Причерняването е от “правилните” ти хранителни режими тренировки и живот за който говореше, нали ? :D
И все упражнения със сложни английски имена, а в същност не виждам нищо кой-знае колко натоварващо, те хората са казали, че храната прай борбата, ма кой да чуе...
Ядеш точно 3 пъти по-малко от моето съседче, което е в 5 клас и тренира карате :)
Ти разгледала ли си дневниците на истински трениращите момичета ?
1 редче шоколад нам си къф си... скоро 1 квадратче ще има... тупни 1 шоколад цял като ти се яде и да се свършва, половинчати неща...
Мнението беше редактирано от Madboy на 25.11.10 14:33.
25.11.10
15:20
Madboy, не подценявай тренировките, които не са в зала, и където не “играят” тежести - всичко зависи от интензивността ...
Е каква интензивност, всичко горе описано едва ли ти е отнело повече от 10 минути :D
25.11.10
15:28
И за 10 минути можеш да се скапеш, ако не си даваш почивки. Не си ли чувал за методи като Табата и т.н.
25.11.10
15:34
казано от dance_girl на 25.11.10, 15:28:
И за 10 минути можеш да се скапеш, ако не си даваш почивки.
При достатъчно тренировки ще е трудно да се скапеш за 10 минутки, а едно подходящо хранене прави това невъзможно! ;)
Анелия също ти казва голяма истина...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.10 15:37.
казано от adichka на 25.11.10, 05:14:
В този дневник аз нищо фитнес не виждам - много претенции, много четене, много “велики” цели и никакъв спорт...
казано от Кольо Пияндето на 25.11.10, 06:53:
Оправданията разграничават спортистите от празнодумците.
казано от Madboy на 25.11.10, 14:30:
Причерняването е от “правилните” ти хранителни режими тренировки и живот за който говореше, нали ? :D
И все упражнения със сложни английски имена, а в същност не виждам нищо кой-знае колко натоварващо, те хората са казали, че храната прай борбата, ма кой да чуе...
казано от Anelia на 25.11.10, 15:32:
Може и без тренировки да се скапеш. Сигурно си чувала метода “глад”...
х2
На много грешен път си, Dance_Girl…та може ли едно нещо да няма правилно?! Вредиш си, дори не подозираш колко много.
25.11.10
21:09
Life doesn’t always go my way ...
Може да допускам грешки, но само така ще намеря себе си.
Не ме е страх да греша, не искам да вървя по познати пътеки, а да направя свои собствени.
Това съм аз с всичките ми недостатъци. Не мога да повярвам как ме възприемат хората отстрани - надявам се някой ден да ме видите през моите очи.
Няма да се оправдавам или обяснявам, но е жалко, че понякога гледаме твърде повърхностно и виждаме само това, което сме си наумили, че искаме да видим.
Поздрав:
Overprotected
А какво не ти харесва в познатите пътеки, че се мъчиш да вървиш през трънаците? Да не се опитваш да откриеш някой по-пряк и лесен път, който да те спаси от тежките тренировки, подкрепени от стабилно хранене и нуждата да следиш какво слагаш в устата си? ;) Аз го търся от 15 години, дано ти го откриеш по-бързо :D
Нови неща може да търсиш, след като усвоиш познатите. Като си ходила на училище, си почнала от азбуката и цифрите, не си тръгнала веднага да отриваш теорията на относителността или да създаваш нов химичен елемент, нали? Ти все още нямаш нужните познания, за да откриеш каквото и да било и да си позволяваш волни експерименти.
П.П. Човешката цивилизация се крепи на колективното знание. Ако всеки тръгваше да открива всичко от начало, още щяхме да висим по дърветата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.11.10 23:02.
26.11.10
08:57
Петко, искрено ме разсмя :D с поста си, ама аз си продължавам по трънаците ...
26.11.10
10:16
Петко е прав. Колкото и да му се смееш.
В човешкото съществуване трънаците са как и защо да живееш. Едни не могат да заспят, ако не са окрали някой, други - ако не са направили поне едно добро дело. Например в бг трънаците са да живееш спазвайки законите и правилата. Трънаци са да си признаеш хомосексуалността например. Или да приемеш изневерите на половинката с усмивка, дори следващия път да идеш с него. Трънак е да подложиш и другата буза, или да си дадеш втората риза на ближния. Страшно много проблеми в съвременния свят са именно от това, че имаме различни потребности, но не смеем да ги кажем/споделим, защото излизаме от утъпкания коловоз. И влизаме в трънаците.
Някои неща, за наше съжаление, не подлежат на различни пътища. Сред тях влиза и физиологията на човешкото тяло. То има нужда от храна, за да работи. И не е създадено само за да бъде красиво, т.е. преди да направи мускулите или свали сланините, тялото ти се грижи за заложените му далеч по-важни неща като енергия за мозъка, пренос на отпадните продукти чрез кръвта, пречистването й в белия дроб и обогатяване с кислород и т.н. Всички опити да се промени принципа му на действие са завършили успешно...за търговците на ковчези. Независимо дали говорим за опит да не се диша няколко часа или да не се яде няколко месеца. Ти защо си сигурна, че твоето тяло ще промени начина си на действие и ще се отличава от телата на 6-те милиарда други? Толкова си напреднала в изкуството на йогите или откри тайни ръкописи?
След като тренираш известно време може да търсиш себе си в тренировките. Винс Жиронда казва, че телата ни не подлежат на логичните закони и да се опитаме да престъпим законите на тренировката, за да видим как ще ни се отрази. И е прав.
Но е прав да казва, че бодибилдингът (а всеки, който се стреми да изгради тялото си, независимо дали по-мускулесто или по-силно, всъщност прави бодибилдиг) е 90% в храненето.
Т.е. намери себе си в тренировките, но не се търси в неяденето. Там може да се намериш само в болницата...
Имаме си нова Мария Никифорова :)
Мнението беше редактирано от korpusito на 26.11.10 10:22.
26.11.10
11:15
казано от korpusito на 26.11.10, 10:22:
Имаме си нова Мария Никифорова :)
Ахаха, много точно казано.
26.11.10
12:05
казано от Oranje на 26.11.10, 10:16:
Страшно много проблеми в съвременния свят са именно от това, че имаме различни потребности, но не смеем да ги кажем/споделим, защото излизаме от утъпкания коловоз. И влизаме в трънаците.
Това изречение ми хареса много :) и си е така. Но не съм съгласна с нещо друго: защо си мислите, че търся себе си в неяденето???
Явно създавам грешно впечатление ... (dull)
Това, че се опитвам да търся необходимите за тялото ми вещества в храни по-различни от стандартното месо и т.н., не означава, че е неядене. Също и това, че количествата са по-малки от тези, които вие сте свикнали да приемате ...
Аха, ние сме хората, а ти си извънземна и явно имаш нужда от различни хранителни вещества и в различни количества ;)
П.П. Има разлика между хората, но не чак толкова голяма.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.11.10 12:13.
26.11.10
12:09
казано от Петко К на 26.11.10, 12:06:
Аха, ние сме хората, а ти си извънземна и явно имаш нужда от различни хранителни вещества и в различни количества ;)
Различни хранителни вещества ... ъъъ къде съм го казала?
Изкривявате непрекъснато нещата, но както и да е ...
Ядеш колкото дете 5 ти клас бе гърл... И пишеш пълни малоумщини, сори че ти го казвам, ама всички се опитват да ти го кажат по-заобиколно такова, барем не ти наранят кофти психиката, не че ти пука кво ти казват хората де. Виждаме до къде водят опитите ти...
Сега ли да ти купуваме свещите и житото, или да поизчакаме следващия път да ти попричернее по сериозно, че да ти дойде акъла ? То да е ... да ти го набие някой, акъл очевадно не може, прави квото щеш, ми за какъв ... ти е този дневник като нито спортуваш нито се храниш като спортуващ човек не ми е ясно, разгледай как се хранят трениращите хора, явно ти си някво уникално такова, или поне така си мислиш, света не се върти около теб. Троши си главата... Я се виж в огледалото, виж и нас( Петко, Oranje, karpusito) , също и момичета с дневници, и нормални тренировки и хранене, чаткаш ли къде е разликата или да ти я нарисувам и обясня подробно ?!?!?!?!?!
П.С. Никой не изкривява нещата, когато ти се вижда , че всички се движат срещу теб я се замисли, не караш ли в насрещното...
Можеш да мислиш, нали?!
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.11.10 12:30.
26.11.10
12:33
казано от Madboy на 26.11.10, 12:25:
Сега ли да ти купуваме свещите и житото
Извинявай, ама си мери малко приказките. Повече мисля, че няма какво да коментирам.
Здравей @dance_girl ,
Не бях влизал от доста време и прелиствайки из дневниците твоят пак стоеше най-отгоре.И пак се говори същото, както и преди 10 станници. Хората като Кольо и Петко, към които имам голямо уважение въпреки че не познавам - се опитват да те напътствуват а ти се дърпаш и правиш обратното.Аз бих се радвал на 10% от напътствията и съветите които получаваш от тях ( не че не са ме съвтвали - за което им благодаря).
Не искаш да слушаш съвети от по опитние - добре. Аз пък ще кажа нещо като човек, който ако помниш започна наравно с тебе.
В същност датата ти на регистрация съвпада с датата на която започнах да ходя на зала -23.08 беше понеделник. Ето минали са 3 месеца. Имаш ли постижения. Свали ли талията както желаеше ? Май не! Ако не се стегнеш ще изтървеш и това лято и пак ще си си със старата талия.Казвм ти това което изпитах на собствен гръб ( и в което и аз не вярвах ) - с ядене и тежка силова се отслабва здраво. Смъкнал съм 3 сантиметра талия - честно. Чувствам се отлично - режима вече е станал част от мен и дори не го мисля. Съъвета ми е - пробвай това просто малко за разнообразие изчакай 3-4 месеца и сама ще се убедиш в резултата. Разкарай плодовете, свали си инсулина ниско , хапвай мръвка здраво , блъскай железа и ще си 6.
Поздрави !
Мнението беше редактирано от Ентусиаст на 26.11.10 13:15.
26.11.10
12:46
казано от dance_girl на 26.11.10, 12:05:
Това, че се опитвам да търся необходимите за тялото ми вещества в храни по-различни от стандартното месо и т.н., не означава, че е неядене.
ОК, но ако ще търсиш белтъчини в марулите, мазнини в ябълките или въглехидрати в месото - зарежи това търсене.
казано от dance_girl на 26.11.10, 12:05:
Също и това, че количествата са по-малки от тези, които вие сте свикнали да приемате ...
Oranje ти обясни, ама ти май изкривяваш нещата - има едно понятие, наречено жизнен минимум. Обиждаш се, когато ти се говори директно... не слушаш, когато ти се обяснява внимателно. ОК, количеството на твоята храна няма как да се сравнява с това на тежко трениращ 100 kg-ов мъж, но ти наистина се храниш недостатъчно и вече береш плодовете на постъпките си (беше въпрос на време и ти го казахме отдавна). Петко е по-остър, но можеш да разчиташ, че е напълно прав.
26.11.10
15:27
Бях до личния лекар. Измери ми кръвното и беше 95/75, доста ниско ми се струва и е доста малка разликата между границите, затова и така лесно може да ми причернее. Каза ми, че не е такова, поради някакви храни или липса на нещо, а просто има хора с по-ниско кръвно. На мен винаги ми е било по-ниско от средното, но не чак толкова. На майка ми също й е много ниско - даже долната й стига до 60 или 50. Посъветва ме ако ми падне да пия солен айран и да ям нещо сладко - стандартните неща. Изписа ми и два продукта: Вивотон S при падане на кръвното и Сарженор за преди тренировка.
Питах го и за травмата в седалищния нерв - оказа се точно това, което си мислех. Изписа ми Пиаскледин за заздравяване и Нимезил в случай на силна болка.
Не знам дали ще купувам нещо от тези лекарства. Нищо не е задължително, каза да си преценя. Сега ще потърся информация в нета да видя какво по-точно представляват.
Взеха ми и кръв, в понеделник ще ходя за резултатите.
Правиха ми и кардиограма - каза, че е перфектна.
Това е за момента, ще видим в понеделник.
26.11.10
15:30
Sargenor представлява аргинин аспартат. Аргининът действа съдоразширяващо, прегледай действието му по принцип. За ниско кръвно не знам до колко е подходящ.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.10 15:33.
26.11.10
15:45
казано от Кольо Пияндето на 26.11.10, 15:30:
Sargenor представлява аргинин аспартат. Аргининът действа съдоразширяващо, прегледай действието му по принцип. За ниско кръвно не знам до колко е подходящ.
Да, сега чета за всички изписани продукти, защото така на сляпо ни искам да действам. А и много странно ми ги обясняваше - с това внимавай, с онова да не прекалиш, с другото при определени случаи не бива ... и изобщо не си е шега работа с тези лекарства, а и както хич не ги обичам, накрая сигурно нищо няма да взема.
26.11.10
16:46
Sargenor освен съдоразширяващо действа и тонизиращо.Това му е основното действие.Не смятам, че от него ще ти падне кръвното.
26.11.10
19:15
казано от hamalin на 26.11.10, 16:46:
Sargenor освен съдоразширяващо действа и тонизиращо.
Аргининът не е стимулант на нервната система.
Сам по себе си той понижава кръвното налягане заради вазодилатацията, която предизвиква.
dance_girl, Sargenor не е лекарство, а хранителна добавка.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.10 19:22.
26.11.10
19:47
Мда, и аз прочетох, че този Сарженор може да понижи кръвното налягане и ми стана странно, че ми го изписа, ама както и да е, няма да купувам нищо от тези неща за сега. Евентуално може само Вивотон-а, понеже е хомеопатичен и натурален продукт.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 26.11.10 19:48.
По BTV даваха за един дето се хранил от слънцето... Дали приема повече калории от теб :D :D :D
26.11.10
19:59
Защо да е странно? Разширяването на кръвоносните съдове води до понижено налягане на кръвта в тях - проста физика, нищо специално. Затова и не ми се струва особено добра идея в твоя случай (лекарят ти го е препоръчал наизуст). На твое място бих вложил парите за лекарства и добавки в... всъщност няма значение какво бих направил аз. Действай.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.10 19:59.
26.11.10
20:05
казано от Кольо Пияндето на 26.11.10, 19:59:
Защо да е странно? Разширяването на кръвоносните съдове води до понижено налягане на кръвта в тях - проста физика, нищо специално. Затова и не ми се струва особено добра идея в твоя случай (лекарят ти го е препоръчал наизуст). На твое място бих вложил парите за лекарства и добавки в... всъщност няма значение какво бих направил аз. Действай.
Да, де! Точно затова е странно. И ми каза да си взимам по едно преди тренировка, хах :D и какво излиза да смъкнем още кръвното преди тренировка и като започна да тренирам вече да съм колабирала ...
Роси, като почнеш да тренираш и да ядеш, кръвното ще ти се оправи и без хапчета (споделям личен опит).
Ако не почнеш обаче, и продължиш с тези слънчево-енергийни теории и някакви методи за набавяне на протеин от лапад и лобода... внимавай да не се превърнеш в някоя от онези жени, на които постоянно им е лошо и чието хоби е да си посещават личния лекар за всяко кихване и охване.
Всъщност, ние не можем да имаме твоя мироглед и не можем да знаем какви са твоите нужди. Ония ден в някакъв сайт мернах теория, че било ужасно, неморално, гнусно и противоестествено (нещо в тоя дух) да се яде месо, но пък било много пречистващо и прекрасно да си правиш клизми с преварена урина. Ъм... всякакви хора има, всякакви мнения - всичките уж добре аргументирани. Но мен някакси спортът и достатъчното, силно и смислено хранене повече ме влекат; знам как съм се чувствала преди ( и аз все с кръвно 85/55), знам как се чувствам сега - много ми се иска и ти да я усетиш тая разлика :)
Мнението беше редактирано от Atom на 26.11.10 22:56.
26.11.10
21:24
Аргининът не е стимулант на нервната система.
Сам по себе си той понижава кръвното налягане заради вазодилатацията, която предизвиква.
Имай впредвид че е Аргинин аспартат а и при употреба на въпросния Сарженор съм забелязал известно подобряване на тонуса и ободряване.
Има и статии подкрепящи моето твърдение.Може да погледнеш тук:
http://www.jissn.com/content/1/2/35
http://adisonline.com/sportsmedicine/Fulltext/2008/38010/Aspartate_as_an_Ergogenic_Supplement.2.aspx
http://jsportscimed.org/vol4/n3/13/v4n3-13pdf.pdf
Цитат от последния линк:
...no satisfactory clinical studies found any beneficial effects of L-arginine on
endurance performance in healthy subjects or athletes. Therefore it may be
assumed that L-aspartate made a noteworthy contribution to the beneficial
effects observed in the present study
26.11.10
21:32
Силве, мерси! Сигурна съм, че всичко ще се оправи.
Hamalin, мерси за статиите, ще ги погледна.
26.11.10
21:35
Моля!
29.11.10
15:06
29/11/2010г
ХРАНА:
1) 1 банан, 2 кивита, 3х1
ТРЕНИРОВКА
2) 1 мандарина
3) 2ф бонус, 1/2 консерва риба тон в олио, 1 кисела краставичка
4) 1/2 помело
5) 1ф бонус с масло и кашкавал; салата от зеле, домати, маслини, зехтин; 15г шоколад
ТРЕНИРОВКА:
Двойна табата [общо 16 серии за 8 минути] [20 сек работа: 10 сек почивка]
2х
* задна опора
* планково ренегадско - 20, 19
* мост на един крак
* стойка на ръце
2х
* спайдърмен планк - 20, 12
* страничен планк
* супермен планк - 13, 8
* планк на един крак
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
Мнението беше редактирано от dance_girl на 29.11.10 15:24.
29.11.10
21:35
dance_girl, уникална си! (смайли, което втрещено се удря по челото)
29.11.10
22:03
казано от Кольо Пияндето на 29.11.10, 21:35:
dance_girl, уникална си! (смайли, което втрещено се удря по челото)
Хммм ... какво имаш предвид по-точно?
Предполагам, че е затормозен от питателното ти меню. :)
1/2 консерва плуваща в олио риба, резен кашкавал с масло и хляб с плодове и зеленчуци.. И блъскай някакви странни табати.
Не ти ли звучи странно? Аз лично огладнях, след като го прочетох.
И аз пробвах табата с планкове, но не ме размаза и омаломощи дотолкова, че да ме е страх да я направя отново (както е редно за всяка уважаваща себе си табата според мен :D)... Относно плодовете - считам ги по-скоро за “храна за мозъка” и го черпя, когато ми трябва в добра форма :)
Когато си говорим за физически натоварвания, заложи и на нещо протеиново все пак :) Моите съвети са просто споделени мисли на непрофесионалист със съмнителни хранителни навици - слушай по-опитните, Роси :) Много хубави неща ти казват!
Малко офф: Сталкер, не знам какво си направил с профила си, но ми се щеше да те добавя и да ти следя мненията, но някакси не ми се получава.
Мнението беше редактирано от Atom на 29.11.10 23:12.