13.08.10
11:27
Привет :) . Сега през август нямам много време за фитнес , но съм по лостовете когато мога .Стажа ми е близо 2 години. В момента съм 70 кг , 177 см, 35.5 см ръка ,като за сега съм бил най-много - 74 кг когато ползвах за месец креатин. През септември се захващам сериозно като искам до Януари да успея да направя 80 кг маса (възнамерявам да ползвам за което протеин и креатин на сайтек нутришън) , и да е до голяма степен чисто . Смятам да тренирам по тази програма, и бих бил благодарен за мнения :)
Понеделник : Бицепс / Трицепс - суперсерии
Сгъване с права щанга за бицепс суперсерия с изтласкване от лег за трицепс . - 10/8/6/6
Скотово сгъване в суперсерия с френско разгъване - 12/10/8/6
Набиранки с тежест за бицепс - 2 серии по колкото мога (с 15 кг дъмбел - някаде около 6 пъти) в суперсерия с кофички с тежест .
Вторник : крака
Клекове - 4 серии 12/10/8/6
Лег екстензия - 4 серии -12/10/8/6
Вървенето с дъмбели ,дето се кляка - не знам точното му име - и то 4 серии по 12/10/8/6
Четвъртък : Гърди (те са ми най-изоставащи)
Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии - 10/6/6/6
Избутване на дъмбели от лег - 4 серии 12/10/8/6
Флайс за от долен лег - 3 серий - 15/10/10
Рамо :Базовото дето е Dumbell Press -> 10/8/8/6
Разгъване за странично рамо - 3 серии по 8
Разгъване за задно - 4 серии по 8
Петък :
Гръб
Набиранки с тежест -широк хват - 3 серии по 8 повторения с тежест от 13 кг .
Мъртва тяга - 3 серии - 10/8/6
Придърпване на долен скрипец - 4 серии - 12/10/8/6
Мерси преварително :)
Супер малко упражнения за крака и гръб.
Можеш да я обединиш програмата в 3-дневен сплит.
И като ти изостават гърдите защо не пробваш да правиш лежанка с лост, може заради тези дъмбели да не можеш да дръпнеш в тази област
Мнението беше редактирано от Caleb на 13.08.10 12:05.
13.08.10
12:22
Здравей, не знам на колко години си, но за две години стаж 35см ръка и 7кг под ръста е съвсем незадоволително, или си тренирал и ял неправилно или си се доверил на неподходящите хора. Аз като започнах да тренирам от 9клас стартовата ми позиция беше 35см ръка и 79кг, първите два месеца качих 4см на ръката само с тениравки без да променям храненето си, за добавки не бях чувал, освен сол и захар.
Иначе програмата е добра, но ти препоръчвам да я правиш максимум две седмици тъй като със суперсериите не бива да се злоупотребява, мъртвата тяга я махни тя е за тия които обичат да си смятат колко килограми са преместили по време на тренировка, по важно е колко кръв си вкарал в мускула, не колко хрущялно вещество си загубил.
Съгласен съм,незадоволително е ,но като почвах бях към 173 см и бях едва 60 кг с към 15 % телесни мазнини , иии ръката ми беше към 30 - бе слабичък си бях , и като цяло 2 години , но крайно нередовно тренирах- тъй като заради учене и работа по-скоро ходя 2 месеца , 1 не ходя и така ,така че съгласен съм за развитието , но сега ще имам към 5 месеца по-леки и ще наблегна както трябва на хранене и тренировки. ;} .А иначе за тягата,досега е упражнение което не съм правил и смятах да го вкарам в програмата за разнообразие , пък и се води упражнение с добра репутация.Знам за болката в долната част на гърба която може да настъпи , но тя не е ли само в резултат на неправилно изпълнение?
А отностно гърдите - аз досега почти само с лост съм правил,точно затова сметнах за нужно да го заменя с дъмбели да видим как ще тръгне :)
13.08.10
13:37
според мен, не знам доколко ще е правилно това което ще напиша, но смятам, че:
със суперсериите наистина не трябва да прекаляваш.
да овеличиш броя на упражненията и сериите за гръб, гърди, крака, както и да смениш дъмбелите с щанги :)Може да са ти изоставали гърдите, защото не си ги натоварвал максимално..?
Още повече щом са ти изоставащи, направи ги единствени в тренировката, вместо гърба :) сложи рамото при гърба и така ще имаш възможност да ги натовариш по-истински :)
Според мен е задължително да махнеш тягата, както някой се беше изразил ” ти няма да ставаш щангист “.
Набирания с тежест за бицепс? ясно искаш да направиш суперсерия с кофичките за трицепс, обаче не е подходящо набирането за бицепс - замени го :)
Чакам опровержения :D
13.08.10
13:42
казано от Ангел Василев Тодоров на 13.08.10, 12:22:
мъртвата тяга я махни тя е за тия които обичат да си смятат колко килограми са преместили по време на тренировка, по важно е колко кръв си вкарал в мускула, не колко хрущялно вещество си загубил.
С извинение, но до кога с тези глупости ??? И защо всички дават съвети, независимо дали разбират нещо или не ?
Защо го отказвате човека от тягата.
От нея се дърпа сериозно и на тегло, и на сила , и на всичко.
Ако и на мен не ми бяха говорили подобни глупости за клека и тягата навремето, сега щях да съм 110 кила (no chemistry) ;)
Мнението беше редактирано от Caleb на 13.08.10 14:54.
13.08.10
15:17
казано от johny_trevata на 13.08.10, 13:37:
Според мен е задължително да махнеш тягата, както някой се беше изразил ” ти няма да ставаш щангист “.
Идеята е че тягата изисква комплексната сила на цялото тяло като по този начин няма как да концентрираме усилията върху конкретна мускулна група и да предизвикаме хипертрофия.