24.07.04
13:03
Мускулите притежата припомняща функция. Затова тези, които са тренирали и са спряли бързо се връщат към постигнатото преди това.
INTERMAN_ :
:!: КРЕАТИН
:arrow: Креатинът е продукт, който става хранителна добавка на все повече и повече спортисти. 5 грама от него се равняват на 1,1 килограма сурова телешка пържола (при термична обработка по-голямата част от него се унищожава). Креатинът повишава количеството АТФ (Аденозин Три Фосфат), в мускулите. АТФ е тяхното основно гориво. Креатинът се използва за натрупване на мускулна маса и за енергия, но съчетан с подходящо хранене (по-специално приемането на необходимото дневно количество белтъчини). Също така предпазва мускулите от разпад по време на тежки тренировки. Задължително е да имате поне 1 година тренировъчен стаж зад гърба си за да вземате креатин и задължително следвайте дозировката! Напоследък пазарът е залят от некачествени продукти - креатинин, вторичен продукт от креатина, който е вреден за здравето, така че не купувайте само от известни и сигурни фирми.Креатинът се състои от три свързани аминокиселини - аргинин, глицин и метионин. Открит е за първи път през 1832 г. от френски учен, а през 1923 г. е установено, че 95% от креатина се съдържа в мускулната тъкан. Креатинът е един от главните суплементи в културизма. Основната му функция е увеличаването на енергийния резерв в мускулите, което води до повишаване на мускулната сила издръжливост. Най-добри резултати се постигат, когато креатинът се взема по специален метод, разделен на 2 етапа. Първият етап се нарича “зареждащ” и е препоръчителен за всеки, който взема креатин за първи път. Както подсказва името, този етап включва “зареждане” на мускулите с креатин. той има продължителност 4-7 дни, през които се вземат 20-30 грама на ден, най-добре с вода или плодов сок. След това започва вторият етап. През него се вземат 5 - 10 грама на ден, за да се поддържат мускулите заредени (по-големите дози от 15 г. няма да предизвикат по-големи ефекти, така че са излишни). Съществува и друг метод за приемане на креатина. при него няма зареждащ етап. Просто започвате с дози от 5 до 10 грама дневно и пиете всеки ден. Отново ще получите желаните резултати, но когато има зареждащ етап те идват по-бързо. Най-добре е креатинът да се комбинира с прости въглехидрати (като плодов сок) и да се приема половин час преди тренировка.
:!: При креатина се наблюдават някои странични ефекти. Единият, който показват изследванията е, “уголемяването на клетката”, предизвикано от засиленото задържане на вода (креатинът задържа водата в мускулите). Другият може да се наблюдава при поемане на голяма доза креатин (над 15 грама) наведнъж. Изразява се в лек стомашен дискомфорт, който отминава бързо. Затова големите дози креатин трябва да се приемат не наведнъж, ана 3-4 пъти.
:idea: Информацията,която ви предоставих по-горе е извлeчeна изцяло от : http://www.bbuilding.bol.bg
17.09.04
18:47
така...ммм да!начи виште ся..аз съм почти сигурен че става ама да си попитам..мога ли да пия креатин и същевременно да си зимам клен?
Ако може..как точно да го съчетая и по колко?
А и ми кажете какво мислите за креатина на Universal ot 200 gr. ae ! :lol: :lol: :lol:
Чист им е креатинът на Universal, аз съм си взимал и много съм доволен от него, може би най-добрият креатин на който съм попадал досега, но скъп е
18.09.04
14:52
добре де за креатина ми е ясно ама мене въпроса ми беше дали е удачно и може ли да се пие заедно с кленбутерол?дали ще имам добри резултати и как да ги съчетая? ае! мерси предварително! :lol: :lol: :lol:
Ами, доколкото знам BIO FIT е немска фирма, а най-добрата технология за производство на креатин е дело на германци (ако не се лъжа и някои американски фирми си поръчват немски креатин за продуктите). Ако не е много скъп, пробвай и сподели мнение :wink:
13.10.04
21:45
Да ви споделя и мойте преживявания с креатина. Взех си на JK и започнах със зареждаща доза от по 20 грама на ден (това първата седмица), втората понижих с по 15 грама на ден и от там нататък по 5 грама на ден а в дни на тренировки по 10 (преди и след тренировка по 5). И така два месеца, които изтекоха преди три дни.
Значи през цялото време пих и суроватъчен протеин по 4 пъти на ден.
Малко историйки сега.... Още първия път предозирах с креатина, щото се бях отнесъл малко и почти веднага почнаха болки в корема, някакви студени и топли вълни по цялото тяло (най-вече гърба), студена пот - все едно съм в мензис... като отидох в залата бях се побъркал, целия треперих, все едно съм изпил 1287361 кафета. Накрая на тренировката всичко свърши (слава Богу). След това както ми бяха казали трябваше да очаквам силата ми да се повиши, да се чувствам по-енергичен, но си се чувствах нормално през целия цикъл, аз и никога не съм бил заспа.
Другото което стана от креатина е, че неможеше да се смели добре и гълтах малки прашинки, от което стомаха ми се разстрои. Две седмици не спрях да пръцкам здраво... така изтормозих доста хора и видях кои са истинските ми приятели - тези които остават до теб каквото и да става :>
Сега след края на цикъла с креатин, протеин и яко манджане съм качил почти 10 килограма и съм много доволен. Ще продължавам с протеина по 1-2 пъти на ден и яко манджане и надявам се не само да запазя теглото си, но и да качвам.
13.10.04
22:31
На Nutrim, суроватъчен. Пише с големи букви PURE WHEY PRO.
14.10.04
10:09
На мен ми се стори безвкусен. Пих го общо взето редовно...
Повече от доволен съм, аз съм с ускорен метаболизъм и изгарям всичко страшно бързо. Да кача 10 килограма за два месеца - това не съм го и сънувал :>
Сега това докъде е залусга на протеина само не знам, защото взимах и креатин, ядох много и тренирах здраво. Но килцата са налице.
[quote author=“vanisher”]Какъв е протеина ти ?
Я се самоцензурирай :) Темата е за Креатин, а не Протеин :lol:
Взех си 150 гр креатин на Оптимум Нутришън - 20 лв. Качествен ли е според вас? Като цена излиза горе долу като Биогейм, който беше 12 лв. за 100 гр.