аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
Дива, а от къде мислиш идва интоксикацията на съзнанието? Нали човек е това, което яде?
Храната силно влияе върху психиката, съзнанието, душата и тялото, колкото по-чиста е тя, толкова по-чисти са и те.
Детоксикацията на съзнанието става чрез храната. Детоксикацията на тялото става чрез храната. Детоксикацията на душата става чрез храната. Не всичко е протеини, въглехидрати и мазнини.
Аман от филосовствания, човек не е това което яде, а това което иска да бъде ;)
В тази връзка, да си видяла лъв да пасе, и да се интоксикира ?
Ако по душа си мишка, колкото и да се интоксикираш дърво с ябълки няма да станеш, нито нещо по-различно от мишка.
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.10 11:21.
аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
Дива, а от къде мислиш идва интоксикацията на съзнанието? Нали човек е това, което яде?
Храната силно влияе върху психиката, съзнанието, душата и тялото, колкото по-чиста е тя, толкова по-чисти са и те.
Детоксикацията на съзнанието става чрез храната. Детоксикацията на тялото става чрез храната. Детоксикацията на душата става чрез храната. Не всичко е протеини, въглехидрати и мазнини.
Нищо не мисля и не ща да мисля. Отбелязвам факти...При мен връзката е съзнание-храна, а не обратното. Когато съзнанието ми е “мръсно” и най-чистата храна не ми влияе добре. Даже предпочитам като съм емоционално и душевно интоксицирана, да не ям. Човек не е това което яде, човек е това което мисли че е. Храната просто поддържа физическото тяло, да не говорим че хората вече и без храна живеят/слънцеяди, йоги и т.н/ Мисълта ми е, че ако не си си изчистил душата и съзнанието от празни емоции, стрес, его и т.н, и на трева да я караш няма да се чувстваш по -детоксициран. И да...бях нервна, под стрес и вдигнах захарта и холестерола от 3 малки ябълки. Факт..
Хората, които споменаваш не живеят “вече” без храна - те го правят от хилядолетия насам, и ако трябва да сме точни, те не живеят изцяло без храна, а съотношението храна-глад е идеално балансирано. При тях храненето и гладуването са само част от практиките за пстигане на абсолютен контрол над тялото и съзнанието.
Като оставим тях на страна, мисля че спора стана безпредметен, очевидно е, че Dance Girl има различни от вашите виждания за нещата, и не разбирам защо постоянно и набивате в главата вашите убеждения, научете се да приемате различните от вас, не да се опитвате да ги направите като вас.
Стана малко като спора за кокошката и яйцето :)
В крайна сметка, идеята е Dance girl да е щастлива и в хармония със себе си. Тя ще си намери пътя мисля - чрез храна или чрез нещо друго, няма чак толкова голямо значение кое ще индуцира необходимата промяна, защото според мен точно промяната е ключовата дума.
07.11.10
15:40
Маргаритка, Атом - мерси за подкрепата. :)
Аз се стремя да се самоусъвършенствам във всяко едно отношение, да отварям нови хоризонти пред себе си. Няма нищо страшно в премерения глад, не насаждам моите виждания на никой и съответно не виждам смисъл в това да бъда убеждавана да бъда като “всички”.
——————————————-
ПС: Днес получих знак от съдбата: пред входа на блока ми имаше огромни плакати на някаква балетна школа. Офф, кога ли ще мога да се завърна към танците ...
07.11.10
19:03
В спорта 50% е храненето... Поне според мен ;)
Да, но в състав и състояние, при което организмът ще може да извлече всички вещества, от които се нуждае ;)
Ако ядеш само ябълки, организма няма да извлече и 1/100 от всичко което му трябва ;)
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.10 19:11.
07.11.10
19:20
Кой е казал, че ям само ябълки. А и да беше само това, важно е за какъв период от време се прилага. Защо не вземеш да почетеш малко - само с мускули не става. Поставяте си много повърхностни цели и забравяте за по-важните неща. Не знам какъв е този стремеж само да правим сеири?! Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
Щях да ти пиша и за тренировките, но с тези дебати забравих :D
В последната, която си постнала (не съм гледала по-назад) имаш упражнения за гръб, корем, рамене и ръце. Липсват ти тези за крака и гърди. Ако държиш на този вид тренировки, включи ги и тях.
Ден 1 ми хареса как е подреден (като аз бих изключила частта с кардиото, при положение че имаш ХИИТ, ако правилно съм разбрала). От там нататък можеш да попромениш като включиш липсващите мускулни групи.
Мисля, че подобна схема на тренировки би ти доскучала в рамките на месец-два.
07.11.10
20:28
Щях да ти пиша и за тренировките, но с тези дебати забравих :D
В последната, която си постнала (не съм гледала по-назад) имаш упражнения за гръб, корем, рамене и ръце. Липсват ти тези за крака и гърди. Ако държиш на този вид тренировки, включи ги и тях.
Ден 1 ми хареса как е подреден (като аз бих изключила частта с кардиото, при положение че имаш ХИИТ, ако правилно съм разбрала). От там нататък можеш да попромениш като включиш липсващите мускулни групи.
Мисля, че подобна схема на тренировки би ти доскучала в рамките на месец-два.
Ей, най-после някой да коментира, мерси, за което :)
Знам, че подобни тренировки ще ми доскучеят бързо, но всяко различно натоварване си носи и своите ползи. Ще сменям често упражненията, за да разнообразявам, но първо да започна отнякъде все пак.
За гърди и крака умишлено не съм включила упражнения, не знам до колко е добре. Но гърдите не ми харесва как се оформят при работа с тежести. Краката са ми силната група, доста развити и също не съм сигурна дали ще ми хареса резултатът от тренирането им с тежести /освен това са ми любими за трениране и лесно ще се увлека/. Аз си мисля, че с кардиото ще се натоварват достатъчно, ще включа и тренировки със собствено тегло, при които може да тренирам краката.
Искам добре развит трицепс и коремни мускули; също гърба, но не прекалено; бицепсът не ме кефи и затова и за него има само 1-2 упражнения.
Относно ХИЙТ-а - четох, че чрез него се освобождават мастните киселини, след което е добре да има равномерно нискоинтензивно кардио, за да бъдат изгорени /не съм сигурна, че описах точно процеса, но общо взето това се имаше предвид/.
Не съм чела това за ХИИТа, но ако държиш да го комбинираш с нискоинтензивно кардио, измести го по-добре в отделен ден.
За краката и гърдите - ако тренираш останалите мускулни групи с тежести, логично е да тренираш и тях, в противен случай рискуваш дисбаланси. Ако не искаш да ги изолираш, включи базови упражнения.
И за мен е странно , че не вкл. гърди и крака . А и не ми стана ясно как се оформят гърдите при работа с тежести и кое точно не ти харесва ?
:)
08.11.10
01:14
Честно казано за мен лекарите не лекуват причината, а симптомите. Нямам им много вяра
Досега си мислех, че има ЗРЪНЦЕ мозък в теб. Уви, това беше оборено. Не ти трябва форума на бб-тийм, а специализирано заведение за лечение на психични болести. Проблема ти е в главата и явно е тежък.
Поздрави
08.11.10
08:30
@ Margaritka - мерси, ще помисля по въпроса.
@ Nikolaeva - гърдите стават плоски и широки /поне при мен, де/ и това не ми харесва.
И да попитам относно броя на повторенията - четох, че мускулна дефиниция се получава при стандартните 12 повт, а за сила се използват 3-5. Може ли програмата да бъде едновременно за релеф и сила или трябва да си избера едно от двете :)
Мнението беше редактирано от dance_girl на 08.11.10 08:33.
08.11.10
08:42
Можеш да правиш само за релеф, но ако правиш за сила, това ще ти позволи далеч по-лесно да постигнеш релеф. Повече сила => повече възможност на мускулите за натоварване => повече възможност за разширяване на кръга от упражнения => почти всяка цел, която може да се постигне при тренировка с тежести.
И да попитам относно броя на повторенията - четох, че мускулна дефиниция се получава при стандартните 12 повт, а за сила се използват 3-5. Може ли програмата да бъде едновременно за релеф и сила или трябва да си избера едно от двете :)
Мускулна дефининция се получава с добър тонус на мускулатурата и нисък процент на подкожни мазнини. :)
08.11.10
10:36
Хмм, :) тогава за сега ще пробвам с тези бройки.
08.11.10
16:08
Горната част на корема се оформя добре и бързо, но долната е проблем. Дори, когато бях по-слаба, винаги си се подуваше (dull)
Кой е казал, че ям само ябълки. А и да беше само това, важно е за какъв период от време се прилага. Защо не вземеш да почетеш малко - само с мускули не става. Поставяте си много повърхностни цели и забравяте за по-важните неща. Не знам какъв е този стремеж само да правим сеири?! Няколко пъти задавам въпроси относно тренировките ми и никой не коментира ...
Докато си на “детоксикация”, по-добре да спреш тренировките.
3-5 повторения, сила, сепарация...по 18 серии на тренировка с предполагаемо висока интензивност и никакво хранене - търсиш си белята.
Тежкото трениране(например с 5-ци), не е желателно да се прилага при изолиращи/едноставни упражнения. Излишен риск.
08.11.10
16:50
Докато си на “детоксикация”, по-добре да спреш тренировките.
3-5 повторения, сила, сепарация...по 18 серии на тренировка с предполагаемо висока интензивност и никакво хранене - търсиш си белята.
Тежкото трениране(например с 5-ци), не е желателно да се прилага при изолиращи/едноставни упражнения. Излишен риск.
Спокойно, не съм започнала с фитнеса :)
Просто искам да си структурирам някаква програма за след това.
Последното изречение не го разбрах много. Може ли малко пояснение - кои са тези упражнения?
Изолиращи - разтваряне встрани с дъмбел, гира пред тялото, кик бек - от тези, които си планирала.
Базови или по-скоро многоставни - клек, тяга, раменни преси, набирания, кофички, обръщания, лег и т.н., лицеви, ренегатско гребане и други.
Като започнеш, най-добре започни от началото - с тренировка на цялото тяло, два или три пъти седмично.
08.11.10
18:55
Мерси, С7АЛК3Р :) - много сложен ник (whew)
Всъщност тези изолиращите, които си ми изброил, аз и да искам няма как да ги правя с много кг, защото ръцете са ми слаби.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 08.11.10 18:58.
19.11.10
17:01
Здравейте! :)
Днес съвсем случайно попаднах на една мнооого мнооого интересна статия, която мисля, че би била полезна за всички в този форум, затова ще ви я споделя. Става въпрос за качеството на протеина в отделните хранителни продукти, кои от тях имат най-правилно съотношение на отделните аминокиселини, % на усвояемост и т.н. Засяга се темата и за яйцата, която интересуваше @Ники и беше засегната в дневника на момчето вегетарианец.
Ето някои любопитни извадки:
- Even consuming (the right-) fruits only, you will absorb all protein you need.
- Protein Quality of Different Proteinacous Foods (raw, if not mentioned otherwise):
* 91% Brazil nuts
* 62% chicken egg white
* 42% chicken breast / leg
* 39% fruits menu /35 gram Brazil nuts, 300 gram orange, 300 gram banana, 200 gram avocado and 150 gram apricot/
* 30% yogurt
Това са само част от храните, но любопитното е, че най-качественият протеин се оказва този в бразилските ядки. В месото, яйцата и млякото са далеч по-малко, при това забележете в суровото им състояние /а при топлинна обработка се губи още голяма част/.
- Consuming lots of fruits and 50 gram of fresh raw salmon or -egg yolk daily, even tall men abundantly absorb all the protein they need.
Според статията идеалният вариант е да се консумират много плодове /като такива се вписват и бразилските ядки/ и съвсем малко сурова риба или суров яйчен жълтък.
Има и още много информация.
Ето и самата статия за тези, които се справят с английския език - ТУК :)
Приятно четене! Ще чакам коментари :P
Нищо общо с истината.
П.П. А, извинявай, бях обещал да не ти пиша в дневника :) Ако искаш да вярваш, че е истина - няма да ти преча :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.11.10 19:36.
19.11.10
19:56
Ако ядеш само плодове ще ти отиде и малкото мускул на кино и ще останат само мазнините..
19.11.10
20:16
Нищо общо с истината.
П.П. А, извинявай, бях обещал да не ти пиша в дневника :) Ако искаш да вярваш, че е истина - няма да ти преча :)
Обещанията са, за да се нарушават, нали ;)
Ами аз просто споделям, понеже е много интересна статията, а всеки може да вярва в това, което пожелае :)
Тези ядки не ги знам, но знам, че ядките са най малко усвояемата храна и доста хора са бая зблудени, като пресмятат калориите и протеина в тях, който обаче са смляни и разградени напълно при правенето на изследванията за количествено съдържание на веществата. Ако ядките са смляни на масло и ги консумираш, тогава ще усвоиш най много от веществата. Когато ядеш въстък примерно ти го дъвчиш и го натрошаваш на малки парченца, но тези парченца не могат да се разградят напълно от стомашния сок и не малко количество остава неусвоено. Ако прочетеш на даден пакет ядки съдържание на 100г. продукт и изядеш 100г. от тях, то бъдете сигурни, че това което е дадено като съдържание за 100г. не е усвоено цялото !
19.11.10
22:15
Христо, това за усвояемостта е така, съгласна съм, но се отнася за всички храни - има значение под каква форма се приемат, до каква степен са сдъвкани, както и дали са преминали термична обработка, защото при нея най-вече се случват доста драматични и съществени изменения в храните.
39% fruits menu /35 gram Brazil nuts, 300 gram orange, 300 gram banana, 200 gram avocado and 150 gram apricot/
Ъъъ, това на едно ядене ли? :D
И...в 300 грама банани има..3гр протеин с 39% усвояемост и към 300ккал, в 300 грама портокал - по-малко от 3гр протеин и около 150ккал и 39% усвояемост. Т.е. можем да изядем над половин килограм храна, от която да извлечем 5-6грама протеин(общо) и към 450ккал.
Това, че ще са въглехидратни, не трябва да ни притеснява. Поне са със среден до нисък ГИ.
Но пък тези 5-6 грама протеин и тяхната под 50% усвояемост ги правят много подходящ източник на протеин.:)
Хубаво за бразилския орех, но аз лично не го приемам като основна храна. (вкусен е :) )
Защо не пуснеш линк към цялата статия? От това, което си написала, единствено е видно че яйцата и месото(поне пилешкото) са добри източници на белтъчини(това го знаем) и са след бразилския орех.
- Even consuming (the right-) fruits only, you will absorb all protein you need.
Това твърдение само по себе си, не ми говори нищо.
Дори и консумирайки хляб Добруджа, можеш да си набавиш нужните белтъчини. - това също е вярно и също толкова лишено от смисъл. Нищо против плодовете, но използването им за основен източник на протеин ми се струва като да теглиш автомобила си с магаре, пак ще се движиш, но...
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz15ligANEe - хранителни стойности
http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/#axzz15ljS08s1 - гликемичен индекс
Има и отделни статии за банани, портокали, авокадо и т.н. - по имената им излизат в търсачката. Там е записано и какви положителни качества имат.
Мнението беше редактирано от 6th на 19.11.10 22:26.
19.11.10
22:56
С7АЛК3Р, приложила съм линк към цялата статия - в края на поста е :)
Друго интересно е цитираните референции- тоест всички са някакви архаични изследвания... най-новото е от ‘94-та.... мисълта ми е не е само това... нелепици са... има някакви таблици там... такива всеки може да сътвори...
Нищо против плодовете, но използването им за основен източник на протеин ми се струва като да теглиш автомобила си с магаре, пак ще се движиш, но...
Много ми хареса това сравнение, смятам че абсолютно отговаря на ситуацията :)
От друга страна обаче с магарето ще си “био”, “еко”, “зелен” и т.н., както и ако не консумираш месо :)
За да не не съм изцяло спам: в този дневник от известно време няма нито меню, нито тренировки....Why така?
20.11.10
12:30
За да не не съм изцяло спам: в този дневник от известно време няма нито меню, нито тренировки....Why така?
За тренировки отдавна не ми е оставало време, за фитнес за момента нямам възможност, а вкъщи за съжаление трябва да се съобразявам със съквартирантката и трудно се получават нещата. За менюто - умишлено не го пиша, защото с тези пречиствания и разни други експерименти пак дневникът ще стане център на негативната енергия на целия форум (wasntme)
Ако има тренировки, ще ги вписвам, а хранителните истории, впечатления от тях и резултати ще споделя преди Коледа :)
24.11.10
14:19
Такааа... продължаваме напред :)
24/11/2010г
ХРАНА:
1) 3 сл мюсли, нескафе 3х1
2) 1/2 грейпфрут
3) 3 пъдпъдъчи яйца, 1/2 помело, 3х1
4) 40г маринована херинга, салата [200г зеле, 100г домати, 50г маслини, 2 сл зехтин], 1 редче шоколад елегант
ТРЕНИРОВКА:
така се бях надъхала, нооо ... съквартирантката реши да остане цял ден вкъщи... :(
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
Мнението беше редактирано от dance_girl на 24.11.10 14:21.
Каква е историята с тази съквартирантка?
Срамуваш ли се от нея, че не тренираш, докато и тя е в апартамента?
Каква е историята с тази съквартирантка?
Срамуваш ли се от нея, че не тренираш, докато и тя е в апартамента?
Намира си оправдания :)
Хайде стига, ако човек иска, винаги може.... Напоследък имаше доста слънчеви дни - защо не се разходи до стадиона на НСА - там доста хора тренират на открито... Евтини фитнеси в Студентски град - също много, така че: “не мога да си позволя фитнес” е странно оправдание. Преди година примерно в един от фитнесите там карта за жени с неограничено ползване беше 20лв на месец... Наскоро не ми се е налагало да тренирам там и не знам колко е точно, но надали е много повече...
В този дневник аз нищо фитнес не виждам - много претенции, много четене, много “велики” цели и никакъв спорт...
Мнението беше редактирано от adichka на 25.11.10 06:35.
25.11.10
06:53
В този дневник аз нищо фитнес не виждам - много претенции, много четене, много “велики” цели и никакъв спорт...
Целите са ОК, но dance_girl не е наясно кои пътища водят към постигането им и как трябва да се върви по тези пътища.
Следя дневника абсолютно редовно, виждат се много неща тук - спортът, храненето, погледът върху тях и резултатите.
Нищо де, всеки има право да се мотка в задънената улица. ;)
Най-лесно се намират оправдания (това във връзка със съквартирантката).
Оправданията разграничават спортистите от празнодумците.
25.11.10
14:08
25/11/2010г
ХРАНА:
1) овесен мъфин, 3х1, резен шунка
ТРЕНИРОВКА
2) няколко стафиди, 1 чл мед, 3 пъдпъдъчи яйца с доста сол
3) 500 мл айран с много сол, 1 шоколад Своге
4) 80г маринована херинга; салата от броколи, домати, маслини и зехтин
ТРЕНИРОВКА:
- загрявка
- backward lunges with kick up - 50 /по 25 на крак/
- walk over push up - 10 /на колене/
- mountain climber - 35
- sumo squats knee up - 30
- one leg bridge leg lift - 30 /по 15 на крак/
..... и тук за съжаление приключи тренировката. Случи ми се за втори път в живота ми да ми причернее много брутално, замъгли ми се погледа и слуха, едвам се добрах до кухнята да лизна малко сол и да хапна 2 стафиди, проснах се на леглото и чаках да се оправя. Предният път беше преди 4-5 години в училище и тогава имаше кой да ме заведе до лекарския кабинет, но сега бях сама - пълен кошмар. Тогава ми дадоха айран със сол, сега нямах, затова беше само сол.
И така ... ходих преди малко до личния лекар, но се оказа, че се е преместил на друго място и ще ходя утре, защото му е свършило работното време. Сега си взех 1 шоколад и солен айран и друго не знам дали да ям и какво да бъде то. Та такива неприятни истории. Още ми е замаяна главата, но се надявам да не ми става пак толкова зле.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 25.11.10 16:07.