ви бил досаден :)
06.09.10
18:20
Аз скъсах наполовина горната част,неискам да те разочаровам...но минаха 2 години преди да почна да тренирам само с лоста.
С лоста не осещам никаква болка.С 40 килограма на лежанката отново НЕ осещам болка.Като слагам 60-70 килограма не ме боли но бутам повече с другата защото може би ме е страх да я напрегна.Поради тази причина и не се помпи скъсаната гърда може би.Продължавам да тренирам пък дано се възстанови г/д.Пък след 2-3 години ще си направя операция.
Много кофти травма много ..