Кардио на гладно

30.08.10
18:15

Може би доста тъп въпрос ама едно нещо ме “изяжда” от върте ;д, когато правиш кардио на гладно веднага ли почваш да гориш мазнини или след 30-тата минута ?

щом е на гладно първо почва да гори мазнини (Веднага) тия 30минути са достатъчни за цялото кардио.... след 30минути вече рискуваш загуба на мускулна маса.... ако го правиш през деня когато си ял и т.н. след 15минута почва да се горят мазнини до 40минута максимум.. всичко след 40минута е без смисал нашия инструктор го каза...

30.08.10
19:16

казано от kristiancho на 30.08.10, 19:04:

щом е на гладно първо почва да гори мазнини (Веднага) тия 30минути са достатъчни за цялото кардио.... след 30минути вече рискуваш загуба на мускулна маса.... ако го правиш през деня когато си ял и т.н. след 15минута почва да се горят мазнини до 40минута максимум.. всичко след 40минута е без смисал нашия инструктор го каза...

Благодаря ти, все пак още мнения няма да са излишни.

30.08.10
19:21

Да, веднага почваш да топиш мазнини, ама ти кат си 62 кила незнам какво ще топиш :)

30.08.10
19:32

казано от Rikoo на 30.08.10, 19:21:

Да, веднага почваш да топиш мазнини, ама ти кат си 62 кила незнам какво ще топиш :)

67 :д, но все пак, колкото и странно да звучи, имам около 11% мазнини, но само в паласките и задното бедро, това е от “предишния” ми живот.

Мнението беше редактирано от fam0us на 30.08.10 19:35.

аз съм 64кг грубо и си правя кардио вярно че накрая на кардиото от мене само вода излиза без грам мазнина ама за сърцето малко тренировка и то е мускул ...

30.08.10
19:40

Просто кръвната захар е ниска и топенето започва по-бързо. Надали е абсолютно веднага, защото поне пулса трябва да се вдигне :)

30.08.10
19:58

казано от Стоянчо на 30.08.10, 19:40:

Просто кръвната захар е ниска и топенето започва по-бързо. Надали е абсолютно веднага, защото поне пулса трябва да се вдигне :)

А скачането на въже добро кардио ли е, колко време трябва да скачам, защото като скачам веднъж до отказ и после по 5, по 5 и не мога повече.

01.09.10
22:14

казано от fam0us на 30.08.10, 19:58:

казано от Стоянчо на 30.08.10, 19:40:

А скачането на въже добро кардио ли е, колко време трябва да скачам, защото като скачам веднъж до отказ и после по 5, по 5 и не мога повече.

Макар и да съм с малък фитнес опит, по-тази тема съм компетентен. Всяко упражнение, което ти вдига пулса от 100 до 170 пулса в минута е добро кардио, като за да бъде ефективно независимо от типът му трябва да се извършва поне 20 минути.Вярно, че скачането на въже е трудно, но да правиш нещо от вида 15-30 секунди бързо сакачане послед 60 средно или бавно и после отново и так 20 минути най-малко ще бъде добро кардио. Но ако си толкова изтощен, че въобще неможеш да скачаш ти препоръчвам поне да бягаш.

Аз примерно ходя да бягам. Първо се разтягам, после правя загряващ крос с бавно/умерно темпо за загрявка към 400метра, целта е загрявка не изтощаване. След това бягам да речем 70-100 метра спринт или 30 секунди както доиде и след това 250метра крос отново с бавно/умерено темпо и така 30 минути. Разбира се след време се измарям и намалям разстоянието за спринт и увеличавам кроса, но гледам да поддържам темпото до колкот е възможно. Мисля, че на това му се казва интервално трениране. По-добра издръжливост се придобива и се горят повече калории, също така е приложимо както в бягането така и в скачането на важе и къде ли още не.

Надявам се да съм ти помогнал с дългия си пост.

02.09.10
05:07

Кардио е добре да се прави да не кажа винаги, но поне 2 пъти в седмицата. Освен за топене на мазнини, помага и на дейността на сърцето.

02.09.10
10:08

казано от anxiety на 02.09.10, 05:07:

Кардио е добре да се прави да не кажа винаги, но поне 2 пъти в седмицата. Освен за топене на мазнини, помага и на дейността на сърцето.

Аз го правя да свикна за даскалото, щото тая година яко бягане...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1