30.07.10
19:57
Искам да питам за една химия - Phenibut (4-амино-3-фенил-бутанова киселина ), ако някой е чувал за нея и знае и дали се намира в България, ако има такива, които са я ползвали да пишат. Фенибута има същия ефект като GABA, свързва се със същите рецептори, повишава дори нивото на растежния хормон. Интересева ме и хора които са ползвали GABA, какъв е бил ефекта от него отнсно съня.
Има един продукт, който се продава в БГ в който има Фенибут, но е комбиниран и със GABA, ZMA и Глутамин, но аз ще си правя собствен стак. Фенибут + 5-HTP + Теанин е комбинацията която искам да пробвам, в краен случай може да заменя Фенибута с GABA ако не го намеря.
Искам да спя като пън, искам да изпадна в дълбока кома за 8-9 часа, след което да се събудя и да съм свежарка, като борова шишарка (е тая рима ми дойде сега :D)
Аз като легна и мозъка ми работи все едно съм включил турбото, постоянно мисля за нещо, но проблема не е само с трудното заспиване, но и в лекия сън. Познавам хора които спят толкова тежко, че направо съм се шокирал, дори със леки шутове по краката не можах да ги събудя и то без въобще да са пили алкохол. Интересното е че и всичките са с наднормено тегло и бичат яко талпи :D и аз също искам да изпадам в такава сънна кома, е ще съм доволен и на по малко, но ще гоня максимума :)
Моля без несериозни мнения, като пии мляко преди лягане или чай от лайка или квото и да е :D
30.07.10
20:03
Черен чай.
мелатонин -евтино,ефикасно ,изпробвано :) имам и някаква простотия ,която съм купувал преди nocturnabol,но още не съм го пробвал...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 30.07.10 20:57.
мелатонин -евтино,ефикасно ,изпробвано :) имам и някаква простотия ,която съм купувал преди nocturnabol,но още не съм го пробвал...
Само има един проблем, казвали са ми, че от мелатонина сутрин си сънлив, а човека не иска да е така :) Погледни само каква рима даже е измислил ;))
Бъди по-активен през деня.
Така ще спиш по-добре :)
Ако си смазан от работния ден и тренировката след него, няма как да не ти се спи. Още повече
във фитнеса обикновено “оставям” целия стрес от деня и заспивам като пън
ПП: айде лека нощ , че стана късно ;)
Мнението беше редактирано от Caleb на 30.07.10 21:47.
Phenibut няма да намериш свободно в България. Ако пък си го поръчаш от чужбина има вероятност да ти го спрат на митницата...
Само има един проблем, казвали са ми, че от мелатонина сутрин си сънлив, а човека не иска да е така :) Погледни само каква рима даже е измислил ;))
Сънливостта се избягва с по малка доза ако трябва хапчето разделено на 4 парчета ,моите ги правя на 2 :)
ZMA. Не приспива, но пък определено сънят е по дълбок.
Phenibut има тук: http://www.bulkpowders.co.uk/product.php/269/17/phenibut/ca686b292ef6bb57ff3a7502a8539b98
При мен ефекта от зма-то беше събуждаш се супер наспал се дори и с малко часове спане пак си наспан , но след 1 час (при мен в училище) ти се доспива като прасе едвам си държиш очите отворени , поне при мен беше така
Лично съм тествал REDuction PM - определено има ефект, не само за дълбок и пълноценен сън, ами не ми се ядеше толкова на сутринта, което не знам дали не е и нож с 2 остриета ... но все тая, чувствах се отпочинал.
Благораско на всеки отделил време да напише коментар по тази тема !
Първо за мелатонина, който съм го пил преди време и последно беше един американски на GNC и не ми действаше особенно.
Нека когато говорим за проблем със съния да се прави разлика между степента на този проблем, причините и разлините човешки организми. Мелатонина е добър продукт, който обаче ще помогне най вече на хора които имат точно проблем с нивото на мелатонин в организма.
Когато пРоблема със съня е на психическа основа, тогава мелатонина няма да помогне. ZMА също се отразява добре на съня и може да помогне на много хора да си го подобрят, този продукт може би ще го добавя и него, тъй като той така или иначе си е нужен при тежки тренировки. Не знам дали знаете, но 5-HTP е добавката която отговаря за формирането на мелатониа в организма, с нея ще имам по високо ниво на мелатонин.
Познавайки добре тялото си знам, че ми трябва нещо, което да ми успокои нервната система (билковия валеряна не става, прекалено е слабичък) и очаквам този ефект точно от Фенибута или ако не намеря ще го заменя с GABA.
То ако беше толкова лесно да се поизмориш през деня и вечера да си талпа, сега нямаше да се въртят милиарди долари във фарм. промишленост именно от хаповете за сън (говоря за сънотворни, тия дето ги дават с рецепта и от които лесно можеш да се пристрастиш)
Давам ви директен пример с мен, когато примерно на следващият ден имам много важно събитие, дали ще пътувам някъде на хубаво място, дали нещо отговорно ме чака и т.н. вечерта съм превъзбуден и съм имал случаи, когато не съм успял дори да заспя за един час. Спомням си преди време щях да ходя на един мото събор, чаках го от доста време и бях толкова превъзбуден, че не можах да заспя цяла нощ дори за малко, дори по едно време почваш да ядосваш вътрешно защо не заспиваш, доста гадно е. Това е прост пример как всеки човек е различен. Има един роднина, които от нерви си докара доста проблеми и най вече със сърцето, тоя човек е толкова нервен, че се ядосва за най малкото нещо и може да избухне за нищо. Той също има голям проблем със съня и много от хаповече, които са му изписвали лекарите не са давали търсения резултат, на него няма да му помогне нито мелатонин, нито ZMA защото проблемя е на психическа основа.
Ако има някой които да е ползвал този продукт - silabg.com/bg/6517-MUSCLE-PHARM-BULLET-PROOF.html да сподели !
Христо, видя ли линка постнат от inspect към Bulkpowders/Phenibut? Има оставен коментар от потребител. Прочети го.
Дали е вярно? Ако е да, значи се обезсмисля употребата на добавки съдържащи тази съставка и изискващи определен прием.
Иначе, доколкото си спомням Primaforce имаха Phenibut, така че няма да е проблем да си го вземеш от България, стига да решиш.
Иначе, доколкото си спомням Primaforce имаха Phenibut, така че няма да е проблем да си го вземеш от България, стига да решиш.
Primaforce имат такова голямо разнообразие от продукти... за съжаления голяма част от тях не се внасят в BG. Няма да намериш Phenibut, както и повечето добавки от този клас в България.
11.07.11
20:02
Незнам от кога е тази тема, попаднах на нея търсейки матерял за Фенибът. Продава се в България в магазиа на Раковска го има на фирма Prima Force. http://www.primaforce.com/products/phenibut.htm
Внимавайте с дозите!!! Препоръчителната доза е от 250мг до 500мг. Ако не се надвишава има ефект на обикновен ноотропик, но ако превишите над 1г. фенибут, тогава вече е друга тема на разговор. Това е сам по себе си различен ноотропик, бих казал дори наркотик в по големи дози. Потенциала на фенибут от доза над 1г. е огромен. Според мен истинската същност на фенибут е прием в рамките на 1-2 грама един път седмично, в противен случай има афтър ефект, повече от 2г не е препоръчително. И да, спиш като пън със сигурност. В никакъв случай не препоръчвам, нито пък насърчавам прием над 500мг, просто споделям личен опит и малко под основната информация за фенибут. Най разумно е всеки да направи своите проучвания в интернет относно фенибут, преди да предприеме каквито и да е действия. И пак казвам, информацията която съм споделил е много малка, фенибут има добри страни, както и трагично лоши. Това е линк за повече инфо относно фенибут: https://psychonautwiki.org/wiki/Phenibut
Мнението беше редактирано от Fes7ara на 22.12.17 19:26.