14.08.10
08:44
Здравейте, аз съм момче на 16 години и до сега се занимавах с футбол, но го зарязах и започнах плуване. Въпроса ми е дали на тази възраст ще мога да постигна нещо повече от плуването за кеф като се има в предвид, че мога са плувам всичко освен “butterfly” но и него пачнах да го уча?
Едва ли ;) освен ако си супер физика и талант тогава да , но иначе се почва от малък :) и аз като теб на 16 години се записах да тренирам сериозно плуване , ходих секи ден на тренировки с 1 ден почивка и до полвин година ме пускаха на състезания обаче само да им запълвам щафетите :) просто другите с които се състезавах са плувци от малки и нямах никакъв шанс срещу тях :) единствените които изпреварвах бяха като мен които са тръгнали по късно и то в слабия им стил , но все пак не се отказвай може да си надарен , но трябва упоритост и постоянство
На твоята възраст Петър Стойчев заема петто място на 1500 метра на Европейското първенство.
Плуването е страхотен спорт и ако си достатъчно мотивиран, дисциплиниран и отдаден на каузата да постигнеш нещо в него, може и да ти се получи. Не искам да те отчайвам, но другите съзтезатели ще имат около 10 години повече стаж от теб в плуването, когато отидеш на съзтезание.
14.08.10
10:36
От плуването няма да развиеш много голяма мускулатура,но ще ти поддържа добра форма,защото натоварва всички мускули.Успех!
Ясно.Знам, че трябва да тренирам и извън басейна...може ле някой да ми каже какво да правя (упражнения за въздух,тичане,скачане,набиране,лицеви,кофички...как и по колко) ? :) Много ще съм ви благодарен.
P.S Искам да постигна максимума .. NO PAIN NO GAIN
14.08.10
11:44
Макар и късно историята познава безброй случаи в които късно започнали състезатели достигат върховете на професионалния спорт, плуването е невероятен спорт и няма да е загуба колкото и време да му отделиш независимо от резултатите които ще постигнеш.
@amistad видях дневника но е 59 страници и е непосилно за мен ;d кажи ако можеш с няколко думи.
И какво мислите за това http://www.bodybuilding.com/fun/jasonlezak1.htm
Мнението беше редактирано от abcd на 14.08.10 21:10.
Аз съм на 15 години (95 набор) занимавам се с плуване от 6 години професионално. Такива като теб се записват тренират отиват на първото си състезание виждат че не мога да се класират дори във 30-ката и се отказват с течение на времето. Треньорите не възприемат записали се на толкова години хора, те наблягат на малките. Със годините се учи техниката със годините се свалят времената и се трупа опит от състезанията. ти докато се осъзнаеш вече ще си във възраста на мъже/жени от 18 години нагоре.така че според мен няма смисъл, ама си тренирай за здраве