Болки в кръста

Болките ми са от почти 4 месеца. За пръв път ги усетих, докато спях. Незнам откъде се получиха. Болеше ме като се навеждах и при изправянето, и при въртене в леглото. След като ме боля 3 седмици, отидох на лекар. Пратиха ме на ехограф да видят бъбреците- всичко беше наред. Лекарката каза, че сигурно е мускулна болка или някой нерв се притискал, но ще мине. Почивах 1 седмица- не мина. Постепенно болките намаляха значително. И така до петък(27.08), когато пак усетих по-остра болка. Пак ме боли при навеждане, като стоя на стол и се наведа напред също. Болките са предимно от лявата страна. В Четвъртък вечерта по време на кикбокс тренировка при висок удар с крак се подхлъзнах и паднах на лявата страна- може и да има нещо общо. Утре пак ще ходя на лекар, но искам да чуя и вашите мнения.

Темата беше редактирана от Тодор Симеонов на 29.08.10 05:13.

03.09.10
22:51

Ами спри да тренираш няколко седмици и ще ти мине, или поне избяхвай да натоварваш гърба си !!! ;)

06.09.10
17:58

При тренировка си взема колан, който стяга кръста.Според мен ще помогне.

07.09.10
10:11

Отиди на доктор да те прегледат по-обстойно.
Ако е възпален нерв е добра идея да пиеш повечеко Омега-3 и витамин Б комплекс.

09.09.10
19:03

Препоръчителни са следните 3 упражнения:
1. Легнете по гръб на постелка и изпънете краката. Сложете двете ръце на дясното коляно и започнете бавно да го придърпвате към гърдите. Останете в тази поза 10 секунди.След това махнете ръцете от коляното и бавно го върнете до изходна позиция. Направете същото, като поставите ръцете на лявото коляно.
Повторете 5 пъти. Постепенно можете да увеличите повторенията до 10.

2. Застанете прави, разтворете широко крака и положете длани на бедрата. Внимателно се обърнете наляво, без да променяте положението на краката. Опитайте се да погледнете през рамото и задръжте тази поза 5-10 секунди. Върнете се в изходно положение. Направете същото в посока надясно. Повторете упражнението по 5 пъти на всяка страна. Темпото е средно, а ако имате болки в момента – бавно.

3. Изходно положение: застанете прави с разкрачени крака на ширина на раменете. Дланите на ръцете се поставят на бедрата. Бавно започнете да въртите бедрата по посока на часовниковата стрелка. После обратно на часовниковата стрелка. Гърбът трябва да остане прав, а ходилата на краката да не променят положението си.
Повторете упражнението по 5 пъти във всяка посока.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1