Пукане (хрущене) ??

16.08.10
16:07

Здравейте!
Искам да ви попитам дали сте наясно нещо с този проблем и решението му, защото аз си нямам идея от какво е това.
Идеята е, че тренирах редовно фитнес и сериозно, но изведнъж се наложи да преустановя заради операция - под пъпа ме бяха рязали, от тогава минаха 4 месеца и не съм тренирал защото ми е забранено заради херния и други усложнения а и още усещам дискомфорт в областа на операцията, но цялото ми тяло започна да изпуква с болка, рамото ми направо хрущи и се чува като започна да си го мърдам, колената и те, глезените почнаха и те да пукат неприятно, дори някъде в гръдния кош като тръгна да се протягам се чува хрущене, което не спира ако продължа да се разтягам, каква е причината ?! Да не би защото спрях да тренирам и от това да са се образували тези проблеми и какво да предприема ? Благодаря на отзовалите се!! :)

Хм, ами или проблеми със ставите, или с пубертета - ако си в тая възраст. Второто отминава, първото също, но не винаги  и трудно.

16.08.10
17:11

Значи, на 18 съм мисля, че е вероятно още да ми се развива тялото във височина и размери като цяло..

АВ

16.08.10
17:45

Ако пречи на ежедневието ти значи е извън нормалното и незабавно трябва да посетиш специалист, да пукаш е нормално, но със силна болка не, спиране на тренировките не би трябвало да доведе до подобни последице, обратното при започването по често се наблюдавот подобни симптоми докато се навикне.

16.08.10
18:19

Добре ти го каза Ангел, можеш да пукаш навсякъде принципно но щом те боли трябва да потърсиш доктор. Но ще ти кажат да почиваш нищо повече и най-вероятно ще те набутат с някакви хапове ... На мене ми пукат коленете, китките, врата, гърба, глезените но питах човек който разбира и каза че това е съвсем нормално, дори каза че щом пука е добре. Дори при мен навсяко въртене на глезена или китката пука винаги ! Принципно когато ти пукне дадено място китка или би било друго нещо, то се е освободило от напрежение ....

Мнението беше редактирано от 4today на 16.08.10 18:20.

Чак добре да е ,е пука, е малко пресилено. Не е добре и не го пукайте.

16.08.10
22:12

Напротив ДЗВЕР, смисъл не е вредно, когато изпука се освобождава от напрежението даденото място : ) , и най-вече пукат тези места на хора които се занимават сериозно със спорт, смисъл спортуват доста често.

Мнението беше редактирано от 4today на 16.08.10 22:32.

Ами питай ортопед, травматолог... Или ако щеш чекръкчия за ставите и пукането им.
ТОчно толкова добре е да пука, колкото колата ти като върви, да скърца.
ГОвори, че ставата не се намества естествено в движението.
Не знам защо го смятате за добър знак.....

17.08.10
07:26

На мен това ми го и казвал човек, който се занимава с китайска медицина.

Отклоняваме се от темата.

Зависи какво ти е казал:
1. Че е по - добре да почнат да пукат ако никога не са пукали, или
2. Че е лошо дълго време да са пукали и изведнъж да спрат.

Първото НЕ Е вярно.
Второто Е вярно.
Пукането на ставите означава вид наместване, не е естествено да го правят по тоя начин и в млада възраст, акто на колегата ,го смятам преодолимо.
Но самото “наместване” значи че ставата не работи правилно в нормалното си легло, вече има проблем.
След това, с годините пукат.
Като спрат, значи вече имаме изкривяване, крайно изхабяване и прочие и ставата буквално вече не върши работата си.

Това имат предвид повечето.
Но тук случаят според мен е друг.
както  и да е, времето ще покаже.

17.08.10
14:20

Да, прави сте, обаче и аз на мен ми пукат повечето части от тялото и си ги изпуквам с кеф, идеята ми е че това е друг вид и е по болезнено и хрущи, особено в рамото .. там си е хрущене, а какъв точно доктор да посетя ?

Ортопед.
Варианти са и ревматолог или травматолог.
По - специализиран трудно ще намериш.
Вероятно проблемът ти е не само в леглото на ставата ,а и в “смазването” й...
Иди да те видят.

21.08.10
19:39

Съгласен съм с теб ДЗВЕР, казах че не е вредно когато няма болката, ама при него я има и там е проблема, иначе всичко дето каза е така  : )

BE

23.08.10
17:19

Благодаря за обърнатото внимание Димитър.Ми незнам то КМХ няма разширителен съд.Да не е спукан радятора трябва да проверя.

23.08.10
18:04

казано от beycana на 23.08.10, 17:19:

Благодаря за обърнатото внимание Димитър.Ми незнам то КМХ няма разширителен съд.Да не е спукан радятора трябва да проверя.

Обърка нещо форумите :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1