29.08.10
20:16
Здравейте,
Мисля да дам приноса си към форума, като направя поредица от ревюта на някои от суплементите които съм ползвал.
На 23 години съм, тренировъчен опит малко над 4 години почти без прекъсвания, както и няколко години тренировки джудо преди това. Преди естера през годините съм ползвал няколко пъти монохидрат на не особено реномирани фирми.
Взех си голямата разфасовка на Primaforce. Първоначалната причина да си взема креатин етил естер, беше да запазя силата си по време на период на чистене, в последствие го пих и в режим на качване - общо 3 пъти по около 15-20 дни. Спирах го предварително всеки път понеже не усетих разлика в силата или възстановяването. Така или иначе нямах особено големи очаквания.
Започнах с по 2 грама преди и 2 грама след тренировка, както беше препоръчано на кутията и по 1 прием в нетренировъчен ден. В последствие удвоих дозата, но пак не усетих разлика.
ЦЕНА: 10/10 Цената според мен е екстра за креатин от фирма с име на пазара за хранителни добавки. Една кутия ще ви стигне за доста време.
ВКУС: -2/10 Етил естера има вкус на зла чума. Знаех разбира се, че не е особено вкусен и преди да си го взема, но първия път като го изпих, направо ме удари в петите. В последствие обаче свикнах и не ми правеше чак такова впечатление. Разбира се можете да решите проблема като си вземете креатин на капсули, но пък тогава съотношението цена/количество спада драстично.
РАЗТВОРИМОСТ: 9/10 Разтваря се много добре креатина след кратко разбъркване.
СИЛА: 1/10 Няма как да дам добра оценка, при положение, че не го усетих въобще. Просто имайте едно наум, че може и
на вас да не подейства.
ИЗДРЪЖЛИВОСТ: 4/10 Имаше може би маааалка промяна в някои от тренировките, що се отнася до издръжливоста. Но може да е чисто и просто плацебо ефект.
МЕНТАЛЕН МОМЕНТ: _/10 Няма с какво толкова да ме надъха за тренивовка един креатин и да ме накара да съм по фокусиран, пък дори и силата да расте.
МУСКУЛЕН РАЗТЕЖ: 1/10 При положение, че няма никакви други индикатори за подобрение, няма как да е повлиял на мускулния разтеж. Така или иначе, какъвто и креатин да пиете и колкото и да сте доволни от него, той не влияе пряко на мускулния разтеж. Ползата му е в по-голямата сила и така важните допълнителни последни повторения от серията, които правят микроразкъсвания в мускулните влакна и в последствие при правилен хранителен режим и достатъчно почивка карат мускула да расте.
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: 9/10 Хубавото нещо което мога да кажа за креатин етил естера на Примафорс е, че не задържах и грам вода докато го ползвах, за разлика от монохидратите които съм пил преди това.
Имах известни очаквания от етил естера, които обаче не се оправдаха. Преди съм усещал покачване на силата от монохидратите които съм пил, но пък от тях задържах много вода. Имайте предвид, че това, че на мен не е подействала тази форма на креатина, не значи че и вие няма да видите полза от нея. Има няколко човека от форума, които са много доволни, като например Oranje, който пиеше същия креатин и е описал резултатите в дневника си.
Скоро ще опиша впечатленията си от NO XPLODE и SUPER PUMP250.
Ти ако искаш го пий 5 дена и 20 дена не пий и после пак 5 дена и много ясно , че ще дадеш сила 1/10 .. несериозна работа ми се струва твойта
29.08.10
21:09
казано от hardrlz на 29.08.10, 20:54:
Ти ако искаш го пий 5 дена и 20 дена не пий и после пак 5 дена и много ясно , че ще дадеш сила 1/10 .. несериозна работа ми се струва твойта
Първия път го пих 20 дни с орязани калории и въглехидрати - ефект никакъв. След 2 месеца пробвах пак за горе долу същия интервал от време при нормално хранене и достатъчно калории, а после и със програма с малки повторения и големи тежести.
И от там никакъв резултат и затова спрях с експрериментите и подарих остатъка от креатина. При положение че не съм усетил нищо за период от по 20 дни при добро хранене и стриктни тренировки, да продължа да го пия за по-добро настроение, за защита от черна магия, или за да се класира България на световно първенство? Заядлив е коментара ти, а това е излишно...
Имам предвид , че се усеща при секи различно и при някой е нужно повече от 20 дена за да го усетиш , а ти като си го прекъснал и после почваш на ново пак 20 дена и така нищо не правиш .. трябвало е от началото до края нон-стоп да го пиеш
29.08.10
22:48
казано от mantodeus на 29.08.10, 22:41:
Прави ли зареждаш период или по 5 гр на ден го пи ?
Това не е монохидрат, та да правя зареждащ период. И според мен е по скоро мит това със зареждането, макар че така съм го пил монохидрата навремето. А за етил естер 5 гр за един прием е много. През повечето време взимах по 2-3 грама преди тренировка и още толкова след тренировка. В нетренировъчен ден един прием от 3 гр. Последните дни стигнах и до 5 гр.
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 29.08.10 22:51.
29.08.10
23:04
казано от Rikoo на 29.08.10, 22:56:
А трябва ли зареждаш период при етил естера..?
Не.
Това е много хубава тема с цялата информация за най- популярните форми на креатина http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 29.08.10 23:05.
Това че на етикет ти го дават след прием да се усвоява с космическите 40-50 пъти по-бързо не означава,че натрупването му в мускулите е също толкова бързо,поне не съм видял още някъде да има такова изследване.
Зареждане и аз не съм правил,но дали е мит или не май при всеки е индивидуално и както се чувства по-добре така го пие.За етил естера не съм виждал да се прави зареждащ,но поради краткото време,в което си го приемал се замислих дали не си решил да вдигнеш приема.
Личното ми наблюдение е че започва да се усеща леко след 10 дена,а пълния му ефект настъпва именно между 20 и 30 ден.За това те питам дали си правил зареждащ период,за 20 дена почвам,прекъсвам не виждам как може да му усетиш ефекта.Иначе нормално - при някои се усеща,при други не.Щом задържаш вода от моното минаваш на друг вид,който работи и не ти докарва подпухване.
Мнението беше редактирано от mantodeus на 30.08.10 10:02.
30.08.10
11:16
И аз пих зимата,при добро хранене в добри дози за над месец и не усетих никакъв ефект от приема му.От монохидрата съм 100000 пъти по доволен.Пих цее-то около 35дена,останаха ми още няколко дози,но ги изхвърлих в кенефа,ефекта никакъв а от вкуса му ми се повдигаше,все едно някакъв химкал пия,а не хранителна добавка.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 30.08.10 11:18.
02.09.10
09:01
ами и аз си взех с един фр делихме от ЦЕЕ-то на примафорс, тотално съм разочарован даже моя човек още ме базика дали няма да го набутам с още нещо. Още един глас за монохидрата може да задържа вода ама поне прави нещо
02.09.10
09:38
Не разбрахте ли, че СЕЕ е една световна измишльотина на компаниите за хранителни добавки. Абсолютно доказан, че е не работеща добавка.
Другите два суплемента, които са част от усилията на компаниите да ни заливат с не работещи продукти с гръмки рекламни кампании са: Аргинина - като No booster, широко използван от компаниите в претренировачните продукти. Но по отношение на него в последно време се по осъзнаха и взеха да го изключват от съставите им, като доказано не работещ продукт по отношение на NO. И третия подобен суплемент е Глутамина, уникално разпространен и рекламиран с гръмки изказвания. Но научно доказано е че няма никакво влияние по отношение на мускулния растеж. Единствената доказана полза от него е по отношение на имунната система и отчасти при възтановяването.
П.С.: сега сигурно ще се появят такива, които ще се кълнат, че по-горните суплементи са супер работещи и са качили N-брой килограми от тях.
02.09.10
17:56
@bobi_benetton - правилно си се ориентирал колега. На едно мнение сме, явно четем едни и същи източници :)
02.09.10
18:10
Ти кажи кога ще постнеш новия стак, че го чакам с интерес ?!?
02.09.10
18:58
soon my friend,very soon! :) Следи блога.
04.09.10
19:47
А иначе тази тема няма ли да бъде преместена при другите ревюта?