06.08.10
12:11
Здравейте!
От ника ми се разбира , че съм от Бургас.И всеки ден съм на плажа.
Проблема ми е ,че се обелих леко от едната страна на лицето.
Въпросите ми са:
1.Да го мажа ли с нещо ?
2.Ако не ми се обели цялото лице нещо като белег ли ще остане , понеже имам голям тен на тялото.
3.Проблем ли ще е да ходя на плаж ?
ПС : До сега никога не съм се обелвал на лицето.Както не бях ходил на плажа 15 дена , ей така изведнъж 4-5 дена подред по 5-6 часа на плажа.
Благодаря , предварително!
Поздрави.
06.08.10
14:37
Иде ми да избухна в смях.
Сори, не искам да те обиждам ,ама много.... красноречиво рисуваш.....
То бива бива суетност, ма чак пък толкова. Аде гинекомастията и 30 кила за 5 дена досега ги търпяхме.... Ма сега и пъпки от слънцто почват вече да избиват :)
Ако не те боли и не е рак на кожата, прави си всичко както досега.
И ако наистина си от Бургас, едва ли те боли и едва ли е рак на кожата...
06.08.10
15:13
казано от D3BEP на 06.08.10, 14:37:
Иде ми да избухна в смях.
Сори, не искам да те обиждам ,ама много.... красноречиво рисуваш.....То бива бива суетност, ма чак пък толкова. Аде гинекомастията и 30 кила за 5 дена досега ги търпяхме.... Ма сега и пъпки от слънцто почват вече да избиват :)
Ако не те боли и не е рак на кожата, прави си всичко както досега.
И ако наистина си от Бургас, едва ли те боли и едва ли е рак на кожата...
За гинекомастия и 30 кила за 5 дена не съм пускал тема , явно казваш за другите потребители.Както и да е благодаря ти за мнението.Доста хора ми казаха , че може да ми останат някакави белези и си викам я да пусна една тема в бб-тийм и така..
Все пак радвам се , че те развеселих.
Поздрави.
06.08.10
18:17
Ше си първият с белези от белене.
По принцип пада тена заедно с обелената кожа, но това не са белези. Изсветлява малко и временно кожата отдолу. И на мен ми се обели носа и гърба от тичането.
Ти направо... все едно за пръв път си на плаж :)
Поздрави!
06.08.10
20:56
казано от D3BEP на 06.08.10, 18:17:
Ше си първият с белези от белене.
По принцип пада тена заедно с обелената кожа, но това не са белези. Изсветлява малко и временно кожата отдолу. И на мен ми се обели носа и гърба от тичането.Ти направо... все едно за пръв път си на плаж :)
Поздрави!
Редовно ходя на плаж , но колкото и да съм ходил на плаж никога не ми се е белел носа.Аз попринцип съм с доста светла кожа и сега с този тен съм направо като негър , и като ми се обели носа викам край... ше ми викат белязания :D
Нашите ми викат да не ходя на плаж.Че кожата , която ми излизала сега като изгоряла щяла да остане белек и нз си кво..:D
Ама ме успокои , като ми каза , че всичко ще е на място.
Благодаря ти за мнението и се надявам , че няма да има никакъв проблем да си продължа плажа.
казано от burgaskiq_ на 06.08.10, 20:56:
Редовно ходя на плаж , но ...никога не ми се е белел носа.Аз съм с доста светла кожа и като ми се обели носа викам край... ше ми викат белязания :D
Еми щом стоиш по 5-6 часа на плажа тъй става. То беленето е нищо.Ти бъди доволен при тоя плажен маратон,че още не ти е окапал носът и да останеш без него. Ще станеш като императора Юстиниян Ринотмет :)
казано от burgaskiq_ на 06.08.10, 20:56:
Нашите ми викат да не ходя на плаж.Че кожата , която ми излизала сега като изгоряла щяла да остане белек и нз си кво..:D
Ми възможно е щом злоупотребяваш със слънцето. Може ти остане грозен белег на носа за цял живот. И тогава чао мацки и всичко останало. Няма да смееш носа си да покажеш навън.
07.08.10
15:15
Миро , благодаря ти за включването.
Ще почна да ползвам плажно масло , докато съм на плажа , а вкъщи ще се мажа с някакав крем да ми се оправи носа.Иначе има ли проблем в следващите дни да ходя на плажа по 2-3 часа ?
07.08.10
15:20
Teмата е ВАЖНА
казано от burgaskiq_ на 07.08.10, 15:15:
Иначе има ли проблем в следващите дни да ходя на плажа по 2-3 часа ?
Щом имаш тен,2-3 часа на плаж не са проблем дори без мазане.Аз си стоя спокойно между 2 и 2,5 часа и вечерта никакви оплаквания. Няма парене,нито белене. Но половината време съм във водата за разхлаждане.И освен това за пазене на главата,можеш да слагаш някаква модерна шапка от лека материя,която не спарва.Така и носът ти няма да изгори.Редовно използвам такава за да не слънчасвам и почернява много лицето. По принцип не ходя в два поредни дни и тъй кожата релаксира.
Ще почна да ползвам плажно масло , докато съм на плажа.
Значи с плажно масло с висок коефициент,фактор на защита престоят може да се удължи значително.Но трябва се нанася след всяко излизане от водата. Изобщо като сте на плаж,гледайте да си създавате удобства.Мъченията са за фитнесзалата и когато поправяте двойката си по математика през учебната година. :D
08.08.10
13:27
казано от Миро на 08.08.10, 07:14:
Иначе има ли проблем в следващите дни да ходя на плажа по 2-3 часа ?
Щом имаш тен,2-3 часа на плаж не са проблем дори без мазане.Аз си стоя спокойно между 2 и 2,5 часа и вечерта никакви оплаквания. Няма парене,нито белене. Но половината време съм във водата за разхлаждане.И освен това за пазене на главата,можеш да слагаш някаква модерна шапка от лека материя,която не спарва.Така и носът ти няма да изгори.Редовно използвам такава за да не слънчасвам и почернява много лицето. По принцип не ходя в два поредни дни и тъй кожата релаксира.
Ще почна да ползвам плажно масло , докато съм на плажа.
Значи с плажно масло с висок коефициент,фактор на защита престоят може да се удължи значително.Но трябва се нанася след всяко излизане от водата. Изобщо като сте на плаж,гледайте да си създавате удобства.Мъченията са за фитнесзалата и когато поправяте двойката си по математика през учебната година. :D
Хаха :D Аз на 6 дена правя 1 път почивка.Ще ходя значи по 3 часа дневно и така.. Благодаря ти..!
19.08.10
18:16
Като чета тази тема си личи че никои не знае нищо по въпроса
1!! В плажното масло има спирт което в повечето случей е причина за обелването
2!!Как тъй ще се прецаквате като сте на повивка да стоите на слънце по 2-3 часа аз ако бях на ваше място цяла нощ щях да сънувам морето :D
19.08.10
19:47
Аз съм с изключително бяла кожа и беленето също ми е било проблем ( а живея на морето и работех по 10 часа на пека)
Това което ще ти помогне да запазиш тена си, да спре беленето на кожата и да ти оправи лицето на кожата са :
чай от коприва , сок от моркови и има един органичен гел на dr. Organic - алое вера.
Принципно всички лосиони за мазане които са под 15 лева са силно казано лосиони;)
Принципно обелването се маха до 1 седмица и няма да ти остане белег :)
19.08.10
20:25
Уж си от Бургас пък те е страх от слънчев загар и белене, почва да ме съмнява че си от провинцията.
20.08.10
01:39
казано от Ангел Василев Тодоров на 19.08.10, 20:25:
Уж си от Бургас пък те е страх от слънчев загар и белене, почва да ме съмнява че си от провинцията.
Сега влязах в форума и видях , че доста хора са писали по темата.
Е пич за кво да лъжа не виждам ?
За щастие , когато се обелих се снимах и си пазя снимката.Ще е кача в темата , за да видиш , че беше наистина доста грозна гледка и се уплаших.
Иначе вече гърба ми целия е бял , както и лицето и всичко си е както трябва.
Благодаря на всички за съветите.
Ето я и снимката:
http://img443.imageshack.us/img443/410/dsc00615bx.jpg
Мнението беше редактирано от burgaskiq_ на 20.08.10 01:39.
20.08.10
05:41
:)
Щурчо...
Ак оси подаваш носа по - често навън от вас, по - малко ще загаря!
20.08.10
11:38
казано от D3BEP на 20.08.10, 05:41:
:)
Щурчо...
Ак оси подаваш носа по - често навън от вас, по - малко ще загаря!
Не можах да та разбера какво се опита да ми кажеш ? Да излизам по често от нас ли ?
20.08.10
14:36
:D Няма да умреш, споко!
20.08.10
15:12
казано от anonymous на 20.08.10, 14:36:
:D Няма да умреш, споко!
От отдавна ме дразниш с глупавите си мнения така , че е време да спреш ;)
Не знам колко повече да излизам от нас , като по цял ден съм навънка.
20.08.10
20:27
Не ти говоря в лошия смисъл.
Но като цяло ако излизаш често на слънце, ще да е отскоро. Иначе, прсто нямаше да си толкоз чувствителен.
Къде в бургас живееш всъщност?
Покрай морето не знам ка квъобще може да питаш такива неща... То по върви ти да ги обясняваш на курортистите... Тук освен слънцето че е повече отколкото по цялата страна, и морето и пясъка правят доста разсеяна радиация. Повечето бургазлии дори не изгарят и крайно рядко се белят, а ти толкоз се изплаши от едно белене....
Както и да е.
Не се обиждай, но наистина е ... как да го нарека. Странно звучи въпросът ти даже и ако живееше на бузлуджа...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 20.08.10 20:31.
20.08.10
22:13
казано от D3BEP на 20.08.10, 20:27:
Не ти говоря в лошия смисъл.
Но като цяло ако излизаш често на слънце, ще да е отскоро. Иначе, прсто нямаше да си толкоз чувствителен.
Къде в бургас живееш всъщност?Покрай морето не знам ка квъобще може да питаш такива неща... То по върви ти да ги обясняваш на курортистите... Тук освен слънцето че е повече отколкото по цялата страна, и морето и пясъка правят доста разсеяна радиация. Повечето бургазлии дори не изгарят и крайно рядко се белят, а ти толкоз се изплаши от едно белене....
Както и да е.Не се обиждай, но наистина е ... как да го нарека. Странно звучи въпросът ти даже и ако живееше на бузлуджа...
От к-с Славейков съм.
Глупости проблема не може да е , че не съм бил излизал.Всеки ден постоянно съм навънка и се пребирам мега дроб.Истината е , че други лета ходя на плаж всеки ден но по 2 часа и се прибирах.А това лято всеки ден от 10-11 часа до 4-5 часа и от там изгорях.До сега не съм се белил изобщо и изведнъж почнах да се беля и викам край , ще ми останат белези.За мое щастие всичко е наред и занапред ще знам.
Поздрави.
21.08.10
16:11
Е прекалил си, случва се. Няма кожа ,която да не може да се обел иако я прегориш. Тази година и аз заспах на плажа на 40 градуса и се обелих :)
Ще го преживеем :) Даже по -леко от не-морските.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.08.10 16:11.