24.05.04
14:00
Ще може ли някой да ми каже как да го взимам за оптимален ефект. Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.
24.05.04
15:10
Креатин - натуральный метаболит, выделяемый ежедневно путем почечной фильтрации. Многочисленные научные опыты показали его безопасность, даже в больших дозировках. Британское исследование, проведенное University of Nottingham Medical School, обнаружило, что субъекты, потребляющие целых 20 граммов моногидрата креатина ежедневно в течение пяти дней и вслед за этим пять граммов креатина ежедневно в течение шести непрерывных недель, не показали никаких неблагоприятных влияний. Исследователи заключили, что “резкая фортификация питания моногидратом креатина не представляет никакого очевидного риска для здоровья молодых взрослых”.
И все же, помните, что больше - не обязательно лучше. Если креатина слишком много, он будет просто экскретироваться с мочой.
ne mi se prevejda,ama se razbira,nali :wink: ako iskate 6te postna cqlata statiq za kreatina,dosta podrobna e,ama e na ruski :)
Не го препоръчват с коефеин, тъй като са установили че не се усвоява добре. За странични ефекти не съм чувал да има (с изключение на това, че ако не е микрофилтриран, т.е. по-едър можеш да имаш известни проблеми със стомаха).
31.05.04
22:51
Съжалявам че за трети път ще питам пак същото :oops: , но никои не ми отговори. Ще кажете ли как да взимам креатина. Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.
Инересува ме по колко грама да взимам в зареждащ период и колко да е дълуг той :?:
Zavisi kolko kreatin ima6. Ako ne si vzimal kreatin dosega nikoga az ti preporu4vam vse pak da ia napravi6 tazi zarejda6ta doza ot 20gr na den za 2 sedmici. Sled tova kakvoto ostane po 5gr na den dokato svur6ti. Tova e. Ako ima drugi mnenia vse pak…
A nqkoi moje li da kaje kolko vreme da produljava cikula? Chuval sum che poveche ot 6 sedmizi ne e dobre….
Mi maximum 2 meseja. Ne pove4e. Kolko kreatin ima6 v nali4ni4nost ili iska6 da si vzeme6?
koi ot koi kreatin e nai dovolen i srsehtu kakva suma?
az dosega pih na Joe Weider no ne sym vidql koi znae kakyv efekt ot nego….no sigurno pak ot nego shte si vzema shtoto e 400gr za 40lv i izliza an cenata na BG creatin…
kakvo shte mi prepory4ate?
moje i po golemi kutii shtoto partii moga da narpavq s pone 3ma choveka
01.06.04
20:07
Mr. Muskul smqtam da si vzimam i mislq da si vzema na Optimum. smqtam da si vzema kreatin za okolo mesec i polovina no ne misli6 li 4e 2 sedmici zarejda6t period e mnogo.Az mislq 4e po uda4en variant e ot 10 dena zarejda6t period
Mi 4 dena ne sa goliama razlika. Ot 60 grama pove4e kreatin ni6to niama da ti stane. :) Vse pak i az ne vijdam mnogo rezultat ot kreatina kato se zamislia. Uveli4ava silata opredeleno, no masata idva ot hranata. Taka 4e ne e tolkova vajno kak to4no 6te go vzima6, a kak 6te treniara6 prez tova vreme i kakvo 6te iade6. 10 dena zarejda6t period sa dobre. Polzotvorni trenirovki i dano ima6 ogromen uspeh. :D
spored men 5 dena po 15gr na 3-4 priema e napylno dostaty4no i sled tva 2 meseca po 5-6 gr na 2 priema e idealno..po4iva 1 mesec i pak taka
02.06.04
18:26
zdraveite mom4eta! po temata za kreatin bih iskal da dobavq,4e sled dulga konsultatziq,se sprqh na “PowerMan Creatin Monohydrat”.Pokupkata napravih ot E-Bay i vuzliza6e na okolo ?20….ili okolo 40 lv/kg.Sledvah ukazaniqta za dozirovka-“udarni 10 dni” s 20g/den i sled tova po 5 gr/den. No na praktika ne vijdam ogromen efekt,kato izklu4im prinosut na malko pove4e sila i t.nar. “podpuhvane”
07.06.04
13:07
Днес ходих до един магазин за да търся креатин на Оптимум но ми казаха че не получавали такъв. И ми предложиха на Сайтек който е
500 гр за 45 лв и излиза горе-долу колкото на Нутрим креатина.Сега се чудя кой да взимам .Ако някой има някакви впечатления за двата креатина моля да се включи в темата :)
здравейте, понеже с няколко приятелчета ще си копуваме креатин
да ми кажете как и по колко да пия, мисля по късно да го комбинирам с глутамин.
засега мисля 10 дена по 20 гр. зареждане и после по 5 гр. на ден
и ще има ли някаква вреда ако го пия повече от 2 месеца
ERROR, смята се, че след втория месец на приема на креатин, отложения креатинин започва да товари бъбреците.
08.06.04
21:08
Като гледам доста са се зарибили по креатина и най-вече по зареждащата доза. Да ви кажа чувал съм, че ако се приемаш повече от 10гр. креатин просто се изпикава и все едно сте го изсипали в шахтата. Аз мисля есента да почвам креатин, но без зареждаща доза.
А за креатинина, за да си нямате много много проблеми с него си купувайте качествен креатин, НЕ БЪЛГАРСКИ(не звучи много патриотично, но факт :cry: ).
защо мислиш че няма ефект?
като гледам колко хора го пият ... мисля си че все кякакъв ефект ще има ...
и пак не разбрах за маса ли е креатина или за сила или за двете .. или за още нещо :)
и с какво да го пия? (вода,сок или нещо друго?)
и кога да го пия преди или след тренировка или преди и след :lol:
dobre no sled tezi 2 meseca po4ivka (za kreatina)
i sled kolko vreme pak da go vzimam? ako trqbva razbirase
ERROR, креатина се приема 2 месеца и се почива 1. След това можеш пак да го приемаш, стига да имаш желание.
Относно това дали се изпикава - не знам, чувал съм за това, но ако се приема на малки дози (5 грама), няма проблем. Знам, че при по-големи дози креатин, можеш да си докараш стомашно разстрийство.
Времето за прием на Креатин е СЛЕД тренировка, да се взема половин час преди нея си е чиста загуба на прари. Както и да е, ако човек приема повече от 5 грама на ден, прием преди тренировка е просто неизбежен.
значи взех си на Universal 200 грама,зареждаща доза 5 дни по 20 гр. (да попитам трябва ли да го пия и през почивните дни(дните без тренировка)) и после по 5 гр.
кажете дали ще е по добре и какъв ще е ефекта ако прибавя и глутамин
13.06.04
14:31
Ми аз знам че креатина се приема само в тренировъчните дни! С глутамина не влияеш на креатина (остави какво пишат по списанията), но ефект ще има!
Малко инфо за сравнение: В bodybuilding.com предлагат 1000гр креатин за 20 $ (1$=1.60лв). Правете сметка! :lol:
А ве хора сега мисля да си взема 160гр креатин на Мусаши но не знам за колко време ще ми стигне при положение че първо трябва да направя зареждаща доза за 1 месец!Я кажете колко е 1 чаена лъжичка и вие как сте го пили и колко време!И да Ви попитам само в дни с тренировка ли се пие или всеки ден?
Взимаш 5 последователни дни по 20г. на ден креатин (добре е да го правиш на 2-4 приема). След това 5г. преди и 5г. след тренировка с тежести. В дните, когато не тренираш не взимаш защото си направил зареждаща фаза. Ако искаш да си го пестиш :) взимай само след тренировка. 1 чаена лъжичка с връх е 5г.
Ama v site-a na musashi kazvat 4e trqbva po 1 mesec zarejda6ta doza i 1 mesec obiknovenno!
probval sum da pravq zikula s creatin sus i bez zarejdashta doza ot 20gr, razlika ne otkrih, ot togava veche ne zarejdam s 20 gr. na den, napravo si vzemam po 5 gr. vseki den, i v trenirovuchen i v netrenirovuchen (togava go piq sutrin na gladno da se usvoqva po-dobre). Za men lichno zarejdaneto e habene na material :D obache pri vseki e individualno, taka che….derzaite :lol:
kvi pari e CREATINa na UNIVERSAL
i kolko grama e ?
Kolkoto do tova che creatine se pie samo v trenirovy4en den - ABSOLIUTNO NE SYM SYGLASEN!
nali celta da imash energiq v kletkite, voda v muskulite…
zattova pravish i zarejdashtiq period…
creatine ako iskash efekt go piesh 2 meseca i po4ivash 1 mesec i pak taka
ako spresh creatine-a dori za 2-3 dena gore dolu vse endo za toq deto duha si go pil primenro 2 sedmici…pravi si pylen “cikyl” za maximalen efekt
spresh li go izpikavash ostatyyka to4no za 2 dena
[quote author=“vanisher”]kvi pari e CREATINa na UNIVERSAL
i kolko grama e ?
moqt e 200 gr. na UNIVERSAL za 30 lv. no nqkoi mi kaza 4e imalo 500 gr. za 38 lv. :shock:
Подкрепям Ванишер - няма сми да спираш Креатина по време на цикъла - през тренировъчните дни най-добре да се взема след тренировка, а в нетренировъчните - сутрина на гладно. Иначе обезсмисляш цикъла.
А за зареждането - чел съм, че ефекта от този петдневен “зареждащ период” се постига около 28-ия - 30-я ден з 5 грама на ден.
за максимално усвояване го разделяй на 2 приема по 2.5 грама
сутрин и вечер
и
преди и след тренировка ( преди трен да е поне 40мин)
A e momcheta mojete li da mi kajete nqkoi site ot koito da si pora4vam produkti na universal bio-tech i tn 6toto v jambol nqmam koi znai kaf izbor :)
14.07.04
13:36
Aide sq ako moje nqkoi da mi kaje dali e dobre da piq kreatin kato su6tevremenno vzimam i L-Carnitine????????????????????????????? :wink: :wink: :wink: ae 4akam otgovor! 10x predvaritelno!
Няма логика да го взимаш, тъй като сваляш кг (визирам използването на L-Carnitine), а бързата АТФ за която се ползва креатина е ненужна, даже обратното ти се целиш в аеробното изгаряне на мазнините!?
Ако не сваляш кг и имаш нужда от по-голяма сила, то може да си ползваш креатина заедно с L-Carnitine. :wink:
23.07.04
22:54
Какъв креатин ,също и глутамин да си купя ,препоръчайте ми.
От Пловдив съм (адреси на магазини ,фирми и т.н. )
23.07.04
23:18
Не ти ги препоръчвам. До колкото разбрах от другите постове ти си начинаещ. Или поне започваш след дълго прекъсване, което почти едно и също.
Ето ти една примерна програма и малко напътствия за тренировката ти. Направи си една хубава диета и засега действай без суплементи.
http://bodybuilding.aixx.com/bb/index.php?option=content&task=view&id=42&Itemid=
Ae i az ne trenirah ot 5 meseca ,no sa kato otidoh v zalata i pochnah leki trenirovki i na 2rata trenirovka veche pravih rameni presi s dumbeli s 32 kila i 110 kila polu leg .Rykata mi e 46sm i polovina a klg 90 . Emi kazete dali ima nqkva degeneracia vupreki che sum pochival ,vqrno sum otslabnal 15klg ma razmerite i silata mi e v sushtite proporci predi praveh s 125polu leg 9ka ,a lega go bqh sprql che krusta me boleshe a sega veche ne ,makarche taq bolka si e za cql zivot muchi me oshte ot mnogo vreme. Ta ne se pretisnqvai da zapochnesh da trenirash pak sled golqmo prekusvane samo bavno da stava i trqbva dobro hranene.
po-zdravi