Правилно ли се храня и тренирам

31.08.10
17:02

Здравейте!Реших да се позаинтересовам малко и да чуя нечий съвети одностно трениовката ми и храненето.Насочих се към този сайт,защото не веднъж са ми го хвалили.

Така... ще започна с това че съм на 16 години,ходя на фитнес от 1 година,но по сериозно от 6-7 месеца (4-5 пъти седмично).
Тегло и височина: 179cm 74kg
Преди лятото ходих през ден на фитнес и + това правих лостове за по 40-50 мин. в 1 и същи ден (въпроса ми е нужно ли е това или става пренатоварване и забавяне на разтежа на мускулите)
Сега ходя на зала всеки ден(макс 1 ден почивка в седмицата) и правя веднага след фитнеса лостове за 30 мин и след това още 1 път ,само че по-късно.(въпроса ми е същия). Искам да знам колко часа сън е нужен и колко е нужна почивка след тренировка.

Та одностно храненето: След ставане ям 150 гр. извара 3 сварени яйца и зелена салата.
                        На обяд ориз 100гр. ориз 250гр. пилешко филе с 1-2 филии хляб
                        Вечер  300-350 гр. печена риба 100 гр. варени картофи + 1 филия хляб
                        И 150 гр. извара преди лягане 

Цел: Да кача повече мускулна маса чисто без качване на много кг. чрез ядене.

Също може да ме посъветвате и за някакъв добър суроватъчен протеин.

изварата е полезна когато и да я ядеш но според мен може да я хапваш преди да легнеш (бавно усвоим протеин) както и правиш. За сутринта ти трябва по бързо усвоими храни като яйцата ако можеш и овесените ядки са добре за сутринта,Елда също... след като тренираш в зала лостовете само забавят разтежа на мускулите както каза ти .... ако си решил да тренираш с един ден почивка би било добре тренировките да са : 2дена тренираш 1 почиваш 2дена тренираш 1 почиваш :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.08.10 17:13.

31.08.10
17:45

Тренираш напълно грешно.Почвай 3 пъти седмично зала.В тренировките ти в залата също прави упражнения със собствено тегло.Но това ти стига.Ти си пример за надъхан новак който иска да тренира всеки ден,но така нестава.Почни един 3дневен сплит с главно базови упражнения и да видим дали ще имаш мерак да тренираш и през другите дни.Едва ли.

Правилно си се ориентирал към изварата и месата.Обаче трябва да ядеш поне по 5 пъти на ден.Сутрин яйцата, а вечер изварата.Другите хранения да са ти с месо. За да си набавяш необходимия протеин.

01.09.10
07:37

казано от DanielDimitrov на 31.08.10, 17:02:

Здравейте!Реших да се позаинтересовам малко и да чуя нечий съвети одностно трениовката ми и храненето.Насочих се към този сайт,защото не веднъж са ми го хвалили.

Така... ще започна с това че съм на 16 години,ходя на фитнес от 1 година,но по сериозно от 6-7 месеца (4-5 пъти седмично).
Тегло и височина: 179cm 74kg
Преди лятото ходих през ден на фитнес и + това правих лостове за по 40-50 мин. в 1 и същи ден (въпроса ми е нужно ли е това или става пренатоварване и забавяне на разтежа на мускулите)
Сега ходя на зала всеки ден(макс 1 ден почивка в седмицата) и правя веднага след фитнеса лостове за 30 мин и след това още 1 път ,само че по-късно.(въпроса ми е същия). Искам да знам колко часа сън е нужен и колко е нужна почивка след тренировка.

Та одностно храненето: След ставане ям 150 гр. извара 3 сварени яйца и зелена салата.
                        На обяд ориз 100гр. ориз 250гр. пилешко филе с 1-2 филии хляб
                        Вечер  300-350 гр. печена риба 100 гр. варени картофи + 1 филия хляб
                        И 150 гр. извара преди лягане 

Цел: Да кача повече мускулна маса чисто без качване на много кг. чрез ядене.

Също може да ме посъветвате и за някакъв добър суроватъчен протеин.

Сложи 100г овес към закуската и опитай отново

Здравейте, ще започвам фитнес и искам да разбера какво трябва да ям и кога.Тренирам баскетбол 172 висок 58 килограма.Също така къде мога да намеря някой хранителни режими? :) И къде мога да си намеря тренировка?

Мнението беше редактирано от Георги Петров на 12.09.16 19:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1