казано от Margaritka на 07.11.10, 10:57:
казано от diva 97 на 06.11.10, 08:23:
аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
Дива, а от къде мислиш идва интоксикацията на съзнанието? Нали човек е това, което яде?
Храната силно влияе върху психиката, съзнанието, душата и тялото, колкото по-чиста е тя, толкова по-чисти са и те.
Детоксикацията на съзнанието става чрез храната. Детоксикацията на тялото става чрез храната. Детоксикацията на душата става чрез храната. Не всичко е протеини, въглехидрати и мазнини.
Аман от филосовствания, човек не е това което яде, а това което иска да бъде ;)
В тази връзка, да си видяла лъв да пасе, и да се интоксикира ?
Ако по душа си мишка, колкото и да се интоксикираш дърво с ябълки няма да станеш, нито нещо по-различно от мишка.
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.10 11:21.
казано от Margaritka на 07.11.10, 10:57:
казано от diva 97 на 06.11.10, 08:23:
аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
Дива, а от къде мислиш идва интоксикацията на съзнанието? Нали човек е това, което яде?
Храната силно влияе върху психиката, съзнанието, душата и тялото, колкото по-чиста е тя, толкова по-чисти са и те.
Детоксикацията на съзнанието става чрез храната. Детоксикацията на тялото става чрез храната. Детоксикацията на душата става чрез храната. Не всичко е протеини, въглехидрати и мазнини.
Нищо не мисля и не ща да мисля. Отбелязвам факти...При мен връзката е съзнание-храна, а не обратното. Когато съзнанието ми е “мръсно” и най-чистата храна не ми влияе добре. Даже предпочитам като съм емоционално и душевно интоксицирана, да не ям. Човек не е това което яде, човек е това което мисли че е. Храната просто поддържа физическото тяло, да не говорим че хората вече и без храна живеят/слънцеяди, йоги и т.н/ Мисълта ми е, че ако не си си изчистил душата и съзнанието от празни емоции, стрес, его и т.н, и на трева да я караш няма да се чувстваш по -детоксициран. И да...бях нервна, под стрес и вдигнах захарта и холестерола от 3 малки ябълки. Факт..
Хората, които споменаваш не живеят “вече” без храна - те го правят от хилядолетия насам, и ако трябва да сме точни, те не живеят изцяло без храна, а съотношението храна-глад е идеално балансирано. При тях храненето и гладуването са само част от практиките за пстигане на абсолютен контрол над тялото и съзнанието.
Като оставим тях на страна, мисля че спора стана безпредметен, очевидно е, че Dance Girl има различни от вашите виждания за нещата, и не разбирам защо постоянно и набивате в главата вашите убеждения, научете се да приемате различните от вас, не да се опитвате да ги направите като вас.
Стана малко като спора за кокошката и яйцето :)
В крайна сметка, идеята е Dance girl да е щастлива и в хармония със себе си. Тя ще си намери пътя мисля - чрез храна или чрез нещо друго, няма чак толкова голямо значение кое ще индуцира необходимата промяна, защото според мен точно промяната е ключовата дума.
07.11.10
15:40
Маргаритка, Атом - мерси за подкрепата. :)
Аз се стремя да се самоусъвършенствам във всяко едно отношение, да отварям нови хоризонти пред себе си. Няма нищо страшно в премерения глад, не насаждам моите виждания на никой и съответно не виждам смисъл в това да бъда убеждавана да бъда като “всички”.
——————————————-
ПС: Днес получих знак от съдбата: пред входа на блока ми имаше огромни плакати на някаква балетна школа. Офф, кога ли ще мога да се завърна към танците ...
07.11.10
19:03
казано от Madboy на 07.11.10, 18:32:
В спорта 50% е храненето... Поне според мен ;)
Да, но в състав и състояние, при което организмът ще може да извлече всички вещества, от които се нуждае ;)
Ако ядеш само ябълки, организма няма да извлече и 1/100 от всичко което му трябва ;)
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.10 19:11.
07.11.10
19:20
Кой е казал, че ям само ябълки. А и да беше само това, важно е за какъв период от време се прилага. Защо не вземеш да почетеш малко - само с мускули не става. Поставяте си много повърхностни цели и забравяте за по-важните неща. Не знам какъв е този стремеж само да правим сеири?! Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
казано от dance_girl на 07.11.10, 19:20:
Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
Щях да ти пиша и за тренировките, но с тези дебати забравих :D
В последната, която си постнала (не съм гледала по-назад) имаш упражнения за гръб, корем, рамене и ръце. Липсват ти тези за крака и гърди. Ако държиш на този вид тренировки, включи ги и тях.
Ден 1 ми хареса как е подреден (като аз бих изключила частта с кардиото, при положение че имаш ХИИТ, ако правилно съм разбрала). От там нататък можеш да попромениш като включиш липсващите мускулни групи.
Мисля, че подобна схема на тренировки би ти доскучала в рамките на месец-два.
07.11.10
20:28
казано от Margaritka на 07.11.10, 20:01:
Щях да ти пиша и за тренировките, но с тези дебати забравих :D
В последната, която си постнала (не съм гледала по-назад) имаш упражнения за гръб, корем, рамене и ръце. Липсват ти тези за крака и гърди. Ако държиш на този вид тренировки, включи ги и тях.
Ден 1 ми хареса как е подреден (като аз бих изключила частта с кардиото, при положение че имаш ХИИТ, ако правилно съм разбрала). От там нататък можеш да попромениш като включиш липсващите мускулни групи.
Мисля, че подобна схема на тренировки би ти доскучала в рамките на месец-два.
Ей, най-после някой да коментира, мерси, за което :)
Знам, че подобни тренировки ще ми доскучеят бързо, но всяко различно натоварване си носи и своите ползи. Ще сменям често упражненията, за да разнообразявам, но първо да започна отнякъде все пак.
За гърди и крака умишлено не съм включила упражнения, не знам до колко е добре. Но гърдите не ми харесва как се оформят при работа с тежести. Краката са ми силната група, доста развити и също не съм сигурна дали ще ми хареса резултатът от тренирането им с тежести /освен това са ми любими за трениране и лесно ще се увлека/. Аз си мисля, че с кардиото ще се натоварват достатъчно, ще включа и тренировки със собствено тегло, при които може да тренирам краката.
Искам добре развит трицепс и коремни мускули; също гърба, но не прекалено; бицепсът не ме кефи и затова и за него има само 1-2 упражнения.
Относно ХИЙТ-а - четох, че чрез него се освобождават мастните киселини, след което е добре да има равномерно нискоинтензивно кардио, за да бъдат изгорени /не съм сигурна, че описах точно процеса, но общо взето това се имаше предвид/.
Не съм чела това за ХИИТа, но ако държиш да го комбинираш с нискоинтензивно кардио, измести го по-добре в отделен ден.
За краката и гърдите - ако тренираш останалите мускулни групи с тежести, логично е да тренираш и тях, в противен случай рискуваш дисбаланси. Ако не искаш да ги изолираш, включи базови упражнения.
И за мен е странно , че не вкл. гърди и крака . А и не ми стана ясно как се оформят гърдите при работа с тежести и кое точно не ти харесва ?
:)
08.11.10
01:14
Честно казано за мен лекарите не лекуват причината, а симптомите. Нямам им много вяра
Досега си мислех, че има ЗРЪНЦЕ мозък в теб. Уви, това беше оборено. Не ти трябва форума на бб-тийм, а специализирано заведение за лечение на психични болести. Проблема ти е в главата и явно е тежък.
Поздрави
08.11.10
08:30
@ Margaritka - мерси, ще помисля по въпроса.
@ Nikolaeva - гърдите стават плоски и широки /поне при мен, де/ и това не ми харесва.
И да попитам относно броя на повторенията - четох, че мускулна дефиниция се получава при стандартните 12 повт, а за сила се използват 3-5. Може ли програмата да бъде едновременно за релеф и сила или трябва да си избера едно от двете :)
Мнението беше редактирано от dance_girl на 08.11.10 08:33.
08.11.10
08:42
Можеш да правиш само за релеф, но ако правиш за сила, това ще ти позволи далеч по-лесно да постигнеш релеф. Повече сила => повече възможност на мускулите за натоварване => повече възможност за разширяване на кръга от упражнения => почти всяка цел, която може да се постигне при тренировка с тежести.
казано от dance_girl на 08.11.10, 08:30:
И да попитам относно броя на повторенията - четох, че мускулна дефиниция се получава при стандартните 12 повт, а за сила се използват 3-5. Може ли програмата да бъде едновременно за релеф и сила или трябва да си избера едно от двете :)
Мускулна дефининция се получава с добър тонус на мускулатурата и нисък процент на подкожни мазнини. :)
08.11.10
10:36
Хмм, :) тогава за сега ще пробвам с тези бройки.
08.11.10
16:08
Горната част на корема се оформя добре и бързо, но долната е проблем. Дори, когато бях по-слаба, винаги си се подуваше (dull)
казано от dance_girl на 07.11.10, 19:20:
Кой е казал, че ям само ябълки. А и да беше само това, важно е за какъв период от време се прилага. Защо не вземеш да почетеш малко - само с мускули не става. Поставяте си много повърхностни цели и забравяте за по-важните неща. Не знам какъв е този стремеж само да правим сеири?! Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
Докато си на “детоксикация”, по-добре да спреш тренировките.
3-5 повторения, сила, сепарация...по 18 серии на тренировка с предполагаемо висока интензивност и никакво хранене - търсиш си белята.
Тежкото трениране(например с 5-ци), не е желателно да се прилага при изолиращи/едноставни упражнения. Излишен риск.
08.11.10
16:50
казано от С7АЛК3Р на 08.11.10, 16:45:
Докато си на “детоксикация”, по-добре да спреш тренировките.
3-5 повторения, сила, сепарация...по 18 серии на тренировка с предполагаемо висока интензивност и никакво хранене - търсиш си белята.
Тежкото трениране(например с 5-ци), не е желателно да се прилага при изолиращи/едноставни упражнения. Излишен риск.
Спокойно, не съм започнала с фитнеса :)
Просто искам да си структурирам някаква програма за след това.
Последното изречение не го разбрах много. Може ли малко пояснение - кои са тези упражнения?
Изолиращи - разтваряне встрани с дъмбел, гира пред тялото, кик бек - от тези, които си планирала.
Базови или по-скоро многоставни - клек, тяга, раменни преси, набирания, кофички, обръщания, лег и т.н., лицеви, ренегатско гребане и други.
Като започнеш, най-добре започни от началото - с тренировка на цялото тяло, два или три пъти седмично.
08.11.10
18:55
Мерси, С7АЛК3Р :) - много сложен ник (whew)
Всъщност тези изолиращите, които си ми изброил, аз и да искам няма как да ги правя с много кг, защото ръцете са ми слаби.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 08.11.10 18:58.
19.11.10
17:01
Здравейте! :)
Днес съвсем случайно попаднах на една мнооого мнооого интересна статия, която мисля, че би била полезна за всички в този форум, затова ще ви я споделя. Става въпрос за качеството на протеина в отделните хранителни продукти, кои от тях имат най-правилно съотношение на отделните аминокиселини, % на усвояемост и т.н. Засяга се темата и за яйцата, която интересуваше @Ники и беше засегната в дневника на момчето вегетарианец.
Ето някои любопитни извадки:
- Even consuming (the right-) fruits only, you will absorb all protein you need.
- Protein Quality of Different Proteinacous Foods (raw, if not mentioned otherwise):
* 91% Brazil nuts
* 62% chicken egg white
* 42% chicken breast / leg
* 39% fruits menu /35 gram Brazil nuts, 300 gram orange, 300 gram banana, 200 gram avocado and 150 gram apricot/
* 30% yogurt
Това са само част от храните, но любопитното е, че най-качественият протеин се оказва този в бразилските ядки. В месото, яйцата и млякото са далеч по-малко, при това забележете в суровото им състояние /а при топлинна обработка се губи още голяма част/.
- Consuming lots of fruits and 50 gram of fresh raw salmon or -egg yolk daily, even tall men abundantly absorb all the protein they need.
Според статията идеалният вариант е да се консумират много плодове /като такива се вписват и бразилските ядки/ и съвсем малко сурова риба или суров яйчен жълтък.
Има и още много информация.
Ето и самата статия за тези, които се справят с английския език - ТУК :)
Приятно четене! Ще чакам коментари :P
Нищо общо с истината.
П.П. А, извинявай, бях обещал да не ти пиша в дневника :) Ако искаш да вярваш, че е истина - няма да ти преча :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.11.10 19:36.
19.11.10
19:56
Ако ядеш само плодове ще ти отиде и малкото мускул на кино и ще останат само мазнините..
19.11.10
20:16
казано от Петко К на 19.11.10, 19:34:
Нищо общо с истината.
П.П. А, извинявай, бях обещал да не ти пиша в дневника :) Ако искаш да вярваш, че е истина - няма да ти преча :)
Обещанията са, за да се нарушават, нали ;)
Ами аз просто споделям, понеже е много интересна статията, а всеки може да вярва в това, което пожелае :)
Тези ядки не ги знам, но знам, че ядките са най малко усвояемата храна и доста хора са бая зблудени, като пресмятат калориите и протеина в тях, който обаче са смляни и разградени напълно при правенето на изследванията за количествено съдържание на веществата. Ако ядките са смляни на масло и ги консумираш, тогава ще усвоиш най много от веществата. Когато ядеш въстък примерно ти го дъвчиш и го натрошаваш на малки парченца, но тези парченца не могат да се разградят напълно от стомашния сок и не малко количество остава неусвоено. Ако прочетеш на даден пакет ядки съдържание на 100г. продукт и изядеш 100г. от тях, то бъдете сигурни, че това което е дадено като съдържание за 100г. не е усвоено цялото !
19.11.10
22:15
Христо, това за усвояемостта е така, съгласна съм, но се отнася за всички храни - има значение под каква форма се приемат, до каква степен са сдъвкани, както и дали са преминали термична обработка, защото при нея най-вече се случват доста драматични и съществени изменения в храните.
39% fruits menu /35 gram Brazil nuts, 300 gram orange, 300 gram banana, 200 gram avocado and 150 gram apricot/
Ъъъ, това на едно ядене ли? :D
И...в 300 грама банани има..3гр протеин с 39% усвояемост и към 300ккал, в 300 грама портокал - по-малко от 3гр протеин и около 150ккал и 39% усвояемост. Т.е. можем да изядем над половин килограм храна, от която да извлечем 5-6грама протеин(общо) и към 450ккал.
Това, че ще са въглехидратни, не трябва да ни притеснява. Поне са със среден до нисък ГИ.
Но пък тези 5-6 грама протеин и тяхната под 50% усвояемост ги правят много подходящ източник на протеин.:)
Хубаво за бразилския орех, но аз лично не го приемам като основна храна. (вкусен е :) )
Защо не пуснеш линк към цялата статия? От това, което си написала, единствено е видно че яйцата и месото(поне пилешкото) са добри източници на белтъчини(това го знаем) и са след бразилския орех.
- Even consuming (the right-) fruits only, you will absorb all protein you need.
Това твърдение само по себе си, не ми говори нищо.
Дори и консумирайки хляб Добруджа, можеш да си набавиш нужните белтъчини. - това също е вярно и също толкова лишено от смисъл. Нищо против плодовете, но използването им за основен източник на протеин ми се струва като да теглиш автомобила си с магаре, пак ще се движиш, но...
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz15ligANEe - хранителни стойности
http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/#axzz15ljS08s1 - гликемичен индекс
Има и отделни статии за банани, портокали, авокадо и т.н. - по имената им излизат в търсачката. Там е записано и какви положителни качества имат.
Мнението беше редактирано от 6th на 19.11.10 22:26.
19.11.10
22:56
С7АЛК3Р, приложила съм линк към цялата статия - в края на поста е :)
Друго интересно е цитираните референции- тоест всички са някакви архаични изследвания... най-новото е от ‘94-та.... мисълта ми е не е само това... нелепици са... има някакви таблици там... такива всеки може да сътвори...
казано от С7АЛК3Р на 19.11.10, 22:25:
Нищо против плодовете, но използването им за основен източник на протеин ми се струва като да теглиш автомобила си с магаре, пак ще се движиш, но...
Много ми хареса това сравнение, смятам че абсолютно отговаря на ситуацията :)
От друга страна обаче с магарето ще си “био”, “еко”, “зелен” и т.н., както и ако не консумираш месо :)
За да не не съм изцяло спам: в този дневник от известно време няма нито меню, нито тренировки....Why така?
20.11.10
12:30
казано от Anelia на 20.11.10, 05:34:
За да не не съм изцяло спам: в този дневник от известно време няма нито меню, нито тренировки....Why така?
За тренировки отдавна не ми е оставало време, за фитнес за момента нямам възможност, а вкъщи за съжаление трябва да се съобразявам със съквартирантката и трудно се получават нещата. За менюто - умишлено не го пиша, защото с тези пречиствания и разни други експерименти пак дневникът ще стане център на негативната енергия на целия форум (wasntme)
Ако има тренировки, ще ги вписвам, а хранителните истории, впечатления от тях и резултати ще споделя преди Коледа :)
24.11.10
14:19
Такааа... продължаваме напред :)
24/11/2010г
ХРАНА:
1) 3 сл мюсли, нескафе 3х1
2) 1/2 грейпфрут
3) 3 пъдпъдъчи яйца, 1/2 помело, 3х1
4) 40г маринована херинга, салата [200г зеле, 100г домати, 50г маслини, 2 сл зехтин], 1 редче шоколад елегант
ТРЕНИРОВКА:
така се бях надъхала, нооо ... съквартирантката реши да остане цял ден вкъщи... :(
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
Мнението беше редактирано от dance_girl на 24.11.10 14:21.
Каква е историята с тази съквартирантка?
Срамуваш ли се от нея, че не тренираш, докато и тя е в апартамента?
казано от С7АЛК3Р на 24.11.10, 21:58:
Каква е историята с тази съквартирантка?
Срамуваш ли се от нея, че не тренираш, докато и тя е в апартамента?
Намира си оправдания :)
Хайде стига, ако човек иска, винаги може.... Напоследък имаше доста слънчеви дни - защо не се разходи до стадиона на НСА - там доста хора тренират на открито... Евтини фитнеси в Студентски град - също много, така че: “не мога да си позволя фитнес” е странно оправдание. Преди година примерно в един от фитнесите там карта за жени с неограничено ползване беше 20лв на месец... Наскоро не ми се е налагало да тренирам там и не знам колко е точно, но надали е много повече...
В този дневник аз нищо фитнес не виждам - много претенции, много четене, много “велики” цели и никакъв спорт...
Мнението беше редактирано от adichka на 25.11.10 06:35.
25.11.10
06:53
казано от adichka на 25.11.10, 05:14:
В този дневник аз нищо фитнес не виждам - много претенции, много четене, много “велики” цели и никакъв спорт...
Целите са ОК, но dance_girl не е наясно кои пътища водят към постигането им и как трябва да се върви по тези пътища.
Следя дневника абсолютно редовно, виждат се много неща тук - спортът, храненето, погледът върху тях и резултатите.
Нищо де, всеки има право да се мотка в задънената улица. ;)
Най-лесно се намират оправдания (това във връзка със съквартирантката).
Оправданията разграничават спортистите от празнодумците.
25.11.10
14:08
25/11/2010г
ХРАНА:
1) овесен мъфин, 3х1, резен шунка
ТРЕНИРОВКА
2) няколко стафиди, 1 чл мед, 3 пъдпъдъчи яйца с доста сол
3) 500 мл айран с много сол, 1 шоколад Своге
4) 80г маринована херинга; салата от броколи, домати, маслини и зехтин
ТРЕНИРОВКА:
- загрявка
- backward lunges with kick up - 50 /по 25 на крак/
- walk over push up - 10 /на колене/
- mountain climber - 35
- sumo squats knee up - 30
- one leg bridge leg lift - 30 /по 15 на крак/
..... и тук за съжаление приключи тренировката. Случи ми се за втори път в живота ми да ми причернее много брутално, замъгли ми се погледа и слуха, едвам се добрах до кухнята да лизна малко сол и да хапна 2 стафиди, проснах се на леглото и чаках да се оправя. Предният път беше преди 4-5 години в училище и тогава имаше кой да ме заведе до лекарския кабинет, но сега бях сама - пълен кошмар. Тогава ми дадоха айран със сол, сега нямах, затова беше само сол.
И така ... ходих преди малко до личния лекар, но се оказа, че се е преместил на друго място и ще ходя утре, защото му е свършило работното време. Сега си взех 1 шоколад и солен айран и друго не знам дали да ям и какво да бъде то. Та такива неприятни истории. Още ми е замаяна главата, но се надявам да не ми става пак толкова зле.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 25.11.10 16:07.