16.08.10
16:07
Здравейте!
Искам да ви попитам дали сте наясно нещо с този проблем и решението му, защото аз си нямам идея от какво е това.
Идеята е, че тренирах редовно фитнес и сериозно, но изведнъж се наложи да преустановя заради операция - под пъпа ме бяха рязали, от тогава минаха 4 месеца и не съм тренирал защото ми е забранено заради херния и други усложнения а и още усещам дискомфорт в областа на операцията, но цялото ми тяло започна да изпуква с болка, рамото ми направо хрущи и се чува като започна да си го мърдам, колената и те, глезените почнаха и те да пукат неприятно, дори някъде в гръдния кош като тръгна да се протягам се чува хрущене, което не спира ако продължа да се разтягам, каква е причината ?! Да не би защото спрях да тренирам и от това да са се образували тези проблеми и какво да предприема ? Благодаря на отзовалите се!! :)
16.08.10
16:22
Хм, ами или проблеми със ставите, или с пубертета - ако си в тая възраст. Второто отминава, първото също, но не винаги и трудно.
16.08.10
17:11
Значи, на 18 съм мисля, че е вероятно още да ми се развива тялото във височина и размери като цяло..
16.08.10
17:45
Ако пречи на ежедневието ти значи е извън нормалното и незабавно трябва да посетиш специалист, да пукаш е нормално, но със силна болка не, спиране на тренировките не би трябвало да доведе до подобни последице, обратното при започването по често се наблюдавот подобни симптоми докато се навикне.
Добре ти го каза Ангел, можеш да пукаш навсякъде принципно но щом те боли трябва да потърсиш доктор. Но ще ти кажат да почиваш нищо повече и най-вероятно ще те набутат с някакви хапове ... На мене ми пукат коленете, китките, врата, гърба, глезените но питах човек който разбира и каза че това е съвсем нормално, дори каза че щом пука е добре. Дори при мен навсяко въртене на глезена или китката пука винаги ! Принципно когато ти пукне дадено място китка или би било друго нещо, то се е освободило от напрежение ....
Мнението беше редактирано от 4today на 16.08.10 18:20.
16.08.10
20:06
Чак добре да е ,е пука, е малко пресилено. Не е добре и не го пукайте.
Напротив ДЗВЕР, смисъл не е вредно, когато изпука се освобождава от напрежението даденото място : ) , и най-вече пукат тези места на хора които се занимават сериозно със спорт, смисъл спортуват доста често.
Мнението беше редактирано от 4today на 16.08.10 22:32.
17.08.10
06:21
Ами питай ортопед, травматолог... Или ако щеш чекръкчия за ставите и пукането им.
ТОчно толкова добре е да пука, колкото колата ти като върви, да скърца.
ГОвори, че ставата не се намества естествено в движението.
Не знам защо го смятате за добър знак.....
17.08.10
14:15
Отклоняваме се от темата.
Зависи какво ти е казал:
1. Че е по - добре да почнат да пукат ако никога не са пукали, или
2. Че е лошо дълго време да са пукали и изведнъж да спрат.
Първото НЕ Е вярно.
Второто Е вярно.
Пукането на ставите означава вид наместване, не е естествено да го правят по тоя начин и в млада възраст, акто на колегата ,го смятам преодолимо.
Но самото “наместване” значи че ставата не работи правилно в нормалното си легло, вече има проблем.
След това, с годините пукат.
Като спрат, значи вече имаме изкривяване, крайно изхабяване и прочие и ставата буквално вече не върши работата си.
Това имат предвид повечето.
Но тук случаят според мен е друг.
както и да е, времето ще покаже.
17.08.10
14:20
Да, прави сте, обаче и аз на мен ми пукат повечето части от тялото и си ги изпуквам с кеф, идеята ми е че това е друг вид и е по болезнено и хрущи, особено в рамото .. там си е хрущене, а какъв точно доктор да посетя ?
17.08.10
14:36
Ортопед.
Варианти са и ревматолог или травматолог.
По - специализиран трудно ще намериш.
Вероятно проблемът ти е не само в леглото на ставата ,а и в “смазването” й...
Иди да те видят.
Съгласен съм с теб ДЗВЕР, казах че не е вредно когато няма болката, ама при него я има и там е проблема, иначе всичко дето каза е така : )
23.08.10
17:19
Благодаря за обърнатото внимание Димитър.Ми незнам то КМХ няма разширителен съд.Да не е спукан радятора трябва да проверя.